Obama szocializmust fog csinálni Amerikában. Régen volt már ilyen népszerű elnök, ha tud élni ezzel, és nem langyosodik el, van esélye érdemi változtatásra. Más kérdés, hogy ez jó lesz-e, vagy sem? Nekem idáig az a legszimpatikusabb, hogy kimondta USA felelőségét a globális felmelegedésben. Innen Magyarországról csak politikai vetítésnek tűnhet, amit a mostani beszédjében mondott, de azért azt figyelembe kell venni, hogy idehaza általános kiábrándultság és utálat van a politikusok ellen - megjegyzem nem alaptalanul. Tehát én elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg megpróbálja végigvinni a felvázolt programját.
Az elején én be akartam szállni a faji osztásba, de itt a végén általam is elfogadható konklúzióra jutottatok. Szóval inkább nem. Esetleg annyit tennék még hozzá, hogy az idegengyűlölet természetes dolog. Ahogy az ember a fejlődése során közösségé alakult, az utálat, ami addig egyed-vs-egyed szinten volt, csoport-vs-csoportra emelkedett. Tehát nem vagyunk kötelesek befogadni minden jöttment bevándorlót, elkopott jelszavak nevében.