• kukacos
    #15
    Piszok mázlista angolok, szigetre születtek. Valahol bosszantó, hogy a Royal Navy hatalma csúcsán, a napóleoni érában se foglalkoztatott néhány százezernél több embert, míg ugyanakkor a szárazföldön milliós hadseregek ölték egymást. Vagy tízszer több angol tengerész halt meg egzotikus betegségekben különböző misszók során, mint csatában. A matróz az angolok többségének is érdekes figura volt, a lakosság általában nem sokkal találkozott.

    Anglia úgy tudott világbirodalmat kiépíteni, hogy emberéletben alig fizetett érte valamit. Persze a flotta felépítése drága mulatság volt, de ezzel is a saját iparát erősítette. A középkori Anglia és a középkori Magyarország lélekszáma és lakható területe úgy 1400-1500 környékén például nem különbözött lényegesen, mindkettő úgy 4-5 millió főről indult. Csak rajtunk utána keresztülment néhány hadsereg, így a lélekszám stagnált vagy visszaesett, az angoloknál pedig a nem háborgatott lakosság elég gyorsan szaporodott ahhoz, hogy hamarosan exportálni is kezdték őket, tovább növelve a máig tartó angolszász befolyást a világban.

    A történelemről beszélve gyakran akarunk okokat találni, mi miért történt, pedig a legtöbb esemény inkább random. Az írek példája alapján nem mindig nyerő szigetről indulni ebben a valós Civben, de az angoloknak bejött. Szigetről kell indulni, de a legnagyobbnak lenni azon a szigeten. Jó helyről kezdték a játékot, így nyerőben voltak. Szerencsére a játékból időnként kijön egy új verzió, és új verseny kezdődik.