• NEXUS6
    #114
    Ezek nagyszerű számok, de , hogy mint bérbő/fizetésből élő pl teszemazt mennyiért tudok moziba menni, mekkora megtakarítást tudok végezni, milyen esélyem van, hogy emberi ésszel belátható időn belül kicsengessem a lakáskölcsönömet, szal azok szerintem már nem ilyen zöldek, meg még jó pár más adat sem!

    Azért jó pár 10 000 gyerkőc megy éhesen suliba, mert a szüleik nem dolgoznak és mondjuk a munkanélkülinek nagyjából mindegy, hogy mennyi a minimálbér, ha a jövedelme a segélyből, meg a feketemelóból jön.

    Az megint csak egyfajta érdekes adat lehet, hogy ha a magyar gazdaság fenntartásához évente x milliárd $ plussz külföldi hitel + beáramló extra tőke szükséges, akkor abból gyak mennyit fogyaszthatnak közvetlenül a szegényebb rétegek (akik az elkövetkező években hatalmasat xopnak ráadsásul) és mennyivel növexik a felső 10 000 vagyona ugyan ebből a beáramló pénzmennyiségből?
    Pláne, hogy a reálgazdaság termelése lassan konvergál a nullához.
    Meg ilyenek.

    A számok lehet, hogy nem tűnnek sok tekintetben rossznak, egy részük legalább is. Csak a gazdaság szerkezete katasztrófális a 20 évvel ezelöttihez képest is, pedig már az is önmagában biztosíték volt a leszakadásra!

    Öntsünk tiszta vizet a pohárba, az emberek 1/4-ét keresik a fejlett európai országokhoz képest. Ezen Brüsszel (Párizs, London, Berlin) marhára nem akar változtatni, márpedig egy olyan gazdasággal ahol a piacon a vásárlóerő ereje is értelemszerűen töredéke más országokénak ott még Urigeller sem fog tudni csodát művelni. Azt a tehenet aminek az összes bordája kiláccik, még bajnaigordonka sem fogja tudni megfejni, bármilyen ügyes is legyen a keze amúgy.