• zolee145
    Mire megcsinálsz pár futóművet az adatokból fejben összerakod, hogy hogy is néz ki. Utána meg le tudod ellenőrizni, mert van olyan progi ami mutatja grafikusan. Eleinte úgy csináltam. Egy szám átír, frissítés. Megint, frissítés. Most beírom jegyzettömbben aztán megnézem mit csináltam. :)
    Motorra is van progi. Hidd el, hogy nem olyan nehéz dolgok ezek.

Nálam annyi a baj, hogy keresem a problémákat. Van sok olyan dolog amit alapból nem tud a program. Na itt jön a kreativitás, meg a kompromisszum készség/hajlandóság. rF1-idején a SimBin is nagyobb tapadású első gumit használt az elsőkerekes kocsikhoz. Miért, ugyanaz van rajta mint hátul. De jó, van egy probléma... lehet rá megoldást keresni. :) Lentebb a Deltawing. Alapból ez a konstrukció alkalmatlan a kanyarodásra... rakjunk rá első szárnyat aztán majd kanyarodik. Viszont én nem ilyen vagyok, nekiállnék baszakodni azzal, hogy első szárny nélkül is kanyarodjon. Közben persze az átlag felhasználó pont leszarná, mert így is megy meg úgy is megy. Itt jön az, hogy minél jobban keretek közé vagy szorítva annál könnyebben átlépsz egy problémán, és születik az egyen autó.
    De ha nekiállsz a fizikázásnak előbb - utóbb úgysem az fog érdekelni, hogy mennyivel hamarabb elkészülnél, ha tennél magasról bizonyos dolgokra, hanem az egész dolog lényege hirtelen maga a problémamegoldás lenne.

Legalábbis ezzel nyugtatom magam, hogy más is így lenne/van, nemcsak én vagyok ilyen marha jószág.

Viszont az rF2 lényege, hogy sokkal kevesebbet kell vele vacakolni mint az rF1-gyel. Sokkal jobban működnek a dolgok, és általában úgy ahogyan azt várod. Azt hinné az ember, hogy bonyolultabb, ami valamilyen szinten igaz is. De inkább csak a lehetőség több benne, és a valódi adatok jobban működnek.
    Persze ettől még a júzer érezheti számára jobbnak az rF1-et, de a legtöbb ember nem szeret szimulátorozni. Mármint konkrétan. Ha most azt mondod valakinek, hogy ha beülsz nem tudod egyből nyomni neki, mert melegíteni kéne a gumikat, és erre nem alkalmas a burnout akkor húzza a száját. :)
    Na mindegy, jól elkanyarodtam. Minden esetre a fizikázást ne attól tedd függővé, hogy megosztják-e azt az Excelt vagy sem. :)