| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Azokat a textúrákat amiket alapból találsz a BTB-ben. Sokkal jobb, ha sajátra cseréled.
1. Kamerát a legkönnyebben az rF aiw editorjában tudsz lerakni. Mégy a pályán az autóval, beforgatod a kamerát és lerakod a megfelelő helyre. Utána ezt egy másik editorban még alakítgatni kell, fov, lod, stb. Elég sok dolgot lehet állítgatni, rendes tv kamerákat tudsz csinálni.
2. Amikor csináltad BTB-ben az ai-nak az ideális ívet ott tudod beállítani a start vonalat, pit bejárat - kijárat vonalát és a sector 1, sector 2 vonalát. Érdemes ezeknek előbb a felfestését megcsinálni a műhold kép alapján.
3. Nem Dzsudzsáknak kéne tankolnia a pace car-t és nem állna meg. :D Amúgy nem tudom, ilyenről nem hallottam.
Koszos rázókövet úgy tudsz, hogy a mostanira csinálsz saját koszos textúrát.
Útjavítást (ha "magyaros" javítást akarsz, vagyis legyen szintkülönbség is :D ) én falból szoktam. Először is kiveszed az ütközésmodellt, viszont kipipálod, hogy rá lehessen hajtani az adott fal szakaszra. Ezután lezárod a két végét, vagyis 2-2 vonal kell a két végére, és a külsőket behúzod az aszfaltod alá. Utána a belsőket lehúzod odáig, hogy valamennyire kilógjon az útból, így kapsz egy olyan útjavítást ahol elcseszték az aszfalt mennyiséget, nem tömörödött annyit mint remélték, és döccen egyet. :) Persze ezzel a módszerrel legjobban négyszög javítást tudsz csinálni, viszont a legtöbb ilyen, avgyis semmi gond.
Vonalat rajzolni inkább photoshop meló. Legalábbis nálam. :) fogom az út textúráját, erre rárakom a fehér felfestést, és kap egy átlátszó effektet. Így olyan lesz a játékban mintha rá lenne festve az aszfaltra. Ha megvan ez a rész kivágod, és egy önálló textúraként elmented. Utána ezt a textúrát rakod egy fal tetejére (igen, én mindent falból csinálok :D ), a fal két függőleges oldalát törlöd, és lehúzod az útra amennyire csak lehet. Ha az egyenetlenségek miatt néhol belemegy az útba oda teszel egy pontot, és az rögtön felugrik az aszfaltra. Persze lehet eleve olyan textúrát is csinálni amin rajta van a festés, de ha a játékos nem használ nagy felbontást, meg mindenféle textúra szűrést, 16x AF, akkor elmosódik a felfestés.
Az út és a fű találkozását a legegyszerűbben úgy lehet megoldani, ha kicsit szélesebb utat használsz, mondjuk mindkét oldalon fél-fél méter, és abba az utolsó fél méterbe egy másik textúrát raksz. Ez úgy néz ki, hogy a külső része fű (hasonló, vagy azonos mint a terepen található fű), majd belül egy kis kopottabb, földesebb rész, és ez csatlakozik az aszfalthoz, esetleg ahogy korábban írtam az aszfalt még ki is emelkedhet vagy 5 centit innen. Ez a textúra így körbe tud futni a pályán, nem úgy mint a terep textúrája, amit simán ráhúz az egészre, mondhatni kitapétázza vele a program a komplett terepet, de minden textúra ugyanabban a szögben áll, nem követi az utat.