• kvp
    #52
    "Túl nagy elkó rontja a kimeneti szabályozás tranziens tulajdonságait, miközben persze csökkenti a hullámosságot. Csakhogy szerintem itt nem a jó táp esetén amúgy is csekély hullámosság elkerülése a cél, hanem a tüskéké, ahhoz meg jobb a kisebb kapacitású, de nagy frekvencián is működő, kis induktivitású kondenzátor alkalmazása."

    Ezert szoktak ket vagy tobb kondenzatort ajanlani. A nagyokat a kisfrekvencias de nagy hullamok ellen, a kisebbeket pedig a tuskek elkapasara. A legtobb gyari mintakapcsolason mindket fajta megtalalhato, aztan az azsiai gyartok lesporoljak amit tudnak. Jo esetben meg latszik is a nyakon a hianyzo alkatresz helye.

    A flash alapu ssd-k pedig adattarolasra valok, nem atmeneti tarolonak. Idealis esetben egy wear leveling-es flash alapu sdd es egy swap-nek/temp particionak hasznalt ram alapu ssd stabil rendszert eredmenyez. Szerverek eseten pedig flash/battery backed ram diszkeket kell hasznalni, ahol munka kozben ram-ban van a legtobb valtozo adat es a vezerloaramkor csak leallitas utan irja ki azokat flash-re. A flash-es ssd-k ujrairas miatti kopasa ellen pedig a legegyszerubb ugy vedekezni, hogy akkorara allitjuk a particio blokkmeret, hogy pont egy valodi flash szektorral egyezzen meg. Igy megszunik a kis blokkok miatti sokszoros torles/ujrairas. Az, hogy a legtobb ember nem tudja hogy kell beallitani a dologkat es az operacios rendszerek hagyjak nekik, hogy hulyeseget csinaljanak nem az ssd-k hibaja.