| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Nincs kérdés. :D
Igazából nekem most az a kérdés, hogy az ISI-nél mi micsoda? Kis görberajzoló progit pikk-pakk össze lehet dobni, ha tudja az ember, hogy milyen adattal hogyan számol az rF.
Onnantól lehet rendes motort csinálni. Addig csak érzésre megy, szerintem jó, és annyi.
Pl utána néztem hol hogyan mérik a nyomást, és egészen érdekes dolgok vannak. Pl a 0 az mit jelent? Eleve van ~1 barunk a légköri nyomás miatt. Most akkor amit a műszeren látsz rF-ben az összes nyomás, vagy ez a nulla és csak túlnyomás mér? Hol méri? Ha a légköri 1 bar a 0 akkor szívócsőben akár negatív érték is lehet gázelvételre, mint ahogy néhány turbós autóban negatívba is megy a mutató. Ha pillangó szelep előtt méri akkor tud-e légköri nyomás alá esni? Elvileg a wastegate nyit gázelvételnél, vagyis van egy forgó turbód, meg egy átáramló levegőd, és mint tudjuk az áramló levegő nyomása nem annyi mint az álló levegőé, ami mondjuk körülvesz itt minket.
Szóval vannak itt kérdőjelek.
Egy dolog biztos: mindegy mit mókolok a Seattal, 1 bár alá nem megy a műszer, vagyis jó eséllyel pillangó szelep előtt mér.