Utazási betegség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Például
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Én is elismerem, hogy jóféle placebó. 😊 Ez eléggé ilyen "messzirõl jött ember"-es volt. Nem, külföldön sem ismerik el, külföldön is ugyanez a vita megy a hatásosságáról.
Ha utánanézel a témának, akkor az tisztán lejön, hogy placebóhatástól nem megkülönböztethetõ a hatása, az alapelve meg _mindennek_ ellentmond, amit a világról már tudunk.
Azt állítja, hogy a higítással fordított arányban nõ a hatás. Egyetlen ilyen szert sem ismerünk a világon, ami így mûködne. Ahhoz, hogy ezt elfogadjuk, nagyon-nagyon meggyõzõ bizonyíték kellene. De az meg nincs.
Az meg totális tévedés, hogy "amit nem ismerünk vagy sok köze van a természethez azt már a kuruzsláshoz kötjük."
Ami a természetgyógyászatból az elmúlt kétszáz évben mûködõnek bizonyult, az mára már az orvostudomány része. Ami még ma is "lehet, hogy van benne valami", az borítékolható, hogy nem mûködik.
A másik az aki homeopata nem kuruzsló ez csak magyar sztereotípia, amit nem ismerünk vagy sok köze van a természethez azt már a kuruzsláshoz kötjük.
Ha azt vesszük, hogy cukorgolyók, meg tiszta víz kereskedelmérõl beszélünk, ahhoz tényleg nem kellene orvos, de onnantól kezdve, hogy gyógyítási céllal megy a dolog, már kell. Jó ez így, bár ki is bukik a rendszer hibája rögtön:
"Másik hogy elismerik az orvosok mint gyógymódot, tehát lehet valami alapja ha õk mondják."
Nézz utána, hogy hogyan is mûködik ez, nem én találtam ki ezt a higítgatást, gondolhatod. Errõl szól a homeopátia. Totális teljes blõdli.
Az meg egyébként csak nálunk van(nagyon helyesen), hogy csak orvos írhat fel homeopátiás készítményt. Ha jól rémlik, pl Angliában nem kötik orvosi végzettséghez. Az szerintem igencsak nagy hiba, mert ha tényleg baja van az illetõnek, akkor nem látja orvos, csak ilyen homeopata kuruzsló... Amíg pszichoszomatikus dolgokra kér magának valaki ilyen cuccokat, addig nincs gond, de ha tényleg konkrét betegségre, sérülésre, vagy szervi bajra kellene gyógymód, akkor már igen súlyos hiba azt homeopátiával "kezelni".
A homeopátiás szereket kizárólag a címkéjük különbözteti meg egymástól...
Hasonló kategória: egyszer elszállt a videokártyám, és pár napig az alaplapi integrált cuccot kellett használnom. Ez egy ilyen kompletten összeépített Compaq gép volt, gyárilag le volt dugózva, hogy ne is akarjam még véletlenül se rádugni monitort. Na, az hamar kiderült, hogy miért. Egyrészt rohadt homályos volt a képe, másrészt REZGETT, olyan fél millimétert. Szerencsétlenségemre dolgoznom kellett rajta. Na, az volt olyan, hogy negyedóránként fel kellett állnom, venni pár mély lélegzetet, sétálni pár kört a szobában, hogy ne dobjam ki a taccsot. Elsõ alkalommal, amíg nem tudtam, hogy ez ilyen, úgy rohantam ki a fürdõszobába, öklendezni egy kört.
Szal kerüljétek a rezgõ dolgokra fókuszálást, az nagyon tönkretesz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Ezért van a buszokon is elõl a rosszul levõknek fenntartott ülés (meg hogy közel legyen az ajtó ha rohanni kell). Úgy tudom az okozza a rosszullétet, hogy az agy mozgást érzékel, de az izmok nem mozognak -> levonja a következtetést hogy ez mérgezés, és hányással próbál ellene védekezni.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
Bocs, de nem lehetett kihagyni 😄
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
látens stresszjelenségnek is nevezhetjük
kívülrõl nem mutatkozik, viszont belülrõl van egy feszültség, amit nem tudsz fizikailag lekezelni
nekem soha nem volt ilyen bajom utazásnál, de sokan körülöttem nehezen tûrik
az olvasás-ablakon kinézéses dolog is lehet igaz, ha az idegrendszered lassan kapcsol és a mozgást nem tudja feldolgozni
más is írta, hogy pl. buszban, autóban elõre kell nézni és nem oldalra, mert az elsuhanó táj (fák, oszlopok...) követése feltétlen reflex-szerûen szintén émelygést okoznak, kvázi elszédülsz, viszont ha elõre nézel, nem következik ez be, na ezt vonaton nem tudod megcsinálni, ott inkább ki se nézz, ha rosszul vagy akkor a benti dolgokra kell fókuszálni
ez az egyik része, a másik meg lehet, hogy egyszerûen mizantróp (embergyûlölõ) vagy, illetve a tömeget nem bírod és agorafóbiád van
az egészet összefoglalva, szerintem pusztán akarattal lehet ezeket kezelni, mindenféle gyógyszer és vegyi anyag bevitele nélkül, de ha valakinek gyenge az idegrendszere, akkor valszín szüksége lehet segédanyagokra, soha nem fogja tudni magát kontrollálni
ezzel senkit nem szeretnék megsérteni, pusztán tudományos tényeket és következtetéseket írtam le
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
[merlinw.org]
Viszont tapasztalatom sajnos nincs, hogy hogyan lehet ez ellen védekezni, én bár sokat utaztam (volt, hogy 2 napos busz kórussal, (reggel 6-tól este 7-ig út, este pihenés, köv nap utazás tovább és megint este érkezés), de voltak 1 napos utazások is (nameg akkor 1 hétig minden nap volt buszozás 😄), meg én eleve Budapesti vagyok, autónk bár volt, mindig sokat utaztam BKV-n meg vonattal, soha nem voltam rosszul úton.
Olyan volt mondjuk, hogy biciklizés elõtt telizabáltam magam, aztán egy jó kis rázós úton kellett mennem és így éreztem, hogy kicsit felkavarodott bennem 😄
Amúgy szerintem a légzésjóga segíthet ebben az esetben (is)... bár nekem más helyzetekben segített nagyon sokat, ha érdekel vkit adok linket (vagy egészségtopikomban is megtalálja)
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
En legutobb gorogbe autobusszal voltam es Dedalonoztam vegig... Ugy nem volt bajom(rosszul szoktam lenni ha buszoznom kell hosszutavon)... Kocsiban meg en vezetek, szal nem vagyok rosszul(viszont forditva regebben elofordult) javaslom, hogy inkabb te vezess, ha megteheted 😄 De eskuszom azt az egy napos torturat amit a buszban lemuveltem... soha tobbet busszal, inkabb kocsimmal(csak sajnos a futomu meg a tagassaga nem eppen csaladkompatibilis 😄) inkabb pattogok 1000 kilometert meg egy fokkal jobban szukolkodok, de hamarébb lenntvagyok 😄
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
#25: A 40° meg a vaníliás autóillatosító szar, a benzinszag jó ! 😛
nem valami laktató zsíros dologra kell gondolni amit amúgy lehet szeretsz,
hanem valami csinos ínyencségre, és megfordul a nyelõcsõ perisztaltika..
1000Ft nálunk a patikában és van benne 30 db.. én úgy szoktam h utazás elõtti napon beveszek 2db-ot és aznap is 2-3-at..