| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Ilyen rF1-es beállításom volt:
// ATTENUTATION
EngineRange=1.0
EngineShape=2.90
EngineAmbient=2.00
ShiftRange=1.0
ShiftShape=2.90
ShiftAmbient=2.00
OtherRange=1.0
OtherShape=2.70
OtherAmbient=0.70
// ENGINE VOLUME MIX
playerEngineVolumeMinimum=0.6
playerEngineVolumeThrottleFraction=0.6
playerEngineVolumeRevFraction=0.8
non-playerEngineVolumeMinimum=0.6
non-playerEngineVolumeThrottleFraction=0.6
non-playerEngineVolumeRevFraction=0.8
Arra jöttem rá, hogy a Range rész az, amitől függ, hogy ahhoz képest ahol vagy hol hallani legerősebben a hangot. Most ez hülyén hangzik, de kicsit érthetőbben: Ha ezt 1-re állítom akkor 1 méterre lévő dolgokat fogom jól hallani, és minél távolabb annál halkabb.
Beállítottam egyszer 200-ra, hallottam a boxban amikor egy kocsi az Ascari-ban járt, de a saját autóm hangját nem. :)
A Shape pedig a hangerőt állítja, ha magasabb számot írtam akkor sokkal hangosabb volt általánosan minden.
Viszont ha ezt a player / non-player részt állítottam akkor pl a tv kamerából a saját kocsim hangját jobban hallottam mint a mellette haladó ellenfelek kocsiját. Pedig a tv-ben ezeknek azonosnak kellene lenni.
Az rF2-ben viszont ilyen beállítások mellett is hangosabb a mellettem haladó ellenfél amikor benne ülök az autóban:
// ATTENUTATION
EngineAttenInside=(1.0, 0, 1.0, 0.02) //(<range>,<oldShape>,<ambient>,<expShape>)
EngineAttenOutside=(1.0, 0, 1.0, 0.01)
ShiftAttenInside=(1.0, 0, 0.9, 0.02)
ShiftAttenOutside=(1.0, 0, 0.9, 0.01)
OtherAttenInside=(1.0, 0, 0.2, 0.02)
OtherAttenOutside=(1.0, 0, 0.2, 0.01)
// ENGINE VOLUME MIX
playerEngineVolumeMinimum=0.75
playerEngineVolumeThrottleFraction=0.15
playerEngineVolumeRevFraction=0.1
non-playerEngineVolumeMinimum=0.3
non-playerEngineVolumeThrottleFraction=0.3
non-playerEngineVolumeRevFraction=0.4