101
Seat Leon EuroCup
  • leho94
    Következő verseny hol lesz?
  • SitatiS
  • Szabi1991
    :-/
  • LaszloLedzenyi
    ja sajnos kiesett így a wtcc-n se ő indul, viszont Zengő Motorsport 2 ős győzelem a hétvégén!
  • Szabi1991
  • Laceee
    Ütközött a jobb elejével és eltört a lengőkar. (eurosport2)
  • leho94
    Mi történt vele ? Most látom live timingon hogy 2 kört kapott már , viszont ő mente a leggyorsabb köröket
  • Laceee
    picsába
  • SL
    már csak Baumgartner megnyerte az első futamot Ausztráliában kellene.
  • Cowek

Grat!
  • LaszloLedzenyi

Egy előzés, egy győzelem, ez a futam rövid összefoglalója, de azon már meg sem lepődtem, hogy Michelisz a futamgyőzelem után ocsúdva csak ennyit mondott:
    - Ez a hülye a fülembe locsolta a pezsgőt!
    Kívánom szívből, ennél nagyobb baj soha ne érjen. Csapattársa Andre Larini nyolcadik lett, így holnap megint zengős autó megy az élről, a szabályok szerint.

Michelisz körül tartózkodni ebben a mezőnyben olyan, mint Csapó Gábor, vagy Faragó Tamás oldalán szambázni egy uszodában. Hogy megkülönböztetett figyelmet kapunk, azt mutatja, hogy a SEAT Sport munkatársai keresik a társaságunkat. Nem láttam hasonló lelkesedést még a környezetünkben.

Még az időmérőn Yvan Müller is elismerően bólintott a pit falnál, de egyszer talán ö is megérti, lehet, hogy ezt a fiút még ő is fogja kergetni.

Nézzük, mi is történt!
    A repülőrajtnál az elől haladónak azért nem olyan jó. A többiek körbelihegnek, szuszognak és mögüled, hátulról minden jobban látszik, így nem nagyon lepett meg, hogy Norbi másodiknak, de a célegyenesre már Norbi fordult elsőnek. Megpróbálom a Forma1-es közvetítésekből tanult szakszavakkal leírni a történetet:

Nem mondom, hogy hibázott a rajnál, egyszerűen jobban jött ki a lépés, vagy a ritmus Puyonak, aztán Norbi mellé könnyült, kiszélesedett és végül elment neki, majd határozottan elnyúlt és persze könnyült is egyben. Ja, és nyert!
    A végére több mint 3 másodpercet autózott ki, amikor jött a jó tanács rádión, ok lassíthatsz, óriási az előnyöd. - Igen, már visszavettem! - hangzott a megnyugtató válasz. Annyira visszavett, hogy további kettő másodperc jött a háromhoz, így egy korrekt ötös jutott a másodiknak.

Andrea Larinit pedig testépítő bajnokká avattunk, 10 kört csinált végig szervo nélkül a SEAT-ban, amiről csak azt kell tudni, hogy a vágódeszkányi slick gumikat szervo nélkül kormányozni olyan, mint egy „Y" fordulót csinálni az áramtalanított fogaskerekűvel. Húúú, az, de nehéz, atyám!

Hihetetlen nyugalommal telt az idő, nem mondom, hogy véres küzdelmek zajlottak és soha nem volt izgalmasabb. Nem, de ha Schumacher minden unalmas futamának eredményét elvennénk, csak kétszeres világbajnok lenne. Egyébként holnap pont a „tévés futamon" lesz izgalmas a sorsunk, feltéve ha Mr Pech távol marad. A nyolcadik helyről kell zárkóznia, mint a WTCC-ben, igazi látványos felzárkózás lehet, ne hagyják ki, lendületben van! Ha ez így megy tovább, a következő futamon már ismét WTCC-s menés lehet Brnoban, hiszen továbbra is él a szabály, a hétvége legeredményesebb versenyzőjét, a következő futamon egy WTCC autó várja. Alakul...

Michelisz Norbert:

- Minden jó volt, szuper az autó! De a fülemből ömlik a pezsgő, lelocsolt Coronel, én amatőr....

Érzik, hogy ennyi? Nem beszéli túl, és valós gondjai vannak, folyik a pezsgő a füléből!
    Ha holnap nyersz Norbi, az orrodba is töltünk, hajrá!

Vasárnap délelött az Eurosporton 11 től élőbe!!!

Forrás:http://www.markakupa.hu/ez-a-hulye-a-fulembe-locsolt-michelisz-nyert/230/
  • SimaSuna #10
    grat neki! :)
  • Szabi1991
  • LaszloLedzenyi
    Norbi megnyerte az első futamot Valenciába!!!
  • LaszloLedzenyi
    Igen volt ilyen, sajnos a szerencse nem mindig kedvezett neki, de szerintem ebbe az évbe beváltja a hozzá fűzött reményeket és megnyeri a bajnokságot.
  • bardocz
    Szerencsétlen mit szop a kocsival...Tavaly volt olyan eset,hogy behívták a versenybírák telemetriát elemezni,mert azt hitték csalva futott olyan időt,és egy új turboval jött vissza,mert amivel ment azon a körén az rossz volt.
  • LaszloLedzenyi
    Bizony!
  • leho94
    Most kajakra ő vezet?:D
  • LaszloLedzenyi
    Mivel sajnos egy tvcsatorna se közvetíti így csak egy live timing on lehet követni Michelisz-t.

Live Timing
  • LaszloLedzenyi

Minden a tervek szerint haladt. A tegnapi szabadedzéseken először nyolc majd hat tized előnnyel verte a mezőnyt Michelisz „Poleman" Norbert, így az sem volt meglepetés, hogy sorozatban az ötödik rajtelsőséget söpörhette be a mai időmérőn a Zengő Motorsport, Norbi jóvoltából. A csapat olasz versenyzője Andrea Larini az ötödik lett.

Azt gondolom, sejtik, nem úsztuk meg technikai hiba nélkül, Norbi második gyors körének a végén az egyenesben állt le a motor, de a begurulás után is három tizeddel emelkedett a mezőn y fölé a magyar fiú. Eredménye: 1:44,522. Három tizedre a következő, de ha nem áll le a győri csoda, akkor akár egy másodperc is a nyakukba kerülhetett volna.

Kicsit szerényítek. Beszereztünk vagy három raklap zsebkendőt az ellenfeleknek, ha esetleg rájuk tör a sírás. Egy darabot nem adunk senkinek, ugyanis, ahogy szokott nem csak a pole sorozat folytatódott, de a pechszéria is. Norbi az első gyors körre készült - már a melegítés alatt is vezetett magabiztosan - de a boxból nem tudott kimenni. Nem indult el az autó, kénytelen voltam az első raklap zsebkendőt elhasználni. Ha valaki érti, hogy egy tehetséges fiú, miért ennyire szerencsétlen a technikával? Miért az ő motorja áll meg mindig, miért hullik szét a szervó szivattyú, miért kapunk mindig defektet és hol lehetnénk ma már ha ezek nincsenek még tavalyról. De vannak. Megvan még a gyorsaság is, de a szerencsétlenség is. Ha ezt földön túli erő irányítja, akkor le lehet pattanni rólunk és mással packázni.

Az edzést a rajt-célvonal után, a boxkijárat magasságában fejeztük be a betonfalnál. Az autó egy gyors körig elindult, de már a második körben beszólt! Norbi minden szektora vörösen izzott a monitorokon és csak az utolsó szektoridő hiányzott egy űridőhöz, amikor a rádió életre kelt:
    - Nincs hajtásom, (sssss, zzzz), csak gurulok, hiába nyomot, leállok a falhoz, mert nem megy tovább (ssss,zzzzzz)! -így a főhős.
    - Nyugi, így is három tized az előnyöd ezen a körön, megvan az elsőség és még javítottál is! - ez már a csapat üzenete, de, hogy miért nem indult vagy éppen állt meg a motor, az még a SEAT gyári mérnökei sem értik.

Van még négy óránk megcsinálni. De ennyi idő is kevés lenne, hogy én megtudjam, de főleg megértsem. Azt ugye mindenki értette, hogy hajtás nélkül gurult az egyenesben és így is javított és nyert! Milyen idő lett volna?

Ha amerikai forgatókönyvíró lennék, már venném is meg ezt a fikciót, Európa egyik leggyorsabb emberéről, aki mindig olyan technikai hibába esik bele, amiről még senki sem hallott. Persze, pár óra múlva, ha kész, mindenki mosolyog, hogy csak egy kis bisz-basz, vagy egy csavar, meg anyaghiba, meg minden technikai rothadás. Ilyen ideges még nem voltam pole pozíció miatt. Felrobbanok.
    De furcsa mondat volt ez. Büszkék vagyunk, és egyszerűen nyernünk kell délután, ugyanis a közelünkben csak egy versenyző van. De neki nincs licence, se versenyzőruhája mégis tud győzni. Ő miszter Pech, aki annyit tartott már föl minket, hogy szívesen kizárnám az idei szezonból, már csak a mai attrakciója után is.
    Addig is drukkoljanak a magyar fiúnak, én pedig megígérem, hogy bármely alkatrész elromlik, azt este a kistraktorunkra felkötöm és körberángatom a pályán, érezze a törődést. Remélem, nem a motort kell így móresre tanítanom ...

A mai futam 16:35- kor indul, de élő közvetítés csak holnap lesz. Vasárnap 11.35 a START a WTCC futam előtt. Nézzék, drukkoljanak, EUROSPORT2!

Forrás: http://www.markakupa.hu/leallt-a-motor-michelisz-igy-csak-elso-lett/229/
  • LaszloLedzenyi

A hétvégén indul a SEAT Leon EuroCup! Az első versenyhelyszín a spanyolországi Valencia lesz. Az előzetes tájékoztatás szerint a EuroSport2 vasárnap élőben közvetíti a futamot 11 órától.

A tavalyi mezőnyhöz képest sok a változás, hiszen páran a WTCC sorozatban indulnak, néhányan a nagyon erős spanyol bajnokságban állnak rajthoz, mások pedig anyagi okok miatt nem tudnak nem vesznek részt ebben a kupasorozatban. De ott lesz Clairet, Pedala, Roda, Fredy Barth, a WTCC-ben versenyző Tom Coronel ikertestvére, Tim, Puyo és természetesen a Zengő Motorsport két versenyzője is, a tavalyi "Poleman", Michelisz Norbert valamint az olasz Andrea Larini. Sajnos Mendre Róbert, bár nevezett, ezen a versenyhétvégén nem tud rajthoz állni.

Időterv:

Péntek:
    11:30 - 11:30 Szabadedzés
    15:00 - 15:30 Szabadedzés
    Szombat:
    11:00 - 11:30 Időmérő
    16:35 - 17:05 Első futam
    Vasárnap:
    11:35 - 12:05 Második futam

Forrás:http://www.markakupa.hu/kezdodik/226/