• NEXUS6
    Én világéletemben liberális gondolkodó voltam.
    Több választáson is a Szadeszre szavaztam, mert én hiszek abban, amit ők is mondanak, egyenlőségről meg ilyenekről.
    Vannak cigány barátaim, zsidó barátaim stb.

Látom azt is, hogy a szenvedés, a teher, ha nem pusztít el valóban erősebbé, és néha nemesebbé tesz. De ez sajnos csak egyénileg igaz, népekre nem.
    Ugyan úgy vannak a magyarok között is, akik a magyar balsorsot tartják talán annak amire valahogy büszkék lehetnek, ami az identitásukat adja, mint ahogy a zsidók is soxor a holokausztnál lukadnak ki.
    Csakhogy a szenvedés nem érték, az az érték ha valaki legyőzi, azt ami okozza.
    A magyarok szenvedését a széthúzás, a másokra mutogatás okozza, a zsidókét a mások el nem fogadása, a beilleszkedés elutasítása.
    Fogadjuk el a másságukat, miközben ők nem fogadják el hazának azt a helyet, ahol élnek, nem fogadják el azt az identitást, amit az ott élők vallanak. Mert a zsidóság nem csak egy vallás, hanem hitük szerint a vallásuk adja az ő nemzeti összetartozásukat.
    Ami nagyjából hülyeség(bocs), mert semelyik más nemzet nem így határozza meg magát, de mit tegyünk, ők ilyenek, ez van. Legyen.

Ez persze mind csak maszlag, nem lényeges szempont.
    Ami számomra lényeges, hogy a rendszerváltás óta eltelt kb 20 évből mondjuk 12-ben közvetlenül a hatalom közelében voltak és ez arra volt elég, hogy ide jussunk ahol most vagyunk!
    És itt alapvetően gazdasági dolgokra gondolok, mivelhogy a gazdasági tárcák is jórészt Szadeszes miniszterek kezében voltak.
    Szal a nagy másságimádatuk mellett, ami azért soxor erősen rombolja a társadalom identitását, értékrendszerét (de fogadjuk el, ha ez a mai kor követelménye, legyen), szal emellett, még ráadásul: hát csak ennyit ér a híres zsidó bótos vér???
    Baxátok meg!