Epikurosz#67
Erre én is gondoltam, de nem akartam itt bonyolítani a dolgokat.
Anyag-antianyag pár kölcsönös megsemmisítésekor energia szabadul fel. Arra nem mernék megesküdni, hogy ez csak elektromágneses energia, vagyis foton lenne, ennyire nem vagyok a témában! Mi lesz ezzel az energiával? Mert ugye akkor a vákuum csak termelné az energiát, nem is kellene bonyolult vákuumenergia-kinyerő szerkezet, csak egy megfelelő vevőantenna.
Ha engem kérdezel, a keletkező energia mindjárt létrehoz egy anyag-antianyag párt, így a kör bezárul. Igazából, ez is valamiféle húrrezgés lehet, de nagyon elemi szinten.
Különben, a korábban általam felvázolt világegyetem modellről annyit, hogy a gyorsuló tágulásban én nem hiszek, de ez nem hit kérdése. Ha a tudósok kiszámolják, és a kísérletek vagy megfigyelések azt igazolják, akkor ott nincs apelláta. Hinni a templomban kell!
Ezért én szépen felmondom, amit megtanultam akadémiai tudósoktól, oszt esetleg hozzáfűzöm lábjegyzetben a különvéleményem, mert azt lehet.
Amúgy, például a kvantummechanika olyan dolog, hogy azt igazából nem is lehet megérteni, el kell fogadni oszt jónapot.