blessyou#5
Nem hülyeség, tényleg lehet függés a játékoktól, ami veszélyessé válhat az egyénre, és akár környezetére nézve is. A baj szerintem ott van, hogy ezt ott akarják megfogni, hogy adott idő alatt ki mennyit játszik. Holott nem attól válik szerintem valaki függővé, hogy sokat játszik. Én nem mondanám arra, hogy valaki függő, hiába játszik 7végén 8 órát, ha csak kikapcsolódásként teszi, és amúgy bármikor fel tudna állni, és otthagyni, szerintem az nem függőség. Mint ahogy szerintem az sem függő a cigitől, aki bármikor abba tudná hagyni minden erőfeszítés nélkül, függetlenül attól, mennyit szív (bár bizonyos határ fölött azért elég ritka).
"szenvedélybetegség – másként addikció vagy kóros szenvedély – hátrányos helyzetbe hozhatja az érintett személyt és környezetét is, mivel kényszeres viselkedési mintákból áll, melyekben a viselkedés irányítása, abbahagyása sikertelen. Pszichológiai értelemben véve a kóros szenvedély azt jelenti, hogy egy a hétköznapokban elterjedt és normálisnak vagy csak enyhén deviánsnak látszó viselkedésmód mintegy elszabadul, dominánssá válik." (Wikipedia)
Én is van úgy, hogy sokat játszom, de ha mondjuk anyám bejön, és szól, hogy segítsek felásni a kertet, akkor felállok és abbahagyom, mert tudom, hogy vannak fontosabb dolgok is.