| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Ez okés. Viszont ahogy írtam korábban is, ha nem egy ember csinál mindent akkor mindenki abba az irányba megy ahol az ő területe jobban érvényesül. Ez szerintem valahol alapvető emberi tulajdonság, nem negatívumként írtam.
Ebből kiindulva, ha valaki a 3d-vel foglalkozik akkor nyilván arra megy amerre a szebb végeredményt tudja elérni, ahol az ő munkája érvényesül.
Ha meg valaki a fizikát faragja az meg abba az irányba ahol az érvényesül jobban. Ebből kiindulva, és ilyen szemmel nézve (nyilván most csak gyorsan átfutottam a fájlokat) nekem az AC nem lehetőség. Beírok 3 számot és néhány alapvető tulajdonság alapján majd lesz valami a kocsiból. Kész passz. Az rF2-ben ezernyi lehetőség van, lehet vadászni valódi adatokra, lehet bénázni a futóművel mire megkapom a valósághoz legjobban hasonlítót, stb. Persze több lehetőség közt nagyobb az esélye, hogy elrontod, viszont annak is nagyobb az esélye, hogy valami egyedit csinálsz.
Legyen példa a Seat. Van súlyelosztás, meghajtás, motor váltó rugók, bla-bla. A végeredmény (mondom ezt úgy, hogy nem próbáltam, kizárólag a fájlokban lévő lehetőségeket néztem meg) egy elsőkerekes 330 lovas kasztnis versenyautó. Ha holnap valaki modellez egy N4-es Renault Megane-t, ami kétezres, turbós, elsőkerekes, jó eséllyel kap egy elsőkerekes 300 lovas kasztnis versenyautót, ami annyiban fog különbözni, hogy mondjuk 30 lóval gyengébb.
Közben mondjuk rF1-ben 2 napig szüttyögtem, hogy Monzában futamon a motor hőfok annyi legyen mint amennyi a gyári anyagban az optimális, meg amennyit alapból (nem szélárnyékos csaták közben) írt a telemetria WG onboard videójában. 95 fok körüli víz, 122 fokos olaj.
((dupla zárójelben, igen, persze belebarmoltam, sorry Tommy78, természetesen csak saját használatra, de ez amolyan modder betegség:D))
Persze ez csak egy dolog, nyilván senkit nem érdekelnek ilyen szintű apróságok, de remélem érthető amit ki akarok nyögni. Szóval fizikafargó szempontból sokat számít, hogy milyen lehetőségek vannak. Ha megadom neked, hogy 3 vonalból rajzolj síkidomot van jópár lehetőséged, de azért sanszos, hogy egy valamilyen 3szöget fogsz rajzolni. Ha adok egy üres papírt meg egy ceruzát akkor meg valami egyedit, ami aztán lehet jó vagy rossz is, ez már egy másik kérdés. :)