Utazási betegség, mit tegyek ellene?
-
ezek a hasmenéses és rosszullétes dolgok szimplán idegi vezérlésű dolgok
látens stresszjelenségnek is nevezhetjük
kívülről nem mutatkozik, viszont belülről van egy feszültség, amit nem tudsz fizikailag lekezelni
nekem soha nem volt ilyen bajom utazásnál, de sokan körülöttem nehezen tűrik
az olvasás-ablakon kinézéses dolog is lehet igaz, ha az idegrendszered lassan kapcsol és a mozgást nem tudja feldolgozni
más is írta, hogy pl. buszban, autóban előre kell nézni és nem oldalra, mert az elsuhanó táj (fák, oszlopok...) követése feltétlen reflex-szerűen szintén émelygést okoznak, kvázi elszédülsz, viszont ha előre nézel, nem következik ez be, na ezt vonaton nem tudod megcsinálni, ott inkább ki se nézz, ha rosszul vagy akkor a benti dolgokra kell fókuszálni
ez az egyik része, a másik meg lehet, hogy egyszerűen mizantróp (embergyűlölő) vagy, illetve a tömeget nem bírod és agorafóbiád van
az egészet összefoglalva, szerintem pusztán akarattal lehet ezeket kezelni, mindenféle gyógyszer és vegyi anyag bevitele nélkül, de ha valakinek gyenge az idegrendszere, akkor valszín szüksége lehet segédanyagokra, soha nem fogja tudni magát kontrollálni
ezzel senkit nem szeretnék megsérteni, pusztán tudományos tényeket és következtetéseket írtam le