• Stray
    #15
    Nah, látom megint van egy-két hozzászóló, akiktől akár még a középkorban is lehetnénk.
    1. A "megint sok a pénze valakinek" típusú hozzászólásokhoz: Magáncég (értsd nem állami) a saját pénzéből csinálja. Ergo azt csinál belőle, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Ráadásul, még ha reklámot is csinál belőle (valamiből szponzorálni kell a feladatot), akkor is igen hasznos információkat fognak ebből szerezni (szóval, nem csak egy fotó kedvéért).
    2. Persze, hogy felesleges dolgok a jelképes dolgok az űrkutatásban, hisz az a zászló is minek kellett, meg a kamera, meg a holdjáró, hisz ezeknek az árából akár fegyvert is lehetett volna gyártani…
    Manapság meg végképp igaz az, hogy kell a reklám az űrkutatásnak, mert különben nem lesz pénz benne soha. A civil szférát így lehet ráhangolni legjobban és jó, hogy nem csak az állam foglalkozik a kutatásokkal, mert így talán belátható időn belül lesz is eredmény.
    3. "most miért nem a marsot népesítjük már be" típus: Ember! Fokozatosság!! A Lüke ősember is először miért a folyókon szórakozott a nád, rönk csónakjával, miért nem épített egyből fregattot, atom hajót és ment el Amerikába??
    4. Bár igaz, az egész űrkutatás tök felesleges, hisz kit érdekelnek az olyan találmányok, amik ennek köszönhetőek -teflon, szigetelő anyagok, orvosi ismeretek, a világegyetem ismerete, jobb képek és feltérképezés az esetlegesen a Földet szétcsapni akaró meteorok...- szóval ne is kutassunk semmit és menjünk vissza a barlangba.