A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • hollófernyiges
    "genetika, vallás, szokások ( temetkezés, állattartás, földművelés, stb) ,ruházat, harcmodor"

Na látod ezért hoztam fel én a szlávokat. Mert a fentiek jelenleg, 2009-ben megegyezőnek mondhatók a magyarok meg a környező népek között. Genetikailag a szlovákok, osztrákok meg horvátok vannak legközelebb, keresztények vagyunk, Kalasnyikovval lövünk, kínai ruhát hordunk. Népviseletet senki nem hord, népmese helyett Harrypottert mesél.
    Ezer éve máshogy volt, igazad van, akkor a fentiek alapján török nomád nép voltunk. Kétezer éve meg isten tudja, az akkori őseinkkel csak a nyelv köt össze, kivéve ha egy nyelvcserét ki tudnánk mutatni, de ilyenről nem tudok (kivéve persze genetikai szláv/germán őseink magyar nyelvfelvételét).

népzene, népmese, mondák, eredetmondák összevetése