19779
  • shiet
    "Found an issue as I was about to post that I'm holding the update for. One of my machines was fine, other was not... Fun. :)"

:D
  • Alexease
    Build info: https://twitter.com/timwheatley1979/status/634785920923754497
  • PacsutaTibi
    Ne hagyjátok már átverni magatokat! A Chevy-t jobban meg kellene néznem, de a Toyotán első pillantásra látszik, hogy még csak nem is Avensis, hanem Corolla. A Copa Petrobas de Marcas játékból van, a szélesítések kicsit bentebb vannak tolva....

A BTCC Focust még nem láttam rF2be, az lehet a Petra féle, amit Emericoék használtak a TCR modhoz, de jó lenne a Grid Autosport-os modell is.

A BMW saját modell, vagy konvert az általam már emlegetett Race Team Managerből? Ha ez utóbbi, akkor lehet jön majd a Merci is.
    BMW Merci

A Forza Motorport 6ot várom, abból majd ki lehet venni az S3as NGTC-s Audit, amiből 1 darab létezik csak.(Tavaly Robb Holland, idén a szezon közepétől Nicolas Hamilton (Lewis öccse) hajtja.) Audi
    Viszont a másik pont az Avensis lesz, amiből talán a legtöbb versenyez/versenyzett. Toyota
  • Alexease
    #10940 ;)
  • shiet
    Válaszoltam a pályamodellezés topikban. KATT. Sorry az eddigi offokért.

ON: kijött 2 új BTCC autó, Chevrolet Cruze és Toyota Avensis, a Ford Focus és a Civic mellé. KATT. Ideje volt hogy legyen egy touring pack a játékban. Mondjuk én rühellem a FWD-ket, szóval... :D
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.08.21. 11:06:21
  • haflac
    267 Mb a mérete
  • haflac
    Bocsi az offért,de láttam,hogy a pályaépítés téma volt mostanság.
    Race Track Builder 55 euro a steamen. :)
    Utoljára szerkesztette: haflac, 2015.08.21. 09:47:06
  • Alexease
    Meg errol is;)
    rfactor-2-may-car-pack-2
  • lac coo
    Küldtem pm-et, csak mert úgy sem látod :)))9
  • Alexease
    Errol kicsit lemaradtam;) Tippem szerint, mivel elvileg az AC-nek is dolgoznak, ezek azok (:P), csak itt nem DLC, hanem csak ugy vasarlos;)
    rfactor-2-summer-car-pack

Lamborghini Countach LP 5000
    1987 Ruf CTR Yellow Bird
    2013 BMW M6
    1997 Mclaren F1 GT
    Nissan Skyline GT-R R34
    Honda S2000
    2012 Jaguar XKR-S
  • Alexease
    Emmmeg WIP ;)

• Alexease
    Apex-FIA-GT3-2012_v092.rar

• Alexease
    BTCC-Chevrolet-Cruze_v100.rfcmp
    BTCC-Toyota-Avensis_v100.rfcmp

• Alexease
    Circuito-de-Jerez_v100.rfcmp
    LaMorgalKart_v090.rfcmp
    Nibiru-OranPark-2008_v033.rfcmp
    Nibiru-Sandown500_v150.rfcmp
  • bardocz
    Most jó.
  • zolee145
    Na ez? :D

• bardocz
    imgur.com mintha működött volna még legutóbb.
  • lac coo
    Mikor még ment olyan lassú volt, hogy beállt tőle minden topik ....
  • zolee145
    Fasza. Képfeltöltés.hu-ról nem lehet linkelni. Valakinek valami ötlet? És amúgy miért nem? Az sg.hu haragszik rájuk, vagy konkurencia?
  • Alexease
    A sajat google reszbol igy nem lehet linkelni, max esetleg akkor, ha megosztod.
  • Danecay
    Nem, 3 böngészővel is megnéztem :)
  • zolee145
    Akkor sem ha a spoilerre kattintasz? Direkt nem akartam az oldalt teledobálni képekkel. :)
  • Danecay
    Nem sikerült :)
  • zolee145
    Remélem mostmár sikerül így harmadik próbálkozásra belinkelni a képeket.
    Szóval itt minden fal: a fal is, az épület, a kerítés, a rázókő, a felfestések, a gyalogos híd, stb. Tényleg amit lehet falból csinálok, mivel nem tudok modellezni.
    Az utolsó képen van egy houstoni csatorna fedél, na azt egy gumira raktam rá, utána össze lett nyomva, és valamennyire kiáll a betonból. Menet közben Indy autóval érezni egy kicsit ha rámégy. Viszont a textúra kör, a gumi meg sokszög, a körön kívüli részeket beton színűre kell majd cserélni.

• zolee145
    Azokat a textúrákat amiket alapból találsz a BTB-ben. Sokkal jobb, ha sajátra cseréled.
    1. Kamerát a legkönnyebben az rF aiw editorjában tudsz lerakni. Mégy a pályán az autóval, beforgatod a kamerát és lerakod a megfelelő helyre. Utána ezt egy másik editorban még alakítgatni kell, fov, lod, stb. Elég sok dolgot lehet állítgatni, rendes tv kamerákat tudsz csinálni.
    2. Amikor csináltad BTB-ben az ai-nak az ideális ívet ott tudod beállítani a start vonalat, pit bejárat - kijárat vonalát és a sector 1, sector 2 vonalát. Érdemes ezeknek előbb a felfestését megcsinálni a műhold kép alapján.

3. Nem Dzsudzsáknak kéne tankolnia a pace car-t és nem állna meg. :D Amúgy nem tudom, ilyenről nem hallottam.

Koszos rázókövet úgy tudsz, hogy a mostanira csinálsz saját koszos textúrát.

Útjavítást (ha "magyaros" javítást akarsz, vagyis legyen szintkülönbség is :D ) én falból szoktam. Először is kiveszed az ütközésmodellt, viszont kipipálod, hogy rá lehessen hajtani az adott fal szakaszra. Ezután lezárod a két végét, vagyis 2-2 vonal kell a két végére, és a külsőket behúzod az aszfaltod alá. Utána a belsőket lehúzod odáig, hogy valamennyire kilógjon az útból, így kapsz egy olyan útjavítást ahol elcseszték az aszfalt mennyiséget, nem tömörödött annyit mint remélték, és döccen egyet. :) Persze ezzel a módszerrel legjobban négyszög javítást tudsz csinálni, viszont a legtöbb ilyen, avgyis semmi gond.

Vonalat rajzolni inkább photoshop meló. Legalábbis nálam. :) fogom az út textúráját, erre rárakom a fehér felfestést, és kap egy átlátszó effektet. Így olyan lesz a játékban mintha rá lenne festve az aszfaltra. Ha megvan ez a rész kivágod, és egy önálló textúraként elmented. Utána ezt a textúrát rakod egy fal tetejére (igen, én mindent falból csinálok :D ), a fal két függőleges oldalát törlöd, és lehúzod az útra amennyire csak lehet. Ha az egyenetlenségek miatt néhol belemegy az útba oda teszel egy pontot, és az rögtön felugrik az aszfaltra. Persze lehet eleve olyan textúrát is csinálni amin rajta van a festés, de ha a játékos nem használ nagy felbontást, meg mindenféle textúra szűrést, 16x AF, akkor elmosódik a felfestés.

Az út és a fű találkozását a legegyszerűbben úgy lehet megoldani, ha kicsit szélesebb utat használsz, mondjuk mindkét oldalon fél-fél méter, és abba az utolsó fél méterbe egy másik textúrát raksz. Ez úgy néz ki, hogy a külső része fű (hasonló, vagy azonos mint a terepen található fű), majd belül egy kis kopottabb, földesebb rész, és ez csatlakozik az aszfalthoz, esetleg ahogy korábban írtam az aszfalt még ki is emelkedhet vagy 5 centit innen. Ez a textúra így körbe tud futni a pályán, nem úgy mint a terep textúrája, amit simán ráhúz az egészre, mondhatni kitapétázza vele a program a komplett terepet, de minden textúra ugyanabban a szögben áll, nem követi az utat.
  • shiet
    Csak hogy legyen vmi ontopik is :D KATT
  • shiet
    Alap textúrák alatt miket értesz?
    A rázókövek árnyékolhatóságát már beállítottam. Ma gyakorlatilag elkészült a pálya, már csak 2 dolog hiányzik:
    1. nincsenek kamerák
    2. nincsenek checkpointok

3. a pacecar a felvezetőkörben megáll a 3. kanyarnál vmiért...? :D erre vmi ötlet?

Elkészült alatt azt értem, hogy nekem bőven jó :D, mivel ezt elsősorban magamnak csináltam. Így is sokkal több cucc van rajta mint gondoltam (nem mondom, hogy terveztem, mert nem volt terv :D).

Kellenének koszos rázókövek, olyan aminek háromszög a vége, nemtom hogyan kell az útra ilyen sötét "patch"-eket/útjavítást tenni, vonalat rajzolni az útra a pitkijárathoz, és kéne vmi átmenet az út és a terrain közé.
    Kb. ezek most a sirámaim, nem találtam ezekről sehol infót.
  • zolee145
    Jó, de érdemes az alap textúrákat nagyobb felbontásúra cserélni, és állítsd be a rázókövekre is, hogy árnyékolhatóak legyenk, vagy hogy mondjam. Most az autó árnyéka nem látszik rajta.
  • Alexease
    Vagy erre ;)

Az elso oldalakon sok info volt meg az rF1 palyaszerkeszteshez, kepekkel es videokkal (bar azok valszeg mar halottak).
  • shiet
    erre gondolsz? KATT
  • Hellboy76
    Na, remek.

Van itt az sg.n egy pályamodellezés topik is. Ott beszélgethetünk ezekről.
    Ha Alexease úgy gondolja, akkor talán áthelyezi oda a nem idevaló hozzászólásokat is.
  • shiet
    Wááááááááááááá! SIKERÜLT!!! :D Majdhogynem könny szökött a szemembe! Az AI qrvajó lett, a videót 110%-on csináltam. 120%-on 4 mp-et ver rám...
    Lehet hülyén hangzik, de most büszke vagyok magamra. :D Ez egy elég régi vágyam volt, hogy egy a valódihoz közeli Mosporton és Road Atlantán tudjak offline AI ellen játszani (kedvenc pályáim), és ez most sikerült, mármint a Mosport fele, Road Atlanta a következő. Sajna ez csak rF1, de vhol el kell kezdeni.
    Rfactor 1-hez találtam Mosport és Road Atlanta modot is, de azok a valóságtól távol állnak már ami a pályát illeti (nem a körítésre/környezetre gondolok), úgyhogy ezért kezdtem .
    Már csak azt nem értem, hogy ha nekem elsőre sikerült egy ilyen AI, akkor miért vannak olyan pályák ahol nagyon gyengék...?
    Köszi minden eddigi segítséget!

szerk: privátban kérdezősködhetek BTB-vel kapcsolatban? Kéne egy kis help, nem akarom ezt a topikot tovább szemetelni.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.08.18. 19:06:58
  • Hellboy76
    Nem kell mindent újracsinálni.
    A BTB-s AIW filet módosíthatod az rF AIW editorral. Amihez nem nyúlsz, az marad a BTB-ben beállított. Talán így a leggyorsabb is. A grid/garage/pit egyszerűbb BTB-ben. Ha vmit sikerült jól megadni az AIW editorral, a filet másold le, mert ott nincs undo. X-edszerre már nem olyan buli, ha egy jól sikerült nyomvonalat felül írsz valami félrenyomott gombbal.
  • shiet
    Utánajártam az AIW editornak, és azt írják, hogy egy meghatározott sorrendben kell csinálni a dolgokat.
    Szóval lehet hülye kérdés lesz, de azt nem lehet megcsinálni, hogy BTB-ben megcsinálok mindent kivéve a fast path-et, és az AIW editorral pedig utólag megcsinálom a fast path-et? Csak mert az AIW editorral a pit meg grid beállításhoz nincs sok kedvem.
    A center line egyébként alapból elég sűrű BTB-ben.

izé, átolvastam amit írtam, és elég soxor használom a megcsinál szót, nembaj, késő van... :D
  • shiet
    Egyelőre csak a BTB fastline-jával szórakoztam, teljesen sikertelenül, az ISI saját AIW editorját még nem próbáltam ki. Azzal kéne csinálnom?
  • Hellboy76
    Rengeteg tesztelés és kb. 2 hónapnyi modellezés után összeállt a pálya:
    rFactor2: Fernando Alonso kart track (LaMorgal) V0.90
    Akinek van ideje rá, kérem tesztelje és várom a visszajelzéseket.
  • Hellboy76
    Kanyargós pályákon az is lassíthatja az AI-t, hogy:
    - ritkán vannak a pálya közepére felvett vezérlőpontok,
    ha csökkented ezt az értéket AIW Editor/Unsupported../Decrease Waypont dist... és újból végigmész a pálya középvonalán,
    akkor a sűrűbb pontok segítségével, gyorsulhatnak
    - ha billentyűzettel mész az AIW Editorban, akkor a rengeteg "pötyögtetés"/ sokszögesített kanyarvétel,
    inkább kormánnyal, szép íveket rajzolva vedd fel a gyors kört.
  • shiet
    Az AI útvonalát megszerkeszteni egy kínszenvedés ezen a pályán, sok hosszú kanyar van.
    Én (billentyűzettel) vs AI: 3-5 mp-cel vagyok gyorsabb... :D
    nemtom mit csinálok rosszul.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.08.17. 18:03:29
  • shiet
    Tegnap amikor először elolvastam amit írtál nem igazán fogtam fel, de aztán kattintgattam ide-oda és rájöttem, szal köszi. :D
    Itt a Mosport
  • zolee145
    Az alap falat amikor lerakod akkor ugye kattintgatni kell. Leraksz egy alap pontot, majd mellé 5 méterre klikk, majd megint majd megint, stb, míg a fal végére nem értél. De két pont mindenképpen kell, eleje meg vége. Ráadásul az első pontot úgy rakja le, hogy egyből kettőt, és az valahogy magába csavarodik, szét kell húzni, hogy ne villogjon.

A fal metszetben 3 vonalból áll, az 3d-ben 3 lap. Eleje hátulja, teteje.