BlackRose#47
Már ne haragudj de az űrben nem lebegsz. Egyszerűen ha egy test rendelkezik megfelelő energiával akkor az addig foljtatja a mozgását míg valami erő nem hat rá. Pl. összeütközik valami másik testel, vagy valami olyan tömegű test közelébe kerül amelynek gravitációja megváltoztatja az adott test mozgását. Szóval a gravitáció a tömegekhez kötődik és magában egy képzeletbeli világűrben amelyben nem létezik tömeg esetleg igazad van és nincs gravitáció, de ilyen világűr nem létezik a tudomásom szerint. A valódi világűrben a tömegek egymásra hatnak gravitációs erővel és ez az ami meghatározza a mozgást. Most ha én jól értem akkor a gond ott, van, hogy az ismert mennyiségű anyag... tőmeg nem pászol a matematikai modeleinkbe és ezért vezettek be olyan dolgokat mint a sötét anyag stb. hogy ezt az eltérést megmagyarázzák.
Különben éppen az a zsenialitás, hogy Newton volt az elsők között akik megdöntötték azt a több évezredes "elméletet", hogy csak úgy történhet meg egy történet lánc, ha közvetlen vagy közvetett kapcsolat van a benne szereplő történtek között (na ezt megmondtam aki megértette igyon meg egy sört) :) vagyis mivel a gravitáció egy olyan erő amely elméletileg végtelen távolságra hat, (most ha hülyeséget beszélek akkor előre elnézést) de Newton már olyan területeken kezdett járni amelyeken a quantum fizika is megszületett. Különben erről olvastam a közelmúltban egy cikket, de most ha agyonütnek akkor sem jut eszembe, hogy a Scientific American-ban vagy a PNAS-ban vagy valami harmadik helyen.