• zolee145
    Na erről nem is tudtam, hogy van ilyen videó. Rákerestem, gyorsan megnéztem. Szép meg jó, meg biztos sok meló volt az Excel táblával, de ha abban meg tudod csinálni a fizikát akkor jegyzettömbben is. Ugyanazokat kell ide beírni. :)
    Ráadásul mint tudjuk a gép nem hibázik, de ha nem megfelelő adatot kap akkor is azzal számol. Például a Deltawing autón mit keres első szárny? Sőt, mit keres rajta bármilyen szárny? :) De mondjuk kétfajta megközelítés lehetséges: az egyik, hogy ez tulajdonképpen egy nagy szárny. A másik, hogy ez egy nagy diffúzor. Én mondjuk az utóbbi felé hajlanék. Minden esetre a lényeg az, hogy ha nem lenne csel a difinél akkor ez az autó nem igazán tudna kanyarodni. Mármint a valóságban. Ilyen csel viszont nincs a játékokban, még. :)
    A másik amit észrevettem szintén tűnhet kötekedésnek, de az alváz nevezetes pontjait sem behasalni kéne. Ott a modell, adott minden koordináta. Erre szoktam mondani, hogy a fizika több helyen is kapcsolódik a modellhez, ezért nem működik rendesen az egyen fizika különböző autóknál. Ha pedig azt a néhány apróságot hozzá igazítjuk máris más lesz egy kicsit.

Na mindegy, a lényeg, hogy szerintem jegyzettömbben is meg tudod csinálni. Inkább az a kérdés, hogy hol van az a boldog - boldogtalan? :D Kerestem már párszor modellezőt, de sose találtam őket. :) Ennek persze az a vége, hogy nekem is be kell állnom a boldog - boldogtalanok sorába, ami tulajdonképpen nem is baj.