A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • hollófernyiges
    "ha továbbvezeted akkor 1 férfihoz is elfogsz jutni őt hívják genetikai ádámnak, aki feltehetőleg 60 ezer éve tanzániában élt. ezt állítja a tanulmány!"
    Éppen ezt szokták félreérteni. Az nem genetikai, hanem Y-kromoszómás Ádám. Eleve gyanúsnak kellene lenni hogy Évát meg 150-200.000 évesre becsülik, de ő meg mitokondriális Éva (a mitokondrium ugye csak anyai ágon adódik át). A kettő közötti nagy különbség éppen amiatt van hogy a többi változat random mód esik ki. Szó nincs arról hogy az a 60 (én inkább 70-90t tudok) ezer éve élt pasin kívül más férfinak ne lettek volna utódai. Csak az ők leszármazottaik előbb-utóbb mind belefutottak egy lánygyerekbe.
    "ősünk akárminek is nevezte magát az uralnál és szibériában gyakori mutációt nem hordozza"
    Nekem úgy tűnik az általad berakott kép alapján hogy az eu19 elég gyakori az Urálban és Szibériában.