Seat Leon EuroCup
  • LaszloLedzenyi

Egy előzés, egy győzelem, ez a futam rövid összefoglalója, de azon már meg sem lepődtem, hogy Michelisz a futamgyőzelem után ocsúdva csak ennyit mondott:
    - Ez a hülye a fülembe locsolta a pezsgőt!
    Kívánom szívből, ennél nagyobb baj soha ne érjen. Csapattársa Andre Larini nyolcadik lett, így holnap megint zengős autó megy az élről, a szabályok szerint.

Michelisz körül tartózkodni ebben a mezőnyben olyan, mint Csapó Gábor, vagy Faragó Tamás oldalán szambázni egy uszodában. Hogy megkülönböztetett figyelmet kapunk, azt mutatja, hogy a SEAT Sport munkatársai keresik a társaságunkat. Nem láttam hasonló lelkesedést még a környezetünkben.

Még az időmérőn Yvan Müller is elismerően bólintott a pit falnál, de egyszer talán ö is megérti, lehet, hogy ezt a fiút még ő is fogja kergetni.

Nézzük, mi is történt!
    A repülőrajtnál az elől haladónak azért nem olyan jó. A többiek körbelihegnek, szuszognak és mögüled, hátulról minden jobban látszik, így nem nagyon lepett meg, hogy Norbi másodiknak, de a célegyenesre már Norbi fordult elsőnek. Megpróbálom a Forma1-es közvetítésekből tanult szakszavakkal leírni a történetet:

Nem mondom, hogy hibázott a rajnál, egyszerűen jobban jött ki a lépés, vagy a ritmus Puyonak, aztán Norbi mellé könnyült, kiszélesedett és végül elment neki, majd határozottan elnyúlt és persze könnyült is egyben. Ja, és nyert!
    A végére több mint 3 másodpercet autózott ki, amikor jött a jó tanács rádión, ok lassíthatsz, óriási az előnyöd. - Igen, már visszavettem! - hangzott a megnyugtató válasz. Annyira visszavett, hogy további kettő másodperc jött a háromhoz, így egy korrekt ötös jutott a másodiknak.

Andrea Larinit pedig testépítő bajnokká avattunk, 10 kört csinált végig szervo nélkül a SEAT-ban, amiről csak azt kell tudni, hogy a vágódeszkányi slick gumikat szervo nélkül kormányozni olyan, mint egy „Y" fordulót csinálni az áramtalanított fogaskerekűvel. Húúú, az, de nehéz, atyám!

Hihetetlen nyugalommal telt az idő, nem mondom, hogy véres küzdelmek zajlottak és soha nem volt izgalmasabb. Nem, de ha Schumacher minden unalmas futamának eredményét elvennénk, csak kétszeres világbajnok lenne. Egyébként holnap pont a „tévés futamon" lesz izgalmas a sorsunk, feltéve ha Mr Pech távol marad. A nyolcadik helyről kell zárkóznia, mint a WTCC-ben, igazi látványos felzárkózás lehet, ne hagyják ki, lendületben van! Ha ez így megy tovább, a következő futamon már ismét WTCC-s menés lehet Brnoban, hiszen továbbra is él a szabály, a hétvége legeredményesebb versenyzőjét, a következő futamon egy WTCC autó várja. Alakul...

Michelisz Norbert:

- Minden jó volt, szuper az autó! De a fülemből ömlik a pezsgő, lelocsolt Coronel, én amatőr....

Érzik, hogy ennyi? Nem beszéli túl, és valós gondjai vannak, folyik a pezsgő a füléből!
    Ha holnap nyersz Norbi, az orrodba is töltünk, hajrá!

Vasárnap délelött az Eurosporton 11 től élőbe!!!

Forrás:http://www.markakupa.hu/ez-a-hulye-a-fulembe-locsolt-michelisz-nyert/230/