| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Ehhez képest az én verzióm:
(Vagyis Tibi verziója, de az alapján szoktam csinálni)
- Google Earth-ben kijelölöd a nyomvonalat, export kml-be.
- A kml-t importálni GPS Track Analyse progiba. Itt magassági adatok hozzárendelése, ehhez kér a progi egy magassági adatot tartalmazó fájlt, név alapján rá lehet keresni a neten.
- Ha ez megvan export szintén kml-be, a kapott fájlból ki kell másolni a koordinátákat egy text fájlba, ezt elmenteni *.csv néven, és ezt tudja importálni a BTB.
- Ha importáltuk akkor egyből megjelenik a pálya, magasságokkal, méretarányosan. Egy 4-5 km-es pályánál úgy 5-10 métert szokott tévedni a hivatalosan megadott adathoz képest.
Amit itt vázoltam az kis gyakorlattal kb 15-20 perc, innen sejthető, hogy a neheze ezután jön. :D
Képek, videók alapján ki kell igazítani a pályát. Néha belerak marhaságokat a gps, de alapvetően jó. Persze az apróbb huplik, vagy éppen döntött kanyarok, bogárhátú út nem játszik, ezeket manuálisan kell beállítgatni. Türelem játék. Utána a környezet, tereptárgyak, bla-bla.
Ha minden kész akkor export rF formátumba.
Ha megvan elküldés Alexnek, és ezer darab légyszíves kíséretében megkérni, hogy konvertálja át rF2 formátumba. :D
Érdemes amúgy háttérnek berakni egy google map-ot, erre van egy oldal, ahol elég nagy méretű screenshotokat lehet csinálni, de firefox kell hozzá, meg egy plugin, ami lehet, hogy a legújabb firefox verzióval nem megy. Nekem van fent egy, úgy 5 éve nem frissítettem, csak erre használom. :)