• MacropusRufus
    atombás elterelés sztem nem fog működni.
    Sztem nem kell nagy tudás hozzá, hogy kiszámljuk, hogy megkora egy kb. 10km átmérőjű aszteroida (mondjuk kő) mozgási energiája. (ez volt az ami 1994-ben kb. 100ezer km-rel vétette el a Földet és 10 órával az elhaladása után vették észre). Aztán meg azt is ki lehet számolni, hogy a vákumban hogyan terjed a lökéshullám (valószínűleg sehogy ui. nincs közvetítő közeg ami a hullámot vinné, a Földön ezt levegőnek hívják ami a felhevülés miatt kitágúl, így hozza létre a lökéshullámot), a párologtatás atombóbával sem műxik ui. a hőt semi nem közvetíti. A Nap az infra sugarak révén melegít és csak ott ahhol megtörik ui. a világűr üres, amikor ezzel mind megvagyunk rájövünk, hogy gy.k. semmit nem tudunk tenni egy ilyen becapódás ellen.
    És én még kicsit mondtam ui. a cikk szerint a Jupiteren keletkezett volt kb. akkora mint a Csendes óceán... Na ezt véd ki valahogy.
    Meg ugye az sem müxik, hogy furok egy lukat és benne robbantom, ui. még csak ott tartunk, hogy egy pár kilós kis izét tettek le egy kisbolygóra ami még csak nem is keringet gyorsan. Azért megnzéném azt a leszállás ami 5-6 tengelyen forgó aszteroidára történik, ami ráadásúl nem 2-vel jön...
    Szóval sztem, nincs esélye jelneleg az emberiségnek arra, hogy megvádje magát egy ilyen katasztrófától.