Epikurosz#319
Most bevallom őszintén, én legalább 15 évvel ezelőtt is mondtam egy APEH ellenőrzés során, de le is írtam fórumokon, hogy a vagyonalapú adózást tartanám igazságosnak. A jövedelemalapú ugyanis nehezen követhető, ki lehet bújni alóla. Igazából, hogy őszinte legyek, a jövedelemadót én teljesen megszüntetném, helyette kiválóan működhetne az egykulcsos forrásadó, amelyet a kifizető von le és fizet be azonnal az adóhatóságnak. A progresszív adózást az ÁFA és a [/b]kamatadó[b] biztosítaná, mert aki többet keres, az többet is fogyaszt, vagy bankban fialtatja a pénzét. Otthon, a matrac alatt tartani nincs értelme, mert az infláció miatt veszít értékéből. Így a nehezen érvényesíthető (mert nehezen ellenőrizhető) vagyonadó is kiváltható lenne, bár még mindig lehetségesnek tartom úgy, hogy mindenki évente vagyonnyilatkozatot ad be az APEH-nek, úgy, mint az országgyűlési képviselők, e egyszerűbb formában (max. 1 db. A4-es oldalon).
Emellett, minden segélyt és szocpolt eltörölnék, és megtiltanám a korkedvezményes nyugdíjat.
Minden rokkantnyugdíjazást felülvizsgáltatnék. Felszámolnék mindenfajta ingyenes egészségügyi ellátást, kivéve a kötelező szűrések állami finanszírozását (közegészségügyi érdek).
Munkanélküli segély nem lenne, hanem munkanélküli biztosítás. A dolgozó munkanélküliségi biztosítási díjat fizet, és ha munkanélkülivé válik, akkor a biztosítótól kap pénzt. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mintájára.