Virágokat a Holdra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vasrúddal agyonütnek egy 90 éves embert, és ezért
a bíróság kiszab 15 és 12 év fegyházat, amely büntetések ugye csökkenthetõk. Én a bírókat ítélném kötél általi halálra.
Kara kánként folytatom tanításom.
Amúgy meg bodog napot ma nekem! Bolondok napja van és jövõhéten meg Zöld csütörtök.
hurázades
<#wow1>#wow1>
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Akkor se hagynánk el a naprendszereket, mert hõt biztosít vagy energiát. A semmibõl nem lehet élni. Sem embernek, sem gépnek.
Másrészrõl, meg minek agódni a meteor miatt, ha ugyan olyan szemétnek számít, mint a tejes zacskó. Ugyan úgy nem foglalkoznának vele. Maximum a gazdaságnak ártana és még ebbõl is biznist csinálnának, mert ez is szemét és az jó, ha hagyák, hogy legyen.
Én meg inkább azért aggódnék jobban, ahogyan itt eggyesek, hegy nehogy a terroristák, nyírjanak ki minket vagy hogy ne robbantsák fel az egész földet.
Ez nagyobb veszéj, a természettõl való elszakadás, minthogy meteoroktól parázzak, ha szétlövik is rámzuhan pont és akkor is meghalok, de vajon melyiket az eggyszerûbb megelõzni és meiket támogatják. Mindkettõt csak az eggyiket lelövik a másikat kiírtják. Nem fejlõdünk mi semmit csak rombolunk.
Nézd a jó oldalát. Elõrejelzik, hogy jön egyy bolygó látogatóba a földre és elõtte, jól betéptek és flasheltek, hogy ilyen szépet még életemben nem láttam és én leszek shongoku és kosarazni fogok vele...
Akkor se változna meg a hejzet, ha van eggy nagy hajó az ûrben, mert te a földön vagy és ugyan úgy meghalsz és szenvedtél az egész életedben, mert olyanra kellett a pénz amit még látni sem fogsz az életben soha. Majd után körberepkedheted és szemügyre veheted, meg a földet is. Melyik tetszene jobban?
Ami szebb az a jobb és arra kell vigyázni és költeni. Az hogy valamire vigyázni kell az ingyen van, ha meg elromlik, mert nem érdekelt akkor, meg költhetsz fölöslegesen. PErsze a föld az eggy élõ dolog lehet, már a számunkra, mert akkor is költeni kell rá, Minimális összegeket, hogy megmaradjon, mert mi ilyenek vagyunk cak nem csomagolásban születünk, mert még azt is hátrahadjuk. Tulajdonképpen a születés után már nem kell foglalkozni anyucival, ha így gondolom, mégis kapott segéjt, mert foglalkozunk eggymással, de ez az életbenmaradási tendencia is csökken, már mindenhol a földön. Álltalában, de kihat mindenre, Idõvel. Ezért érezhetõ a fejlõdés fontossága, de tulajdonképpen, teljesen érdemtelen, mert a technika rohattúl drága. Ha nem így lenne, nem létezne fekete piac meg torrent... Az adó az más, az a földnek kell, de ne keljen azért fizetnem, hogy élhessek. Ez ha minimális lenne még elfogadható lenne, de most jelenleg hol is tartunk? kb a fele fizetésünk rámegy a témára. Nem a rossz inteligencia miatt kéne kilõnünk magunkat az ûrbe, hanem mert ugyan olyan jó mint a föld, de ha kilépünk eggy ilyen környezetbõl akkor bizonyíték a hátrahagyott dolog arra, hogy ott is ugyan azt hagynánk magunk után. Csak azt kevesebb eséjel élnénk túl. Ezért állítom azt, hogy mit keresünk a földön kívül amikor itt van eggy biztonságos hejünk és közel távolban nincsen másik ilyen. Én ha kapnék eggy olyan bélyeget amibõl az az eggyetlen létezik akkor úgy vigyáznék rá, hogy aki csak megközelíti, leteríteném a földre és megkötözném és csak a kapun kívül engedném el és eggy ideig nem engedném be, mert annyi adrelalint termeltem, hogy elég eggy hétre. Ennek az értéke többet ér, minthogy tudom, hogy van eggy ilyen bélyege valakinek. Max 5 másodpercig érdekelne. Most ennyi a különbég a föld és eggy brutál nagy úrhajó között. Amit meg eggy bolygó simán magához vonzana, mert annyira tehetetlen. Ergó tök értelmetlen ennyi pénzt áldozni az egészre, pontosabban a luxussal foglalkozni elõbb és nem az alapokkal. Ez meg nem emberi hanem zsugori.
Mit csinálsz a csodaszép Földeddel, amikor becsap a meteor?
Nem lenne egyszerûbb, mint mindent erre költeni és ember életeket áldozni ez által az egész projectre?
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Hamár.
hsz.-eim egynémelyikét, mert a többség sajnos annyira nem érti ezt a legfontosabb dolgot:
''Amíg nincsenek igazán hatékony hajtómûvek, addig ez az egész csak szerencsétlenkedés. Az lenne a Kánaán, ha sikerülne több generációval növelni a hatékonyságot. Éppen ezért kéne szinte minden energiát erre fordítani, mert az hosszabb távon valószínûleg igencsak megtérülne, ha sikerülne jelentõs áttörést(eket) elérni…
De félek, hogy amíg nem találnak egy Föld felé tartó meteort, addig megelégszenek azzal, ami most van…
Lehet(?) hogy pont ezért talán azt kéne csinálni, hogy azt kéne hazudni a politikusoknak, hogy mittudomén’ 70-90 éven belül eltalálja a bolygónkat egy JÓ NAGY aszteroida…
Remélhetõleg (legalább) akkor lenne POLITIKAI SZÁNDÉK is, hogy fejlesszenek mindent amit csak lehet, ezerrel. Asziszem’ az aztán megdobná a fejlõdést, az állóvizet, ha valóban találnának egy ilyet… De amíg csak riogatás van, amíg ez nem több, mint elméleti lehetõség, amíg nincs semmi konkrétum, addig mindenki beleszarik az egészbe, és nem fognak ennek elhárítására pénzt adni, igazán fejleszteni.Csak akkor fognak erre jobban odafigyelni, amikor már túl késõ lesz.(Aminek a valószínûsége még ha kicsi is, mégsem egyenlõ a nullával, teljesen kizárni egy ilyen katasztrófát nem lehet.Bár ha már esetleg találtak volna egy ilyen meteort, azt valószínûleg nem fogják nagydobra verni, a pánik elkerülése miatt.)
De addig az egész ûrkutatás sajnos nem lesz több némelyek szemében, mint luxus, felesleges pénzkidobás.(Ahogy az ilyen -számomra elkeserítõ- véleményeket ezen a fórumon is megtapasztalhattam…😉
Aztán ha esetleg valóban sikerülne új meghajtási elveket kikísérletezni, ha sikerülne sokkal gyorsabb, erõsebb, sokkal hatékonyabb hajtómûveket kifejleszteni, az késõbb olyan elképzelhetetlen fejlõdést jelentene, amihez csak a kerék feltalálását lehetne hasonlítani. Mert ez nemcsak az aszteroidák esetleges becsapódása elleni védelemben hozhatna változást, hanem a globális felmelegedés elleni harcban, hogy tiszta levegõjû városok legyenek, az olajkapitalizmus monopóliumának megtörésében is. És az ûrturizmusban, az ûrbányászatban, a terraformálásban, MINDENBEN… Erre az egy dologra BIRODALMAKAT lehetne építeni, ha léteznének ilyenek…
De szerintem amíg nem lesz komoly politikai szándék, IGÉNY a fejlõdésre, (félek) addig nem is lesz semmi változás. Addig az ûrkutatás az adófizetõk szemében (jobb esetben) csak egy érdekesség lesz kétévente a híradóban, amikor küldenek egy szondát a Marsra…''
T.D.
''építsünk egy brutál nagy ûrhajót és repkedjünk. Persze semmi értelme, mert költséges''
-Pedig hosszabb távon (végsõ soron) vagy ezt fogjuk tenni, hogy kolonizálunk, vagy a túlnépesedés miatt szép lassan kinyírjuk egymást a Föld véges nyersanyagainak megszerzése miatt.(Persze egyéb dolgokkal ezt el lehet odázni egy darabig). Ha érdekel a véleményem, akkor pont a néggyel lejjebbi (balra, fent) ''Másodszor is nekivág az ûrnek Simonyi'' c. cikknél kifejtettem bõvebben, léci olvasd át😊. Sajna sokszor el kell ezt ismételnem.
Foglalkoznom kéne az összes bolygóval, hogy lakható legyen? Nem hinném, hogy ez a föld rendeltetése, hogy ilyen célokat képviseljen, hanem hogy othont adjon. Igaz már félig kinyírtuk, de nem az a megoldás, hogy eldobjuk és keresünk másikat!!! Ez az abszuldum és nem az, hogy benépesítsük a világegyetemet, habár ez is furán hangzik, de nem annyira, mint a tények.
Bocs, ha hosszúra nyúlt! Gondolom sokan nem fognak egyetérteni, azzal amit írtam. Biztos tele van elméleti hibákkal is. Meg egy önzõ állat vagyok, hogy nem törõdök az éhezõ gyerekekkel...
Mindenki jól jár, hol itt a baj?
"Különben egyetértek azokkal, hogy az ilyen presztizsküldetéseknek semmi értelme."
inkább: értelmük.
Ok én hülye vagyok, de akkor az emberiség meg gyilkos és öncélú ezért én is az vagyok és nem törvényellenes, ugyebár. Ez nem a fejlõdés tulajdonsága, a törvényellenesség, mint ahogy eggyetlen létezõ életben sem. Lehet az Alien a filmekbõl, persze ilyen nem létezik vagy mégis?
Na ezért létezik a szólásszabadság, hogy a nemnormális is normális legyen és nemnormális marad, mert a szabályok "vigyáznak rá" lehetõvé teszik a létezését, de akkor ilyen alapon én se vagyok hülye csak elhitetõdik. Ez nem a jobb meg bal oldal, hanem inteligencia, fejlõdés? Komolyan mondom nem igaz, mert én hülye vagyok, de az elõzõek alapján akár én is élhetnék eggy másik bolygón, mert elképzelhetõ és ezért kapnék még jegyet is oda. Ez totál hülyeség, de mégis így van!
A bolygó meg eggy kerek valami ami lebeg a lebegõben vagy van a tömegének gravitációja. Azért mert szimbiotizál a földel vagyis lebeg körülötte, attól még bolygó. Ja nem kerek, hanem gömb alakú, mert van gravitációja és eléggé nagy ahoz, hogy ne zuhanjon le a földre vagyis belelebegjen, mert nincsen hozzá közel és így nem lehet a föld része. Az hogy körülötte utazik, az azért van, mert bolygó és nem eggy ûrhajó aminek nincsen vonzó ereje, mert ha levegõ lenne körülötte akkor lezuhanna. Ha meg lenne gravitácója a hajónak akkor a közelben minden anyagot összepréselne vagy eggybeolvadnának.
Ez részben baromság, de ez van😊 Ezt úgy értettem, hogy nem a bolygó körül lebeg az ûr, mert nincsen benne semmi és a föld se a levegõ körül lebeg, mert van gravitációja, de a holdnak is van gravitációja és ezért bolygó, nem azért, mert van körülötte valami a nagy semmin kívül és azért hold, mert más pályán utazik, mint a föld. A föld is hold a nap szempontjából csak mégsem, mert messze van a hold fogalmához.
Amúgy meg nem azért tanulunk fizikát az iskolában, hogy ne érdekeljen a föld meg a többi bolygó és mégis ezt látni meg azt is hogy szitává lõjük eggymást.
Te is ahoz a népes csoporthoz tartozol, akik csak prédikálni tudnak, maguk sem tudják mirõl de mégse tesznek semmit azért hogy jobb legyen a helyzet(politikusok).
Egy dologban viszont igazad volt, ritka nagy hülye vagy.. 😊
Ebbõl az jön le, hogy a cég nem éppen kispályás játékos a területén. Persze reklámozhatnák magukat a médiában is, hogy reklámcégek naplopóinak zsebében kössön ki a pénzük, de ez a fajta reklám a tudomány és a kutatás számára is sokkal hasznosabb.
Na meg lehetett volna segélyt küldeni az éhezõknek, hogy vagy 1) a kormányuk ellopja vagy 2) a hadurak elrabolják vagy 3) a csencselõk árulják a feketepiacon vagy 4) ha eljut az éhezõkhöz, akkor azoknak legyen erejük néhánnyal több új éhezõt legyártani, akikre hivatkozva még több fejlesztésre vagy kutatásra lehet rásütni, hogy helyette inkább az éhezõket támogatnák.
#16: Mindig lehet valami olyan nyomorúságot vagy szükséget szenvedõ csoportot találni, akikre hivatkozva lehet sírni a kutatásra és fejlesztésre fordított pénzek miatt.
Ez a taktika azért is hasznos, mert a kutatások elmaradásával lefelé spirálba fordul a világ gazdasága és egyre több szükséget szenvedõt lehet találni, akikre hivatkozással még hatékonyabban lehet gátolni a kutatást.
Kit érdekel!? Itt sokkal több van amit nézegethetek vagy akár ki is plakátolhatom a szobámat növényekkel. Igen, lehetne mellette eggy ilyen kép is, de valahogy nem illeszkedne a többihez a búrályával. Szóval tök értelmetlenül nézne ki. De hát az ember ilyen lett, a hülyeségben értelmet lát, csak azért támogatja, mert olyan idegesítõ, mint õ amikor eggy ilyen képet néz a szobájában. Aki kitalálta. Viszont ha az a céljuk, hogy eggy új bélyeget gyártsanak, annak már több értelme lenne, de ennyiért senki nem venné meg. Ez a biznis új generációja vagy csak eggy másik bolygón akarnak virágnapokat tartani, mert itt már nem olyan, mint azelõtt volt, mert elszennyezõdött a föld miattuk, mert nem képesek rááldozni minden pénzüket, mert ilyenekre kell.
Nekem ez csak azt bizonyítja, hogy az emberiségnél nagyobb hülyét nem láttam. Kivéve engem, mert én vagyok a fõ hülye aki ugyan úgy nem tesz a földért semmit, mert hagyom, hogy ezek kihasználjanak, hogy ilyenekre költsenek. Ezt a pénzt nekik is össze kellett szedni valahonnan és pénzt csak a többi embetõl lehet elvenni. Meg az állami támogatástól, de az a földet szolgálja és az emberiséget és nem a luxust.
Inkább játszanának valami scifi játékkal. Ezt a növényt, hogy kitelepítsék eggy életre alkalmatlan bolygóra is csak eggy játék és flash, de kurvára semmi értelme. Amikor azt hallom, hogy maguktól nõnek más bolygón a növények azzal sem foglalkoznék, mert mi itt élünk és nem látom akkor sem, ha odarepülök. Ettõll tényleg okosabbak leszünk, hogy képeket készítünk eggy növényrõl a szomszéd bolygón. Semmi fejlõdést nem látok én ebben, maximum a búra érdekelne, hogy elemes vagy benzines és a többi nem érdekelne. Lehet hogy csak ezt tesztelik és utána csinálnak sokkal nagyobbakat amiben emberek is növögethetnek. Csak aztán le ne merüljön az aksi, mert elvész az a sok milliárd dollár.
Ilyen ötletekér, tényleg csak díjakat lehet adni, de fejlõdésnek akkor sem könyvelném el soha.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
1. A "megint sok a pénze valakinek" típusú hozzászólásokhoz: Magáncég (értsd nem állami) a saját pénzébõl csinálja. Ergo azt csinál belõle, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Ráadásul, még ha reklámot is csinál belõle (valamibõl szponzorálni kell a feladatot), akkor is igen hasznos információkat fognak ebbõl szerezni (szóval, nem csak egy fotó kedvéért).
2. Persze, hogy felesleges dolgok a jelképes dolgok az ûrkutatásban, hisz az a zászló is minek kellett, meg a kamera, meg a holdjáró, hisz ezeknek az árából akár fegyvert is lehetett volna gyártani…
Manapság meg végképp igaz az, hogy kell a reklám az ûrkutatásnak, mert különben nem lesz pénz benne soha. A civil szférát így lehet ráhangolni legjobban és jó, hogy nem csak az állam foglalkozik a kutatásokkal, mert így talán belátható idõn belül lesz is eredmény.
3. "most miért nem a marsot népesítjük már be" típus: Ember! Fokozatosság!! A Lüke õsember is elõször miért a folyókon szórakozott a nád, rönk csónakjával, miért nem épített egybõl fregattot, atom hajót és ment el Amerikába??
4. Bár igaz, az egész ûrkutatás tök felesleges, hisz kit érdekelnek az olyan találmányok, amik ennek köszönhetõek -teflon, szigetelõ anyagok, orvosi ismeretek, a világegyetem ismerete, jobb képek és feltérképezés az esetlegesen a Földet szétcsapni akaró meteorok...- szóval ne is kutassunk semmit és menjünk vissza a barlangba.
Inkább a soron következõ bolygó meghódítását kéne célba venni, nem ezt a baromságot!
Valami hosszabb távú kéne, ami permanens. Pl az ûrutazás jövedelmezõvé tétele az nagy lépés lenne. Nemcsak a turizmusra gondolok, hanem pl bányászat, pályázatok(államnak lehet veszteséges) és idõvel több. Jövedelmezõvé tétele pl technológia fejlesztések által, jobb feljuttatási rendszer, jobb hajtómûvek, jobb létfenntartás. Fejlesztések persze most is vannak ,de úgy látom ,hogy a mûködõ technológiákat, nem nagyon fejlesztik, nagyrészt csak azzal foglalkoznak amire nincs megoldás.Szóval koncentrálni kéne az erõforrásokat amiket az ûrkutatásra költünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztéseket. Mondjuk ez politikai szempontból egyáltalán nem jövedelmezõ a jelenlegi kormánynak, mert nincs semmi látványos haszna, csak hosszútávon.
A képen meg úgy vigyorognak, mintha valaki viccet mesélt volna - lehet õk voltak...
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Nagyon helyes, h végre lépeseket tesznek!!!
dixitque deus fiat lux
De mi a jó fenének? Sztem minden tudós tisztában azzal, hogy a fenti dolgok megoldható. De tök vitzes, hogy több mint 40 év kell ahhoz, hogy növényeket vigyün akárhová is az ûrbe. Ua. milliárdokért építik az ISS-t aminek az elsõ moduljai már kezdenek tönkremenni és még nincs is kész.
Jó lenne ha a tudósok nem szétszórva dolgoznának, hanem egy komoly projekten. Pl. mi a fenének az ISS ha kolóniát akarok a Holdon. Meg miért nem olyanra tervezték az ISS-t, hogy az képes legyen ûrhajókat indítani a Holdra. Idióta semmire nem jó kísérleteket végezne több mint 40 éve, minek? Hogyan viselkedik az emberi szervezet a nulla g mellett... Miért? Most másképpen viselkedik mint 40 éve??? Tudommal több mint 2 évig volt folyamatosan fent egy szovijet (akkor még az volt: szovijetként ment fel és oroszoként jött le), náluk nagyobb infót nem nagyon lehet összeszedni. Ez a virágos buli is csak pár tudos mókája. De azért azt elfelejtik, hogy amikor a mókájukat kilövik akkor emberek milliárdjainak a levegõjét nyomják tele szennyezõ anyagokkal. Ha már ilyen szennyezõ a kilövés, akkor legalább olyanra fordítsák minek van értelme.
Sztem. Tudom most meg kapom majd, hogy nem értek hozzá, meg ilyesmi, de akkor is: sztem az ûrkutatás a mostani formájában halott, semmi értelme nincs.
(megjegyzem: a MArsAnomalyResearch oldalon kb. 2 évvel ezelött jelezték, hogy a marasjárók egyik képén víz nyomait látják. Válasaz a NASA-tól az ki van zárva. Aztán 2 év mûlva arra a képre hivatkozva amin szerintük ne lehet, hosszasan ecsetelték, hogy az miért víz... na ennyit a tudósokról. Ha Te mondod akkor hülyeség és még csak arra sem méltatnak, hogy kicsit utánna nézzenek. Ha õk mondják akkor az a tuti, pedig a magyar okos, mindere van közmondása: több szem többet lát. Ezt a jenkik nem ismerik)
És mindezt egy fotóért?
Egyszerûbb ha photoshoppal csinálnak egyet, amin akár lehet egy egész mustárvirágmezõ. <#beka3>#beka3>
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.