Ausztria - betegségnek nyilvánítanák a játékfüggőséget
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tomcsa4: állítólag freud sok kísérletet meghamiított, attól függetlenül néhány dolgoban nagyon igaza van.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Minden ugyanaz másképpen.
Minden ugyanaz másképpen.
http://www.tenke.hu
már látom is magam elõtt:
"a számítógépes játék függõséget okozhat, és súlyosan károsíthatja Ön és környezete egészségét"
srry de ma pesszimista vagyok
\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315
Amikor én játszok, akkor nekem csak a jó rész marad (pvp, klános össznépi mulatságok).
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Jó, ha valakinek van hobbija. De ha csak egy, az félegészséges. Legen több, ohgy még jobban teljes legyél. A közérzeted is sokkal jobb lesz.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A
Segítségre meg csak annak van szüksége, aki változtatni szeretne, de nem tud. Nem hinném, hogy bárki is segítségként értékelné, ha nem engednék, hogy a szabadidejét a kedvenc idõtöltésére szánja.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Tehát aki kipörget egy játékot, aztán pár napig, hétig semmi, utána kijön egy olyan, ami érdekli, megint játszik, az nem függõ. Nem is lehet. De az sem függõ, aki minden nap játszik, de csak max 2-3 órát. "
ez azért érdekes, hogy az ide író emberek többségének az a függõ, aki nála többet játszik. az az egészséges határ, amit én csinálok, aki nálam többet, az már függõ - így gondolják az elemzõk is.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ugyan, pár 12-16 éves elhatározza, hogy alakít egy klánt valamelyik játékban, aztán már alig várják, hogy azzal játszanak, és ne kelljen tanulni, a szülõk "hülyeségeit" hallgatni, meg a világban "rossz dolgokat" csinálni meg látni.
Nem a korlátozás a megoldás, hanem hogy a szülõk foglalkozzanak a gyerekekkel, megtanítsák hogy sok jobb, és fontosabb dolog van az életben. Ez nem betegség, hanem vagy rossz nevelés, vagy rossz környezetben él. Ezt az is bizonyítja, hogy legtöbben pár év alatt "kigyógyulnak" (aztán rájönnek, hogy jól elszarták néhány évüket, rosszabb esetben az életüket).
Egyik rokonomnál, a kb. 10 éves gyerek akart állandóan gépezni, hagyták egy darabig,aztán azóta vettek medencét (kis feállítható), ugrálóbigyót, meg egy pár dolog (több gyerek van, azért), meg viszik jó helyekre, azóta eszében sincs gépezni, mondta hogy megutálta, unalmas 😄 (WoW-ozott meg Sims meg nemtom mi)
Az a függõ aki, nem tud szabadulni jelen esetben a játéktól. És ha meg kell tennie akkor szenved, nem érzi jól magát és csak arra gondol mikor térhet vissza hozzá(függ tõle). Csak ez jár a fejében az iskolában, munkahelyen. A játék az elsõ utána jön a többi, ha egyáltalán van több dolog abban a rangsorban.
Én nem nézném le õket a Te helyedben.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Amíg nem volt elérhetõ, addig "rosszalkodtunk", ami szülõi szempontból egyáltalán nem jó. Ez alatt lehet érteni pirózást, gyújtogatást, áruházi lopást, vagy gördeszkán törtük össze magunkat, kinek kinek milyen a vérmérséklete.
Szülõi szempontból sokkal kényelmesebb, hogy a gyerek leül a gép elé, azt onnan el sem mozdul, míg ki nem döl...
Most akkor valaki játékfüggõ lesz? Lehet, de addig sem gyújtja fel a fészert, nem jelentik fel a szülõt a gyereke bolti lopásáért, és nem marad ki a suliból egy hónapig, mert eltört a lába. És nem lesz a szülõbõl sem idegroncs hogy hol van és mit csinál a gyerek.
Csókolom a szociológusokat, meg a pszichológusokat! Inkább mennének betonozni, mint észt osztani!
Tehát aki kipörget egy játékot, aztán pár napig, hétig semmi, utána kijön egy olyan, ami érdekli, megint játszik, az nem függõ. Nem is lehet. De az sem függõ, aki minden nap játszik, de csak max 2-3 órát.
De ott van a Te eseted, hogy kimész kertet ásni meg stb. Ergo a hobbid nem veszélyezteti az életviteled, ergo nem lehetsz függõ. Legalábbis én tuti nem nevezném annak a Te esetedet, toljad akár ráérõs hétvégenként 8 órát a játékokat.
Ez a cigirõl akármikor le tudok szokni...szerintem nem igaz. Az ember nem tudja. Könnyû cigivel a szájában mondani az illetõnek, hogy bármikor le tud szokni. 😊
fejlesszenek jobb játékokat.
És az, hogy minden, ami más mint te, azt betegnek nevezni szerintem beteges ^^
Persze vannak bajok azoknál akik napi 12 óránál is többet ülnek a gép elõtt, de nem 4,5-öt
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
"szenvedélybetegség – másként addikció vagy kóros szenvedély – hátrányos helyzetbe hozhatja az érintett személyt és környezetét is, mivel kényszeres viselkedési mintákból áll, melyekben a viselkedés irányítása, abbahagyása sikertelen. Pszichológiai értelemben véve a kóros szenvedély azt jelenti, hogy egy a hétköznapokban elterjedt és normálisnak vagy csak enyhén deviánsnak látszó viselkedésmód mintegy elszabadul, dominánssá válik." (Wikipedia)
Én is van úgy, hogy sokat játszom, de ha mondjuk anyám bejön, és szól, hogy segítsek felásni a kertet, akkor felállok és abbahagyom, mert tudom, hogy vannak fontosabb dolgok is.
Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack
A játék jó, emeli az ember elégedettségi szintjét. Ad egy fajta önbizalmat is. Csak az a baj, hogy a függõk itt meg is állnak. Nekik elég a játékban lévõ önbizalom. Ha ezen tudnának javítani, mindjárt másképp lenne. Legalábbis én ebben hiszek.
Freud lehet nem volt normális (nem tudom), de amit letett az asztalra, azt ma is elõveszik.
A
Aki naponta több órát bambul a tévé elõtt, az miért nem "beteg"?
Na persze, Sigmund Freud Magánegyetem, jellemzõ, Freud se volt egészen normális...