19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
fap fap -
Nordschleife 24h Layout for rF2 – New Previews (meg a nagy AC Nord konvert elott:DDDD)
-
En koszi:)
A kis szerver panelre a LiveTiming oldalt linkeltem. -
Nagy köszi! -
Kint van;) -
Alexease: lehet olyan kérésem hogy a fenti banner erre cserélődjön? És hogy ide linkelődjön?
Előre is köszi! -
De ez nem másik autó. Ugyanaz, csak a pályán lehetne olyan dolgokat módosítani amit amúgy csak a HDV-ben lehetne. Pl egy váltó program. Azt nem állítod sem a pályán, sem a menüben. Ha másikat akarsz azt csak upgrades-ben tudod, mert ott tudsz olyan dolgokat is csinálni amihez hdv módosítás kell.
Viszont a gyakorlatban pl egy váltó program csak egy gombnyomás. Most ezért kilépsz a játékból majd vissza? :)
Tudom, ez lényegtelen versenyautóknál, de ha jól megnézzük az utcai autók szimulátorba pakolása bizony jó sok embert megmozgat. -
Az upgrades dolog szerintem már megoldott, legalábbis ha beléptél egy pályára, akkor ott tudod variálni az autódat anélkül, hogy ki kéne lépned. Van egy car select gomb a vote mellett, ha arra nyomsz, akkor bedobja az autó választást és jöhetsz másik autóval. Lehet, hogy ezt külön engedélyezni kell, de próbáld ki a Simco szerveren, azon most tuti lehet. -
Tudok azon állítani, hogy a játékban mennyit lehessen állítani az ülés pozíción? Ezekhez nem nagyon piszkáltam.
Ez a FOV és társai nekem kicsit magas, hogy hogy lenne jó, általában úgy használom ahogy megkapom az autót. :)
A kormány az én művem. 900-as kormánnyal megyek, lineárisra van állítva de egészen szépen tudok menni akár a Nordon is, nem éreztem soknak a kormány szöget. De mondjuk az nem nagy dolog, hogy megcsinálni állíthatóra.
Amúgy tényleg lenne pár ötletem az ISI-nek, ráadásul ezek programozási szempontból nevetségesen egyszerűek lennének.
Ha valaki, Ingy vagy Emerico beszélget velük az alábbiakat megemlíthetné:
- speed limiter (boxutcában van, de a pályára is kellene, pl. utcai autók, vagy kamion mod)
- autómata váltó / +10 sor lenne (10-20-30- stb %), ahol a gázpedál állás függvényében állíthatná az ember azt a fordulatszámot ahol vált. Ezzel valamelyest szimulálható lenne egy mai modern autómata.
Egy szerintem nagyon fontos dolog, amit amúgy már évek óta mondogatok: bizonyos upgradesben beállított dolgok legyenek elérhetőek akár a pályán is.
Például itt a fenti BMW: van hozzá 3 fajta futómű beállítás. Semmi nem változik külsőleg, nem kell felnit cserélni, vagy ilyesmi. Miért nem lehet egy menüből a pályán átállítani a felfüggesztés keménységét? Annyi lenne a történet, hogy nemcsk az adott hdv és kiválasztott upgrades kombinációt töltené be, hanem mindet, és menet közben tudnál választani közülük. Ez nekem annyira egyszerűnek tűnik még programozási szempontból is.
Persze ez csak azokkal a dolgokkal működik ahol nem kell új modellt betölteni (pl felni csere, vagy egy vasalódeszka hátsó szárny, stb)
Aztán ennél sokkal komolyabb dolgok is vannak, pl rendes hibrid, és rendes teljesen elektromos meghajtások. :) Ez már egy másik szint lenne, és nem is pár sor leprogramozni.
Végégül egy kis érdekesség: elektronikus gázpedál és "Sport gomb" már most is van az rF-ben. Igaz ezt a játékos tudja állítgatni. A valóságban amikor egy átlag autóban benyomjuk a sport gombot az egyetlen dolgot csinál, az elektronikus gázpedár görbéjén módosít. Alapból mondjuk 75%-os pedál lenyomásnál még csak 25% gázt ad, vagyis lomhábbnak érezzük az autót. Sport módban meg lehet pont fordítva, hozzáérünk a gázhoz és már majdnem max gázt ad. A 0% és a 100% pont ugyanazt jelenti, nem lesz erősebb a motor, jó nagy átverés. Ez simán menüben szabályozható az rF-ben. :D
Na mindegy, ez csak most eszembe jutott.
Jó nagy regény lett a válaszból. :D Visszatérve az M5-re, majd írd már le ha ráérsz, hogy mik lennének szerinted a jó értékek, FOV meg hasonlók. Kicsit én most ilyen szoktató időszakban vagyok, az eddigi 3:3-as képarányú monitorhoz képest a 16:9-cel nagyon tetszett, hogy majdnem panoráma képem van. :D :D -
Megnezegettem, erzesre jo lenne, de nekem megis kicsit hasznalhatatlan:)
- Csinaltam egy packed verziot, hogy ne kulon kelljen a gumihangokat telepiteni:) Folegha feltoltom a kozosbe, ha valaki csak ugy leszedi, gyorsan torolni fogja, ha nincs hangja;)
- Brutalis a kerekelfordulas, ami logikus, mert hatsokerekes, azokat jol meg tudjak tolni, de valszeg nem 900-as kormannyal megy, mert a HunRingen 2x45 fokkal kigozok vegig:P Driftelni biztos jo:D
- Nagyon hatul van a pilota nezet, es nem is lehet rendesen eloretolni. Normalis poziciohoz keves a FOV, vagy forditva, attol fugg, honnan nezzuk.
- A pilota nagyon a muszerfalat bamulja, amit talan mar lehet allitani, de nem programbol es nem autonkent.
Vagyis mukodsre jo (bar jo lenne mar ISI-tol a real segitsegek hasznalata), csak ilyen "egyeb" problemaim vannak vele:) Ha meg piszkaljatok, ezekre ra lehetne nezni, es kicsit utana allitani vagy engedekenyebbnek lenni (szelesebb pozicio allitas, kormanyattetel stb).
Ha nem, majd csinalok magamnak sajatot:DDDDD
BMW-M5-F10-Packed_v100.rfcmp (Ez az eredeti, csak egybecsomagolva a hanggal!)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.12.16. 23:44:40 -
Nem jó. Úgy kérdezd, hogy mikorra készül el egy alap verzióval, amivel már lehet mókolni a fizikát. :D
Más: most írt vissza az RML, kértek egy mail címet, és a kérdéseimet továbbítják a megfelelő személynek. Aztán persze lehet, hogy ez az illetékes majd leírja, hogy na ezekre nem válaszolhat, de azért már ez is valami. -
PacsutaTibi #9490 Mi nem csak munkák alapján ismerjük. Sokat segített atinak RBR kocsik konvertálásában. Bár mostanában el van tünve nagyon, de megérdeklődöm, hogy tervbe van e Rfactor2-re a Clio. -
elsőre a frászt hozta rám, aztán tesztelgettem,mentem vele egy fél-háromnegyed órát, bár nem néztem a build tartalmát. -
minden build-nél úgy érzem mintha szülinapom lenne, alig várom, hogy hazaérjek és buzeráljam :) -
Build 906 -
Szerintem onnan vannak a gumi hangok meg hasonlók. -
A MISC Sounds (GTR Evo SFX) minek kell hozza?! Vagy csak bonusz, nem kotelezo?:) -
-

-
BMW M5 F10
-
Ismerem, már így munkák alapján, elég sok nagyon jó RBR modellért ő a "felelős". -
eddy3spain szerintem megrendelésre csinálta első körben, wsr-en volt ezzel szimulátor kirakva. egyébként a model 99%-ban hibátlan -
Tényleg jónak tűnik. Ez az eddy3spain nagyon vágja a modellezést.
Igazából tényleg kár lenne egy ilyen ziccert kihagyni, hogy első kézből lehetnek infók róla. -
PacsutaTibi #9478 Tavaly kiadták Rfactor1hez is! Szerintem minőségileg simán elmenne Rfactor2be is. Talán belülről a padlólemez "textúrája" lehetne élethűbb. (Bár ez még preview kép) Nemtudom tervezik-e Rfactor2-re kiadni.
http://www.virtualr.net/clio-cup-2013-for-rfactor-–-more-previews
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2014.12.15. 20:46:04 -
Most nézem, a CARS-ban van ilyen Clio. -
időben jelzem
-
PacsutaTibi #9475 Ohhh.
-
Szépen be van árazva még a szelepsapka is, de modoláshoz hasznos infó nem sok van, és azt a keveset is nagyon kell keresni. :D -
az új IV-es érkezik hozzánk -
Ahhoz a Leonhoz találtam egy elég komoly gyári anyagot. Meg van 2012-es GT3 Cup Porsche-hoz is. Ezek nem homológ lapok, hanem azok az anyagok amit elvileg azok kapnak meg akik megveszik az adott autót. -
PacsutaTibi #9471 Na most akkor melyik Clio-ról is van szó?
Zolee te a "magyar" kupás clió (RS2 Cup) homológlapját kaptad meg. Nem? Az saját nemzeti homolog lap, nem is mennek már nagyon vele, jó hogy ideadták.
Imi! Hozzátok mi érkezik? Ez a régi vagy egy újabb RS3-as? Mert szerintem Zolee a régire gondolt. (Az újabb meg ugyebár van alapból Rfactor2be) Te meg valami újabbra, mert írod hogy 200-300db évente, a magyarból csak 40 volt ha jól emlékszem(vagy 30?).
RBR fizikákhoz elkezdtem gyűjtögetni a homológ lapokat, elég sok érdekességre bukkantam közbe pályaautós vonalon is.
Van nagyon pár homológ lapom régebbi F3as dallarákhoz, Formula Renalulthoz technikai leirások. De amit esetleg hasznosítani is lehet az a Seat. A seat sport honlapján megtalálható nagyon sok autóhoz, nagyon részletes 20 oldalas technikai leirások, futóműábrák, teljesítménygörbe stb. A 2. generációs Leonhoz Supercopa-hoz (ami itthon is ment) van homológ lap is felrakva.
Viszont van a 1.6T-s WTCC-s Leonról is egy nagyon részletes leírás, talán érdemes átolvasni azt is.
A magyar Clio-ra visszatérve, alig volt időm mostanság, nem hogy modolni, de egyáltalán játszani. Ha a letudtam a vizsgáimat, január vége felé megpróbálom, megszakérteni azt a modellt, textúra ügyileg, aztán tényleg csak pár apróság kell, meg egy ember aki betudja rakni. -
WTCC 2013 v1.35
Néhány módosítás Alextől. :) Festések, hangok, stb.
Majd a hangokat még meglesem. Elvileg van Cruze hangom. -
A hangját azért meg kéne csinálni :) -
A HDV-ben van. -
Megtaláltam. :) -
Az SVM fle-ba:
VehicleClassSetting="XXXXXX"
UpgradeSetting=(1,0,0,0)
//UpgradeClass=XXXXXXXX
//Engine=1
//Model=0
Note: settings commented out if using the default -
Chevy Cruze WTCC "markakupa" :)
-
Ez a kép meg lemaradt -
Van a Garage menüben Setups résznél egy Notes ablak. Gondolom ez az autóhoz tartozik. Kérdés, hogy melyik fájlban hova kell írni, hogy az látszódjon a játékban? Kellene egy kis magyarázatot írnom a guminyomás miatt. :) Attól függően kell más nyomás, hogy milyen tempóban akarjuk használni az autót. -
Na ez az M5 nagyon tetszik. A legjobb, hogy az rF1-hez képest itt tényleg van értelme reszelgetni a launch controlt, mert tényleg be lehet úgy lőni, hogy jó legyen. 0-100-ra mértem gyorsulást (telefonnal, szóval nem pontos) és egy 4.17-et meg egy 4.27-et mértem. A gyári adat 4.3.
rF1-ben soha nem sikerült a gyári adat, csak ha kuplunggal indultam, mert a rajt elektronika nagyon lefogta a motort, meg se nyekkent a gumi, mindegy mit állítottam. Itt most rendesen kipörög a kerék, de annyira amennyire kell (na ezt kell tesztelgetni, és ahogy a gyári anyag is írja ez rendes tapadású aszfalton a legjobb), és amikor kettesbe rakja még nyikkan egyet a gumi, meg egy nagyon kicsit harmadikban is. :D
Aztán lehet szórakozni a kormány szervóval is, ami szintén opció az M5-ben. Nehéz ezt elmagyarázni, de nem ugyanaz mintha menüben lentebb venném az ffb-t. Mintha a futóműtől jövő dolgok lennének kevésbé részletesek. Szóval olyan, mint élőben egy túlszervózott kormány. Mondjuk driftnél pont jó, könnyebb kapkodni ide-oda, cserébe kevesebb visszajelzést ad.