• Archenemy
    Jó de hát én abból indultam ki, hogy nem lesz se mágnespajzs, se egyéb ilyesmi, csak a hagyományos páncéllemezes/ólmos, szóval "súlyos" megoldás. Sugárvédelem ugye mindenképp kell gondolom, tehát ebben az esetben tök mindegy, hogy az csak az űrbeli természetes sugárzástól véd, vagy még a meghajtásból eredőből is.

Én eredetileg erre írtam, amit írtam:

"majdan Marsra induló űrhajók erősebb pajzzsal való ellátása nem feltétlenül jelent megoldást (...) . A súlytöbblet túl nehézzé tenné az űrhajót, hogy a jelenlegi technikákkal az űrbe juttassák."

Tehát ha jól értelmezem, azért nem jó a "nehézpáncélos" űrhajó, mert mai technikával nem lehet az űrbe juttatni. De kisebb darabokat ugye lehet. Namost ha a páncél rész csak a bolygók közötti űrben lesz használva, akkor még azt is el tudom képzelni, hogy nem baj, ha azt nem a földön, tökéletes körülmények közt rakják össze, hanem az űrben hekkelik rá valahogy a hajóra a páncélt, elvégre nem kell a kilövéssel és a leszállással kapcsolatos terheléseket elviselnie, csak (a kilövéshez képest) szerintem sokkal enyhébb gyorsulásokat/lassulásokat. Persze ez csak egy ötlet, nem hiszem, hogy a NASA-nál ne gondoltak volna rá, lehet, hogy egyszerűen túl sci-fi még, vagy van sokkal egyszerűbb mód is.