A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • hollófernyiges
    2. Sajna az a link amit adtál 404es hibát ad és nem tudom idézni, de nem is igazi másodéves bölcsész az, aki nem tud tetszőleges témáról ilyen "fentről lesugárzó teremtő erő" jellegű rizsát lenyomni. Ettől függetlenül persze lehet hogy igaza van, de erősen csökkenti a szövege hitelét. Mint a meseszerű történet is a tudatlan pápai nunciusról, aki trónra tenné Róbert Károlyt, de az istenadta nemzet nem fogadja el mert nincs még megkoronázva a Szent Koronával.
    Itt van pontosan hogy miket művelt Fülöp. A hosszú szövegből két bekezdés szól arról hogy elment egy parthiai városba ahol már ott volt János és Péter és megáldatta magát velük és ment tovább Palesztinába. Ezenkívül semmi Szkítia, semmi keleti egzotikum, Görögországban, Észak-Palesztinában prédikált, Frígiában mártírhalált halt.
    Pantokrátor ügyben pontosítás , a negyedik századtól már csak Krisztus jelzője.
    Ezen a rekeszzománcon is filózzunk el kicsit, így szobatudós jelleggel. Ha jól értem, az aranyból előre kiformázzák a rekeszeket, amiket kis fémfalak választanak el egymástól, aztán kiöntik a zománccal amit égetéssel szilárdítanak. Ha megnézzük a szóbanforgó Jézus (oppardon Pantokrátor :) képet, a hastájéka elég bonyolult, sok ránccal, több színnel. Mi van ha megfelelő számú kis rekeszből kivésték a zománcot és ott simán átfúrhatták, anélkül hogy a szomszéd részek sérülnének.
    Az ezoterikus részét szerintem is mellőzzük :)

A második Bizánc ügy.
    Az hogy az oroszok régóta vissza akarták állítani Konstantinápolyt, az azért ismert dolog, ott van ugye amit te is mondtál, II. Katalin romantikus görög városnevezési gyakorlata (pld Odessza is). Azt nem értem, hogy miért támogatta volna Ausztria hogy a gyenge, de önálló törökök helyére egy orosz bábállamot tegyenek. A további százötven éve a Közel-Keleten másról sem szólt, mint hogy az angolok, osztrákok, franciák sorra hiúsítják meg az orosz próbálkozásokat Törökország lenyomására (krími háború, első, második keleti válság, balkáni háborúk). És már bocs, de az hogy a magyar koronát használják erre, elég nevetséges. Rajtamaradt latin felirattal? II. József, a magyar király kockáztat egy magyar felkelést egy másodrangú gesztusért a cárnő irányába? Nem mondom, összeesküvés-elméletnek egész jó, de nem hiszem hogy ezt józan ésszel bárki egy pillanatig komolyan vegye.