| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Tudok azon állítani, hogy a játékban mennyit lehessen állítani az ülés pozíción? Ezekhez nem nagyon piszkáltam.
Ez a FOV és társai nekem kicsit magas, hogy hogy lenne jó, általában úgy használom ahogy megkapom az autót. :)
A kormány az én művem. 900-as kormánnyal megyek, lineárisra van állítva de egészen szépen tudok menni akár a Nordon is, nem éreztem soknak a kormány szöget. De mondjuk az nem nagy dolog, hogy megcsinálni állíthatóra.
Amúgy tényleg lenne pár ötletem az ISI-nek, ráadásul ezek programozási szempontból nevetségesen egyszerűek lennének.
Ha valaki, Ingy vagy Emerico beszélget velük az alábbiakat megemlíthetné:
- speed limiter (boxutcában van, de a pályára is kellene, pl. utcai autók, vagy kamion mod)
- autómata váltó / +10 sor lenne (10-20-30- stb %), ahol a gázpedál állás függvényében állíthatná az ember azt a fordulatszámot ahol vált. Ezzel valamelyest szimulálható lenne egy mai modern autómata.
Egy szerintem nagyon fontos dolog, amit amúgy már évek óta mondogatok: bizonyos upgradesben beállított dolgok legyenek elérhetőek akár a pályán is.
Például itt a fenti BMW: van hozzá 3 fajta futómű beállítás. Semmi nem változik külsőleg, nem kell felnit cserélni, vagy ilyesmi. Miért nem lehet egy menüből a pályán átállítani a felfüggesztés keménységét? Annyi lenne a történet, hogy nemcsk az adott hdv és kiválasztott upgrades kombinációt töltené be, hanem mindet, és menet közben tudnál választani közülük. Ez nekem annyira egyszerűnek tűnik még programozási szempontból is.
Persze ez csak azokkal a dolgokkal működik ahol nem kell új modellt betölteni (pl felni csere, vagy egy vasalódeszka hátsó szárny, stb)
Aztán ennél sokkal komolyabb dolgok is vannak, pl rendes hibrid, és rendes teljesen elektromos meghajtások. :) Ez már egy másik szint lenne, és nem is pár sor leprogramozni.
Végégül egy kis érdekesség: elektronikus gázpedál és "Sport gomb" már most is van az rF-ben. Igaz ezt a játékos tudja állítgatni. A valóságban amikor egy átlag autóban benyomjuk a sport gombot az egyetlen dolgot csinál, az elektronikus gázpedár görbéjén módosít. Alapból mondjuk 75%-os pedál lenyomásnál még csak 25% gázt ad, vagyis lomhábbnak érezzük az autót. Sport módban meg lehet pont fordítva, hozzáérünk a gázhoz és már majdnem max gázt ad. A 0% és a 100% pont ugyanazt jelenti, nem lesz erősebb a motor, jó nagy átverés. Ez simán menüben szabályozható az rF-ben. :D
Na mindegy, ez csak most eszembe jutott.
Jó nagy regény lett a válaszból. :D Visszatérve az M5-re, majd írd már le ha ráérsz, hogy mik lennének szerinted a jó értékek, FOV meg hasonlók. Kicsit én most ilyen szoktató időszakban vagyok, az eddigi 3:3-as képarányú monitorhoz képest a 16:9-cel nagyon tetszett, hogy majdnem panoráma képem van. :D :D