• zolee145
    Még valami a tegnapi ai elleni versenyről/versenyekről.

Tegnap mentem először ai ellen, ahogy kell el is picsáztak, ez most lényegtelen.

Az eső nem 100%-os volt a futamon, 25 kör. Az elején megforogtam, egy kis palánk, kijöttem javítani, -1 kör. Elkezdett esni az eső, gyorsan kijöttem, -1 kör, vagyis már 2. Nem ez a lényeg.

Volt 9 ai, abból az első 4 kint maradt (mint kiderült később nekik lett igazuk), a többi kijött esőgumiért, -1 kör.
    El lehet gondolkodni, hogy vajon mi történt. Lehet, hogy olyan buta az ai, hogy véletlenszerűen jön ki, vagy marad a pályán? Vagy esetleg olyan okos, hogy aki elöl megy az nem kockáztat, de a hátrébb lévők megpróbálnak egy eltérő taktikát, hátha azzal nyernek? Ha a végére nem eláll az eső, hanem éppen leszakad az ég valszeg mégjobban belassult volna az eleje.

Most akkor az ai viselkedése bug vagy ficsör?:) Erre nem elég szerintem egy futam, többet kellene menni ellenük, hogy kiderüljön a tudatosság, vagy annak a hiánya. De ez az 1 futam is időmérővel együtt kb egy óra.

Mindezt úgy, hogy a másik két modot még le sem szedtem, csak a Megane-t teszteltem eddig. Jó, nem 0-24-ben tesztelek, de akkor is, idő kell a dolgokhoz.:)

Nekem is voltak első benyomásaim, de az még messze van a véleménytől.
    Jelenleg ott tartok, hogy sokmindent tud a progi, de a legtöbb dolgot még hangolni kell, mert el van kicsit túlozva.
    A másik amit nem értek, hogy miért nem tudom megfogni a Megane-t? Kisebb megcsúszásokból kihozom, bár nincs annyi idő mint rF1-ben, sokkal gyorsabban kell belenyúlni, hogy ne dobd el. Viszont egy nagyobb megcsúszásnál vége.

Egy olyan magyarázatom van, hogy túl gyorsan melegszik fel a gumi, és ezzel túl is melegedik, azért válik jéggé a dolog. Valamiért nem tudtam előhozni (talán mert még nincs) azt a panelt amin a gumi és az aszfalt érintkezését és az adott részek melegedését, kopását mutatta. Az is meglehet, hogy ez a túlmelegedés azért olyan durva a teljes gumira, mert még nem működik az a rész, amikor csak az adott érintkező felület melegszik túl (kockásra fékezés).
    De ez is csak találgatás, lehet, hogy nem így van.

Jó, elég a regényből, tesztelni kell.:)