Utazási betegség

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Mármint hogy _te_ úgy gondolod. De, bizony, placebóhatás mûködik kisgyerekeknél és állatoknál is.

Például

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Nem is az, hogy vényköteles lenne. De olyan nincs, hogy valaki úgy foglalkozzon homeopátiával, hogy ne orvos lenne. Másik fele, hogy csak patika árusíthatja, sima bolt nem.

Rubenvagyok
Palcebó hatást csak akkor lehet említeni hogy ha tudja hogy mire is szed gyógyszert és úgy gyógyítja meg ugyebár. De viszont olvastam cikkeket amikben állatoknak adtak be homeopátiás szert és így az állat nem hinném hogy tudná hogy mire is kap valamit fõként mikor a kajájába teszik bele. Vagyis a placebó hatás ilyen körülményekben nem létezik, csak mikor embereken tesztelnek szereket.

dronkZero
"mivel nyugaton teljes mértékben elismerik a hatásfokát és gyógyászati eredményét."

Én is elismerem, hogy jóféle placebó. 😊 Ez eléggé ilyen "messzirõl jött ember"-es volt. Nem, külföldön sem ismerik el, külföldön is ugyanez a vita megy a hatásosságáról.

Ha utánanézel a témának, akkor az tisztán lejön, hogy placebóhatástól nem megkülönböztethetõ a hatása, az alapelve meg _mindennek_ ellentmond, amit a világról már tudunk.
Azt állítja, hogy a higítással fordított arányban nõ a hatás. Egyetlen ilyen szert sem ismerünk a világon, ami így mûködne. Ahhoz, hogy ezt elfogadjuk, nagyon-nagyon meggyõzõ bizonyíték kellene. De az meg nincs.

Az meg totális tévedés, hogy "amit nem ismerünk vagy sok köze van a természethez azt már a kuruzsláshoz kötjük."
Ami a természetgyógyászatból az elmúlt kétszáz évben mûködõnek bizonyult, az mára már az orvostudomány része. Ami még ma is "lehet, hogy van benne valami", az borítékolható, hogy nem mûködik.

Szerintem azzal nincs semmi gond, hogy az emberek orvosságok helyett, homeopátiás cuccokkal próbálkoznak. Ezek a szerek általában nem olyan nagy betegségekre vannak amikre ha esetleg nem szeded a megfelelõ gyógyszert, akkor nagy bajod lesz. Erre az utazási rosszullétre is csak egy lehetõség. Ha esetleg nem is segít semmit, rosszat biztos nem fog tenni, max hánysz egyet az úton. Egyébként tényleg nem kell hozzá recept. Vény nélkül kapható.

Rubenvagyok
Hát nagyon sok készítmény van ami nem recept köteles (homeopáiai szer) sõt én még nem is találkoztam olyannal amihez orvosi recept kéne! Mivel itthon nem támogatja a TB a homeopátiás készítményt, viszont említetted hogy angliában igenis adnak rá TB támogatást mivel nyugaton teljes mértékben elismerik a hatásfokát és gyógyászati eredményét. Nem hinném hogy ha csak humbuk lenne az egész akkor ennyire elterjedt lenne!
A másik az aki homeopata nem kuruzsló ez csak magyar sztereotípia, amit nem ismerünk vagy sok köze van a természethez azt már a kuruzsláshoz kötjük.

dronkZero
Ööö, túlzás, hogy _csak_ nálunk írhatja fel orvos. Nálunk orvos írhatja fel. Van, ahol nem kell hozzá orvos. Nemtom, hogy világviszonylatban mi az arány. Nem hinném, hogy hungarikum...

Ha azt vesszük, hogy cukorgolyók, meg tiszta víz kereskedelmérõl beszélünk, ahhoz tényleg nem kellene orvos, de onnantól kezdve, hogy gyógyítási céllal megy a dolog, már kell. Jó ez így, bár ki is bukik a rendszer hibája rögtön:
"Másik hogy elismerik az orvosok mint gyógymódot, tehát lehet valami alapja ha õk mondják."

dronkZero
Hát de hogy fogjam fel? Ha egyszer ilyen...

Nézz utána, hogy hogyan is mûködik ez, nem én találtam ki ezt a higítgatást, gondolhatod. Errõl szól a homeopátia. Totális teljes blõdli.

Az meg egyébként csak nálunk van(nagyon helyesen), hogy csak orvos írhat fel homeopátiás készítményt. Ha jól rémlik, pl Angliában nem kötik orvosi végzettséghez. Az szerintem igencsak nagy hiba, mert ha tényleg baja van az illetõnek, akkor nem látja orvos, csak ilyen homeopata kuruzsló... Amíg pszichoszomatikus dolgokra kér magának valaki ilyen cuccokat, addig nincs gond, de ha tényleg konkrét betegségre, sérülésre, vagy szervi bajra kellene gyógymód, akkor már igen súlyos hiba azt homeopátiával "kezelni".

Rubenvagyok
Hát azért nem szabad így felfogni! Én az allergiámra használtam homeos készítményt és nekem használt és annak az összetevõi teljesen mások. Másik hogy elismerik az orvosok mint gyógymódot, tehát lehet valami alapja ha õk mondják. Másik hogy honnan veszed hogy higitanák?

Nekem lényegében mindegy is, hogy mi van benne, csak használjon minél kevesebb mellélhatás kíséretében. Ehhez a rosszulléthez egyébként szerintem nem lehet hozzászokni. Elég sokat utazok, viszont az utazások kb 30%-ában vagyok rosszul. Nem tudom ez nálam, hogyan mûködik.

dronkZero
Az, hogy homeopátiás, az éppen azt jelenti, hogy _nincs_ benne hatóanyag. Ahogy néztem, ez a Cocculine konkrétan 30X, ami azt jelenti, hogy harmincszor higítják a tízszeresére. Gondolhatod, hogy ezek után mennyi marad benne az eredeti cuccból. Ja, az sem semmi, hogy mi is az az eredeti cucc: indiai konkoly, hánytató dió, dohány, petróleum. De igazából tökmindegy, mibõl indulnak ki, a vége úgyis desztillált víz lesz, az eredeti anyagból akár egyetlen molekula sem marad.
A homeopátiás szereket kizárólag a címkéjük különbözteti meg egymástól...

mokkamester
A busz a halálom. Ahogy a 7es megy a macsakakövesen, alap hogy szétesik a busz, mert annyira rázós az út, mellé benzinszag, tömegnyomor, vendégmunkások, csövesek stb. Jó kis mix, ilyenkor muszál vagy leszállnom vagy elõtte "belõnöm" magam. Inkább kerülöm a buszokat. Egyébként a Cocculine homeopátiás készítmény... csak van benne valami hatóanyag. Bár a pszicho része is fontos nyilván, akármilyen gyógyszerrõl is legyen szó.

dronkZero
Az olvasásnál meg szerintem az a gond, hogy egy rezgõ-mozgó dologra próbálunk fókuszálni, ami elfárasztja a szemet, agyat. Vonaton, buszon autópályán még sosem voltam rosszul olvasástól, autóban viszont meg sem próbálom már. Egyszer lehánytam a térképet, azóta nem kockáztatok. 😛

Hasonló kategória: egyszer elszállt a videokártyám, és pár napig az alaplapi integrált cuccot kellett használnom. Ez egy ilyen kompletten összeépített Compaq gép volt, gyárilag le volt dugózva, hogy ne is akarjam még véletlenül se rádugni monitort. Na, az hamar kiderült, hogy miért. Egyrészt rohadt homályos volt a képe, másrészt REZGETT, olyan fél millimétert. Szerencsétlenségemre dolgoznom kellett rajta. Na, az volt olyan, hogy negyedóránként fel kellett állnom, venni pár mély lélegzetet, sétálni pár kört a szobában, hogy ne dobjam ki a taccsot. Elsõ alkalommal, amíg nem tudtam, hogy ez ilyen, úgy rohantam ki a fürdõszobába, öklendezni egy kört.

Szal kerüljétek a rezgõ dolgokra fókuszálást, az nagyon tönkretesz.

dronkZero
Hát azért nincs mellékhatása, mert hatása sincs. Placebó, valódi hatóanyag nélkül. Bár tekintve, hogy ez az egész rosszullét-dolog pszichoszomatikus, lehet, hogy a placebó a legjobb megoldás. Akkor viszont bocs, hogy elárultam, hogy nem is a bogyó hat...

Sanyix
Én mindig rosszul vagyok ha túl sok az ember körülöttem, bár legtöbbször leizzadok, és agressziót vált ki belõlem, amit bár visszatartok, de egyre gyakrabban érzem, hogy ha valaki mégegyszer elém áll, vagy meglök, felrúgom. Nem véletlenül kerülök minden tömeges rendezvényt. bkv-n meg még büdös is szokott lenni, az még ráadás.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Marci0115
bkv-n ne csodálkozzon senki ha rosszul van, énis már a sirban forgok amikor utazok bkv-n , eszméletlen milyen büdös van a jármüveken a sok csövestöl

A vaníliást be kéne tiltani! Másrészt én a légkondit nem bírom hosszabb távon.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

"az elsuhanó táj (fák, oszlopok...) követése feltétlen reflex-szerûen szintén émelygést okoznak, kvázi elszédülsz, viszont ha elõre nézel, nem következik ez be"

Ezért van a buszokon is elõl a rosszul levõknek fenntartott ülés (meg hogy közel legyen az ajtó ha rohanni kell). Úgy tudom az okozza a rosszullétet, hogy az agy mozgást érzékel, de az izmok nem mozognak -> levonja a következtetést hogy ez mérgezés, és hányással próbál ellene védekezni.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Atti12
azért ez sem minden esetben megoldás.

vmvr
igen, úgy hívják kerékpár😊 de tényleg.

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Atisz
H1N1.
Bocs, de nem lehetett kihagyni 😄

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atti12
régen nekem is ilyen bajom volt, aztán kinõttem belõle 😊 Akkor ha jól emlékszek Daedalont szedtem utazások elõtt.

stp4trick
ezek a hasmenéses és rosszullétes dolgok szimplán idegi vezérlésû dolgok
látens stresszjelenségnek is nevezhetjük
kívülrõl nem mutatkozik, viszont belülrõl van egy feszültség, amit nem tudsz fizikailag lekezelni
nekem soha nem volt ilyen bajom utazásnál, de sokan körülöttem nehezen tûrik
az olvasás-ablakon kinézéses dolog is lehet igaz, ha az idegrendszered lassan kapcsol és a mozgást nem tudja feldolgozni
más is írta, hogy pl. buszban, autóban elõre kell nézni és nem oldalra, mert az elsuhanó táj (fák, oszlopok...) követése feltétlen reflex-szerûen szintén émelygést okoznak, kvázi elszédülsz, viszont ha elõre nézel, nem következik ez be, na ezt vonaton nem tudod megcsinálni, ott inkább ki se nézz, ha rosszul vagy akkor a benti dolgokra kell fókuszálni
ez az egyik része, a másik meg lehet, hogy egyszerûen mizantróp (embergyûlölõ) vagy, illetve a tömeget nem bírod és agorafóbiád van

az egészet összefoglalva, szerintem pusztán akarattal lehet ezeket kezelni, mindenféle gyógyszer és vegyi anyag bevitele nélkül, de ha valakinek gyenge az idegrendszere, akkor valszín szüksége lehet segédanyagokra, soha nem fogja tudni magát kontrollálni

ezzel senkit nem szeretnék megsérteni, pusztán tudományos tényeket és következtetéseket írtam le

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

MerlinW
Daedalon segít az utazásos hányingeren és egyebeken (öcsémnek volt ilyen baja gyerekkorában). Mellékhatása álmosság, de használ. Utazás elõtt egy órával egyet. Asszem recept nélkül kapható

[merlinw.org]

Nekem hasmenésem szokott lenni, ha valahova utazok. Nem tudom, lehet a stressz miatt.

Balumann
Szerintem az, hogy ki hogy bírja ezt inkább attól függ, hogy ki mennyire van hozzá szokva (vszínûleg fõleg kicsi korban könnyebb alkalmazkodni), és függ attól is, hogy az ember mennyire tud nem a probléma összpontosítani (ha arra koncentrálsz, hogy jaj most rosszul leszek, szinte 100% hogy rosszul leszel).

Viszont tapasztalatom sajnos nincs, hogy hogyan lehet ez ellen védekezni, én bár sokat utaztam (volt, hogy 2 napos busz kórussal, (reggel 6-tól este 7-ig út, este pihenés, köv nap utazás tovább és megint este érkezés), de voltak 1 napos utazások is (nameg akkor 1 hétig minden nap volt buszozás 😄), meg én eleve Budapesti vagyok, autónk bár volt, mindig sokat utaztam BKV-n meg vonattal, soha nem voltam rosszul úton.

Olyan volt mondjuk, hogy biciklizés elõtt telizabáltam magam, aztán egy jó kis rázós úton kellett mennem és így éreztem, hogy kicsit felkavarodott bennem 😄

Amúgy szerintem a légzésjóga segíthet ebben az esetben (is)... bár nekem más helyzetekben segített nagyon sokat, ha érdekel vkit adok linket (vagy egészségtopikomban is megtalálja)

milk4
Én akkor szoktam rosszúl lenni mikor felszáll pár "uff" a buszra vagy valakinek nagyon "finoman" bûzlik a hónalj kutyája.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

dragon11
unalomon* sry..:C :\

dragon11
Én 1seggel ültem végig 500km utat, nem volt semmi bajom az unalmon kívül..😄 az ellen nincs vlmi?:\

tenkenorman
egyik haverom akár hova utazik, az elsõ éjszaka rosszul lesz hány.

http://www.tenke.hu

jackcsabi
Görögön belül hol?^^

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

És a vezetés közbeni olvasást próbáltad már? <#vigyor><#vigyor><#idiota><#idiota>
Lammer
tsokolom!

En legutobb gorogbe autobusszal voltam es Dedalonoztam vegig... Ugy nem volt bajom(rosszul szoktam lenni ha buszoznom kell hosszutavon)... Kocsiban meg en vezetek, szal nem vagyok rosszul(viszont forditva regebben elofordult) javaslom, hogy inkabb te vezess, ha megteheted 😄 De eskuszom azt az egy napos torturat amit a buszban lemuveltem... soha tobbet busszal, inkabb kocsimmal(csak sajnos a futomu meg a tagassaga nem eppen csaladkompatibilis 😄) inkabb pattogok 1000 kilometert meg egy fokkal jobban szukolkodok, de hamarébb lenntvagyok 😄

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Trisztin
én csak a buszon tapasztalok ilyen rosszullétet... (vonaton és autóban semmi bajom...) általában a mentolos cukorka segít...de az ablaklehúzás is nagyon hatásos!

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

Ehhez elég az a 30 darab?

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Lord Nomak

The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.

tugyiti
fizess 3 kört Nordschleife-n pálya taxira ,buszozást észre se fogod venni utána
Dede mert a füledben a lötty (az egyensulyt segíti és a dölöngélést érzékeli) rázkódik de a szemeddel nem érzed mert nézel egy lapot.Ettõl az agyad meghülyül és kész biztos kijön a rókakoma.(Már akinél)

Herr Lehrer
gyalogolj

Your suffers will be legendary even in hell!

bevettem és nem voltam tõle rosszul, nem jelentkezett sem a hányinger, se a fejfájás nekem. egy hónapban kb. 1-2 alkalommal utazok messzebbre, szóval nekem hónapokig elég..
Mindenkinek máshogy vannak ezek a rosszullétek. Én a szagokra vagyok nagyon érzékeny, de úgy általában mindenhol nem csak utazás közben:S
#19: Nem mindegy hogy munkába mész vagy nyaralni ! xD
#25: A 40° meg a vaníliás autóillatosító szar, a benzinszag jó ! 😛

ha háttal ülök menetiránynak néha akkor énis rosszul vagyok. máskor nem ha 1 napig ülök autóban akkor sem. 😄

hellobello
egy ezresért az tényleg megéri, pláne annak aki nem utazik olyan sokat 😊

mekkano
Abszolút elmúlik tõle a rosszullét? Mert ha igen akkor 1000Ft-ért a 30db nem sok.

Christiansen
értem, akkor B-terv: ilyen mentás vagy lime-os illatosított (papírzsepi szerû) arctörlõ kendõk. komolyan jó

Christiansen
nálam beválik bármilyen rosszullét ellen.

nem valami laktató zsíros dologra kell gondolni amit amúgy lehet szeretsz,
hanem valami csinos ínyencségre, és megfordul a nyelõcsõ perisztaltika..

mekkano
A kaja is rátenne még egy lapáttal.

nagyon igaz!!!! a vaníliástól én is rosszul vagyok, a fejem is fáj tõle..:S kivágnám a kukába!!!
1000Ft nálunk a patikában és van benne 30 db.. én úgy szoktam h utazás elõtti napon beveszek 2db-ot és aznap is 2-3-at..
jackcsabi
Hülyeség...

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/