239
  • toto66
    Olvastam, de nem láttad a "szmájlit" C:
    Egyébként valóban keverik a raszizmust, meg az önvédelmet, itt Magyaroszágon legfőképp. A nem rég történt esetet hoznám fel, ahol a polgármestert le raszistázták, mert ki merte mondani a közbiztonság nem létének okozi nemzetiségét. Remélem ezt úgy írtam, hogy nem moderálják ki! Mert fontos!
    Nem szabad a ló túloldalára esni, mert az igen ártalmas egyébként arra a népcsopőortra is amelyre irányúl. A túlzott "védelem" az egyébként nem raszista emberből (pl.:belöllem) is ellenszenvet kelt. A problémákat nem oldja meg, csak fokozza. Az igazi rasszisták azok akik arra spekulálnak, hogy majd a feldühödött nép elzavarja a kellemetlen embereket. Bizony én más magyarázatát nem találok annak az irritáló viselkedésnek, amit a politika most felmutat ebben a kérdésben! Ha hazánkban egyforma jogú lenne minden nemzetiség és kissebség, akkor nem bántaná a fene sem a cigányokat. Mivel ha bűnözött, leülné (rendesen)és kész! Ma 40 000 körözött ember van Magyaroszágon, a jelentős része mert nem vonult be leülni a büntetését. Nem lenne semmi akadálya a cigányok beilleszkedésének, csak a segélyből élést, és a bünözés büntetlenségét kellene megszüntetni!
    A raszistát a jogosan felháborodott embertől az külömbözteti meg, hogy az egyik a normális másság miatt, másik az olyan életmód miatt amely nem viselhető el, nem szeret népcsoportokat.
  • wednes
    "Aztán ha megnézed, ma ez kb úgy néz ki, hogy kiszemelnek maguknak 1 országot, kb pár hónap/év alatt a médiát használva beállítják a közvélemény előtt őket mint lázadó, terroristakiképző, istentelen népet, és utána már mehet is a szőnyegbombázás. Nameg a gazdasági előrenyomulás, kényszerből kötött üzletek, az állam élére ültetett bábok, stb"

Magyarán te is azt mondod amit én, hogy a háború igazi célja pénz és hatalomszerzés. :)
    Csak az ember ez sose mondja ki. Mindig valami mással indokolja meg tetteit. A vallásháborúk se a vallások ellentétei miatt törtek ki. Annak is csak anyagi és hatalmi okai voltak. Egyébként mindenben igazad van amit írtál. A megosztottságot lehet felhasználni a valódi célok elrejtésére. Sajnos nem hiszem, hogy ezt a problémát fel lehetne oldani valaha is. Egyénként gondolkodhatunk másképp, de tömegként úgy viselkedünk ahogy irányítanak minket.

• Justil
    nem rád gondoltam, hanem úgy általánosságban.

a másik dologgal kapcsolatban meg: világos hogy nem a bőrszín az egyetlen dolog, amiben mások, de miért nem beszélünk a hasonlóságokról? mindig csak a különbségek, a hasonlóságokat sokszor észre sem akarjuk venni. pedig abból is van bőven. különbség meg, amint látod, közted és köztem is van, mégis egy néphez tartozunk, és ha az utcán szembe jönnék, valszeg nem akarnál meghurcolni pedig lehet, hogy különbözőbbek vagyunk, mint te meg valami bevándorló.
    a lényeg, hogy a népirtást nem a többi ember végzi, aki más mint te. ezekért mindig emberek 1 kis csoportja felelős, viszont az általuk keltett gyűlölet sokszor már teljesen más csoportokra vetül. namind1.
    az tény, hogy az angol nem a "legjobb" nyelv már ha lehet ilyet egyáltalán mondani, bár én kedvelem. viszont az egyik legelterjedtebb, és könyebb megtanulni mint a kínait vagy az oroszt. tehát mégis csak jó lenne a célra.
  • Motoroj
    Nem neveztél meg, de nyilván rám gondoltál, hát hadd válaszoljak, nem általánosságban, csak magam nevében, nem titok:
    Pizza, hot-dog, hamburger: kb. egyszer-kétszer egy évben.
    Magyar termék: igen figyelek rá, ha tehetem, akár drágábban is a magyart választom.
    Szarlapátolás: úgy van, ahogy mondod, attól vagyok hazafi, hogy ha kell kiganézom a környéket. De nem hagyom úgy.
  • egyén
    Kevésbé hiányos, logikusabb nyelv többet érne.
  • Motoroj
    "Motoroj: ha nem a bőrük színe miatt, akkor miért tartod a feketéket, barnákat és sárgákat különbözőnek?"

Ezer oka lehet, de mivel úgy érzem vizuális típus vagy, ezért megpróbálok így hatni.
    Tehát nézd meg a linket, elég jól láthatod, hogy a fehér bőr nem minden. Nézd meg, Michael Jackson sem éppen úgy néz ki, mint egy normális európai, pedig ő gyúrt rá.

A bőrszín csak egy tulajdonság a sok közül, nyilván ez a legszembetűnőbb, de nem ezen múlik az európaiság vagy akármi. Ezen kívül ezernyi más, nem csak külső, hanem belső tulajdonság van, ami alapján a fekete (stb.) népesség elkülönül a fehértől (stb.).

És ha valaki azt mondja neked, hogy nem preferálja a keveredést az nem egyenlő népirtással, ez inkább prezervacionizmus vagy tradicionalizmus.

Remélem toto66 #61 is olvassa.
  • egyén
    " ahol ki van kötve mondjuk az idegen nyelv - hozzád sem szólnak magyarul" ezzel letél szolga saját hazádba.
  • Justil
    kiváncsi volnék pl hogy a sok hungarista nagyszájú milyen rendszerességgel szokott hamburgert, pizzát, netán hotdogot fogyasztani. vagy a boltban figyelnek -e arra, hogy amennyiben mód van rá, magyar termékeket vásároljanak.
    de hát, gondolom a hazafiasságuk csupán arra terjed ki, hogy nagy hévvel lapátolják a szart mindenre ami nem fér bele a kicsi világukba...
    akinek nem inge...
  • Justil
    tévedsz, én nem várom el az átlag civiltől, hogy idomuljon. szép lenne, de ennyire még én sem vagyok idealista. ellenben az, amikor valaki a hazafiasságra hivatkozva zsigerből el is utasítja ezt az idomulást (pedig neki személy szerint csak a javára válna, pl. az általad is említett állásinterjún), az fel tud baszni. faterom pl durván 40 évesen kezdett el továbbképzés keretében angolt tanulni, pár évig nyomta de aztán nem lett belőle semmi és már rég elfelejtette. nem tudok rá neheztelni, és nem azért, mert az apám.
    azt meg végképp nem várja el senki az átlagembertől, hogy hivatalos/szakmai szinten tudjon vmilyen idegen nyelvet. de azért a társalgási angol mindenkinek a saját érdeke lenne...
  • B0nFire
    Bocs, a #62-re akart menni a válasz! Nem tudom, mi van velem máma, mindig rossz linkre kattintok...
  • B0nFire
    Van benne igazság, amit a nyelvről mondasz, de ez akkor is csak féligazság. Nyilván te is beszélsz idegen nyelvet (és biztos, hogy nálam jobban), viszont azt is tudod, hogy az idegen nyelven történő kommunikálás nem olyan, mint az egyszeregy, hogy csak elhatározás kérdése. Ahhoz nagyon sok tanulóidő szükségeltetik, valamint az, hogy ténylegesen rá is legyen kényszerítve az ember az idegen nyelv használatára. Nem véletlen az, hogy aki kimegy külföldre mondjuk dolgozni, arra azt mondják, hogy sokkal jobban ragad a nyelv. Holott csupán annyi történik, hogy ott muszáj az adott ország nyelvén kommunikálni (rá van kényszerülve), így sokkal többet gyakorol, mint aki a szülőhazájában él, és a nyelvvel aktív kapcsolatban az iskolában állt. De az anyanyelvén olvas tévézik és szórakozik. Így azelőtt felejti el a tanultakat, mielőtt azokat elmélyítette volna. Nem véletlen, hogy napjainkban egy állásinterjún - ahol ki van kötve mondjuk az idegen nyelv - hozzád sem szólnak magyarul. És senkit nem hat meg a bizonyítvány. Abból indulnak ki - hozzáteszem elég helyesen -, hogy ha valaki egy állásinterjút nem tud lefolytatni az adott nyelven, az ássa el jó mélyre a nyelvvizsgáját.

Azt pedig ugye nem lehet elvárni, hogy egy-két évre mindenki költözzön ki angol nyelvű országba. Sőt, továbbmegyek. Nézd csak meg az EU parlamenti képviselőket. Azoknál ugye evidens, hogy beszélik minimum az angolt társalgási szinten. Viszont amikor beszédet tart, vagy hivatalos nyilatkozatot tesz, azt mindegyik az anyanyelvén teszi, a többieknek pedig tolmácsolják hivatásos tolmácsok. És nem véletlenül. Más a társalgás, és más a hivatalos nyilatkozat. Nem bakizhat, nem mekeghet, nem magyarázhat kézzel-lábbal.

Így viszont hogy várhatnánk el az átlag civiltől, hogy idomuljon?
  • feamatar
    itt európában nincs nemzeti kultúra, talán 150 éve még volt, de az már rég elmúlt.
    A 48as forradalmakkal elmúlt. A XX. század nagy magyar írói, főleg pl Ady is inkább egy nagy nyugati, európai kultúra részesei voltak, csupán magyar nyelven alkottak. Ha volt is valami nemzeti még Európában annak a 2. vh véget vetett. Nyelven kívűl számott tevő különbség nincs egy párizsi vagy londoni, akár pesti srác/lány közt, maximum az, milyen szubkultúrába tartoznak. Maximum a nemzeti művészetünk sajátíthatjuk ki, de ezzel úgy vélem, csak elrejtjük más emberek előtt a csodát amit egyének, s nem nemzetek alkottak. Viszont az értékek nem vesznek el, csupán globális szintről lokálisra helyeződnek át. Mivel az ember szabadabb lett: választhat milyen akar lenni. Akar-e klasszikus zenét hallgatni, vagy csöves punk lesz belőle, netán diszkós. Hogy akar-e múzeumba járni vagy bungie jumpingozni. Hogy keresztény lesz-e netán a harekrishna érdekli. Bármi elérhető lokálisan.
  • Justil
    egyébként szerintem is jó arc ez az Obama, csak hát nem tehet többet a dolog érdekében mint a mindekori elnök. az meg hát...látszólag nagy hatáskörrel bír, de azért mégsem akkorával, amekkorának első látásra tűnhet.
  • Romel
    OFF: Egyetértek az előttem szólóval, ez a cikk nem arról szól, hogy kinek milyen a bőrszíne... Ha csak ezzel tudtok foglalkozni, valószínű, hogy az orrlyukatokat sem tudjátok megkülönböztetni a segglyukatoktól.
    ON.
  • Justil
    szal azt nem értem, hogy akarjuk megoldani a globális problémákat (felmelegedés, környezetszennyezés, túlnépesedés, állatvilág kiirtása, háborúk, nukleáris fenyegetés, energiaválság, stb és még lehetne sorolni), ha közben azon faszozunk, hogy szlovák vagy magyar? fekete vagy fehér?
    és foggal körömmel ragaszkodunk a saját hazánkhoz és népünkhöz (máraki), és ez szép és jó, mert sokan értékeket szeretnének eközben óvni és ápolni, és ez tényleg szép gondolat, de közben tornyosulnak azok a fenti zárójeles problémák, amik viszont nem válogatnak.
    érted waze, az aids, az éhínség, az olajhiány, vagy 1 atombomba...az nem fog válogatni...neki mind1, hogy magyar vagy cigány, néger vagy kínai, rasszista vagy pacifista, mindannyiunkat ugyanúgy fog sújtani. a gazdagok persze tovább fenntarthatják a jólét látszatát, de ők sem vonhatják ki magukat az egészből.
    ti meg azzal foglalkoztok, hogy mi lesz a magyar/európai nép sorsa ha elveszti az identitását...hát nemtom. egészségetekre!
  • Callisto
    Hey, ha szimpi, tetszik nekem a ferdeszemű lány akkor miért ne? Ha nem tetszik akkor meg nem, ennyi. Nem az alapján fogom eldönteni, hogy sárga vagy nem, szerb vagy német stb. Nem ez érdekel.
  • Callisto
    Egészen mást mondtam, Te öldöklésről beszélsz. Én csupán a fejlődés, előrehaladás által okozott kultúrális keveredésről és az ilyen módon való eltűnéséről, ami nagyon hosszú, talán több évszázadig tartó folyamat. Az általad említett esetekben miért is kezdték egymást ölni? Mert nem egy nemzetiség stb. Ha megszűnik ez a különbség, megszűnik az is hogy egy nemzet magáénak akarjon valamit (hatalmat, pénzt stb.), ember ettől még magáénak akar majd mindent, mert mint ember ilyenek vagyunk. És a legnagyobb háborúk stb. mind nemzetek közti eltérések miatt vannak.
    De ez egy igazából fenektlen "vita" lenne. Érvek-ellenérvek ütköztetése és van mindkét oldalon igazság, amit én nem szeretek az a fanatizmus és agresszív megoldások.
  • Justil
    na, akkor szép sorban.

identitás. költői kérdés volt részemről, mert én is tudom, pontosabban bennem is megvan az identitásnak egy definíciója, ami ha nem is teljesen olyan, mint a tiéd vagy másé, nyilván azért nagyjából ugyanarra gondolunk amikor ezt a szót használjuk.
    azt aláírom hogy a nyelv fontosabb mint a bőrszín, de nem kellene hogy az legyen. illetve van, ahol tényleg mind1 a nyelv, mert a bőrszíned alapból kizárja az embert. általában, ahogy ez lenni szokott, mint a kisebbség egy tagját a többségből.
    Anyanyelv. és itt reagálnék Bonfire-nek is, mert mindketten írtatok erről. hát..én is szeretem a magyar nyelvet, nekem is tetszik. tényleg választékos, meg oltani is jó rajta. csak ezt én egy teljesen más szemszögből közelítem meg. azt nézem, hogy mennyivel kevesebb gond lenne akkor, ha mindenki egy nyelvet beszélne. Mondok 1 példát. Neked most szarul esne, ha hirtelen rád kényszerítenék az angolt. De tegyük fel hogy megtörténik, és akkor mi a helyzet az unokáiddal vagy azok unokáival? Ők már ebből az egészből szart sem érzékelnek viszont nem kell nyelveket tanulniuk (tanulhatnak mondjuk programnyelveket XD) de ami sokkal fontosabb, nem létezne náluk a nyelvi megkülönböztetés. Sok ember képtelen felfogni (ne vegyétek magatokra, ha nem ingetek), hogy a változtatások amiket véghez kellene vinni, és a döntések, amelyeket meg kellene hozni azért ennyire ellenszenvesek és nemtriviálisak, mert a legtöbbnek a mi életünk után lenne jótékony hatása. A saját életén túl meg a legtöbbünk nem szokott gondolkodni. Akinek gyereke van, az már igen, de az akkor sem ugyanaz. Egyébként félre ne értsetek, nem állítom, hogy én igen. Csak szeretném, ha így lenne, illetve hát próbálom ezt a fajta önzetlenséget minél jobban belevinni a gondolkodásomba.

Nexus, azt mondod hogy nincs olyan közösség, hogy emberiség. Szerintem ez elég durva csúsztatás. Van, hogy ne lenne. Hiszen mindannyian a tagjai vagyunk. Csak épp nem veszünk erről tudomást. Nemzetekre, népekre osztottuk fel magunkat, pedig mindennél durvábban közös bennünk, hogy az emberi fajhoz tartozunk, ráadásul mind ennek a sárgolyónak a lakói vagyunk. Abban az értelemben persze tényleg nincs, amelyikben te érted, de azt mondani hogy soha nem is lesz...hát ne legyen igazad. Asziszem ebben egyetértünk.

Wednes, amit írtál, az rendben van, csak 1 dolgot felejtesz el. Lehet, hogy a háborúk kiváltó oka a pénz és a hatalom iránti vágy, de a táptalaja már teljesen más. A táptalaja éppenhogy a faji, vallási, vagy egyéb megkülönböztetés, mert ha az nem lenne, egyszerűen nem lehetne ráerőszakolni az embereket a háborúkra. Mert ahhoz nem elég 1 főnök, aki háborút akar, kellenek neki beosztottak, akik elvégzik a munkát. Aztán ha megnézed, ma ez kb úgy néz ki, hogy kiszemelnek maguknak 1 országot, kb pár hónap/év alatt a médiát használva beállítják a közvélemény előtt őket mint lázadó, terroristakiképző, istentelen népet, és utána már mehet is a szőnyegbombázás. Nameg a gazdasági előrenyomulás, kényszerből kötött üzletek, az állam élére ültetett bábok, stb. Azt írod, a háborúk ellen a keveredés nem segít. Nem is a keveredésről van szó, hanem a megosztottságról. A megosztottság az, ami ha nem lenne, nem tudnának csak úgy jobbra balra háborúzni. Ehhez kell az, hogy az emberekben ott legyen a gyűlölet a másság ellen, annak minden formája ellen, és ez a kulcsa az egésznek. Amit már írtam egyszer, hogy az, aki gyűlölködik, pl antiszemita, vagy csak szimplán rasszista, azt hiszi ő kemény mert hazafi és vmiféle értékeket képvisel, de közben pont elősegíti a saját hülyeségével is azt a tömeges népirtást, ami folyik.

Zipp...emellett nem tudok elmenni:

"Akár azt is mondhatnád, hogy kihal a magyarság - és akkor mi van? Azért ez így elég felháborító. A mai világban kultúrák/ideológiák harca folyik, ha egy nemzet elveszti az identitását, onnantól kezdve bármit csinálhatnak vele, ide-oda rángathatják. Ezt nem szabad hagyni."

Szerinted onnantól kezdve, szerintem meg eleve tökmind1, hogy milyen nemzetiségű vagy, és van -e identitásod? Mi a szart érsz vele? Ígyis-úgyis rángatnak ide oda, a saját nemzeted nagybecsű vezérei csakúgy, mint az ő feletteseik, amikor "világpolitikásat" játszanak. Mert nekik ez játék. Játék a pénzzel, és az emberi életekkel. Persze komoly játék, de akkor is az.
    Az, hogy téged felháborítana, ha kihalna a magyarság, a személyes problémád. Nevezz hazaárulónak, de engem ez egyáltalán nem érdekel. Úgy gondolom hosszabb távon, és nagyobb perspektívában érdemes gondolkodni. Pl az emberiség sorsa, na az már igencsak érdekel. Mivel mi is hozzá tartozunk. De ekkora populációnál, és egy ennyire globalizált világban, szerintem 1xűen ostobaság nacionalista érzéseket táplálni, még ha azok jóindulatból és szeretetből fakadnak is (értsd: szereted a hazádat és a népedet). Az olyan emberek mint te, szerintem el vannak veszve a részletekben, ahelyett hogy az egésszel foglalkoznának, ami sokkal fontosabb.

Motoroj: ha nem a bőrük színe miatt, akkor miért tartod a feketéket, barnákat és sárgákat különbözőnek?
  • toto66
    "Különben az egy vicc, hogy egyesek azt hiszik, hogya feketéket (barnákat, sárgákat stb.) a bőrük színe miatt tartják "a rasszisták" különbözőnek. "

Persze a feketék, barnák, sárgák a raszisták szerint a bőrük miatt egyformák C:
  • Romel
    Nekem szimpatikus Obama, bízom benne, hogy a tecnikai fejlődést fellendíti. Ő olyan elnök lesz akit a maradiak elítélnek, a modern felfogásúak dícsérnek, mivel ő maga is modern szemléletű ember. Hát, hajrá neki. :)
  • Fbn Lx
    lál, a tenyere kétszer olyan hosszú, mint az ujjai :aDASDd
  • Motoroj
    Különben az egy vicc, hogy egyesek azt hiszik, hogy a feketéket (barnákat, sárgákat stb.) a bőrük színe miatt tartják "a rasszisták" különbözőnek.
  • who am I 7
  • Nightwish006
    Mennyi nyomorék rasszista szemét jár ide:F
  • NEXUS6
    Amúgy ha kihal az utolsó Tukuanu indián a Dél-Matyanyagi szigeteken az ugyan szomorú, de nem összehasonlítható azzal, ami a "fejlett" világban megy. A kultúrák mögött mindig emberi sorsok vannak.

"Attól még a különböző kultúrák megmaradhatnak, de ha megszűnnek akkor mi van?"

Hát ez úgy hangzott mintha azt mondanád:
    Auswitz? És akkor mi van?
    Ruanda? És akkor mi van?
    Bosznia? És akkor mi van?
    Gáza? És akkor mi van?

Meddig mondták a Jugóknak is: nyugi, ti egyformák vagytok, modern ember megfér a másikkal. Aki elhitte beszopta, mert a szerbek, aztán a horvátok is elkezdtek mindenkit kiirtani, főleg a bosnyákokat ugye.
    Ha mindenki a szabadság, testvériség, egyenlőség szerinti szent szűz emelkedettségével fog a világra nézni, és akkor jön egy Hitler -lelkületű ember, akkor Brúsz Villisz sem ment meg bennünket az Armageddontól.

A kultúráknak meg kell adni, az önrendelkezés és az önvédelem jogát, ezen belül, hogy a területüket megvédhessék (mondom állatok vagyunk). Mert különben folyamatosan ki lesznek téve más államok, népek, emberek terrortámadásainak, és az olyan szervezetek, mint az ENSZ, csak utólag tudnak marha igazságosak lenni.
  • NEXUS6
    Mondom, mivel nincs természetes szelekció, és általában az evolúció az embernél, tök mindegy, hogy keveredünk vagy sem. Legalább annyi rossz hatása van, mint jó.

Magyarországon vagyunk vagy 10 millióan, pár ezer éve nem volt ennyi az egész emberiség létszáma, pedig akkor még működött a szelekció is. 10 purdéból ha 1 megérte az ivarérett kort.
    Nem kell attól félnünk, hogy pl un. sodródás miatt kiveszik valami gén a magyarokból, akik amúgy is elég színes génállománnyal rendelkeznek. Amúgy nem hiszem én sem, hogy a kulturális különbségeknek biológiai gyökerei lennének. Legalább is nem olyan szinten mint a nácik, vagy a zsidók képzelik.
  • Motoroj
    "A mai világban kultúrák/ideológiák harca folyik, ha egy nemzet elveszti az identitását, onnantól kezdve bármit csinálhatnak vele, ide-oda rángathatják."

És azt is csinálják. Már most is.
  • wednes
    "Másrészt minnél egységesebb lesz a népesség annál kevesebb háború lesz és több lesz a közös cél, mely előre viszi az emberiséget és ebben van a lényeg: emberiség, nem pedig csak ember, fekete, sárga stb."

Naivság azt hinni, hogy a legtöbb háború és erőszak azért van mert különböző embercsoportok, vallások és kultúrák vannak jelen a Földön. A legtöbb háború a pénzért és a halatomért folyt és folyik, ezen semmiféle keveredés nem segíthet.
    Ilyen nincs, hogy kevésbé öljük egymást ha külsőre egyformábbak leszünk. Nézd végig a történelmet, belháborúk, polgárháborúk vagy a középkorba a trónharcok családon belül.
  • ziipp
    Egyfelől ez is benne van, elismerem, de azért Bush nem mondta ki USA felelőségét a környezetszennyezésben. Ha csak ezen a téren lesz változás, akkor én már sikeresnek tekintem Obama kormányzását.

savior, ha már kombinálni akarsz, akkor mondom, hogy a teljes neve Barack Hussein Obama.

#49 | Callisto

Azért megnézném, hogy mennyire örülnél egy ferde szemű gyereknek, de nem a szexi mandula típusból, hanem a földműves kínai paraszt vonalból.

"Attól még a különböző kultúrák megmaradhatnak, de ha megszűnnek akkor mi van? Fejlődünk, változunk."

Akár azt is mondhatnád, hogy kihal a magyarság - és akkor mi van? Azért ez így elég felháborító. A mai világban kultúrák/ideológiák harca folyik, ha egy nemzet elveszti az identitását, onnantól kezdve bármit csinálhatnak vele, ide-oda rángathatják. Ezt nem szabad hagyni.

"Különben is a rasszisták is jó esetben ugye éppen hogy a másságot kedvelik. Férfi a nőt és viszont :)"

Már bocs, de ez fordítva van. Ha valakire azt mondjuk, hogy a másságot kedveli, azalatt azt értjük, hogy homoszexuális.
  • Motoroj
    "az ilyeneket mint te a falhoz állítanám és..."
    ÉS??

"egyébként ez a rohadt rasszista soviniszta felfogás"
    Tudod mit? Vállalom! Te meg vállald, hogy amiről beszélsz, az egy rohadt senkiházi kozmopolita felfogás, és akkor nagyjából lerendeztük.
  • Callisto
    Keveredni kell. Ahogy már valaki említette genetikai okokból, hogy a különböző jó tulajdonságok egymás mellé kerüljenek stb. Különben ázsiai jányokkal én is szívesen keverednék :)
    Másrészt minnél egységesebb lesz a népesség annál kevesebb háború lesz és több lesz a közös cél, mely előre viszi az emberiséget és ebben van a lényeg: emberiség, nem pedig csak ember, fekete, sárga stb.
    Attól még a különböző kultúrák megmaradhatnak, de ha megszűnnek akkor mi van? Fejlődünk, változunk. Mi magunk, az igényeink, érdeklődési körünk is, akár a divat. Ennyi. Csúnya szóval élve a selejt úgyis kihullik előbb-utóbb fajtól függetlenül is (gyilkosok, rablók stb.).
    Különben is a rasszisták is jó esetben ugye éppen hogy a másságot kedvelik. Férfi a nőt és viszont :)
  • savior
    bin osama - barack obama. barrack = laktanya, kaszarnya. mi ez ha nem egy propaganda resze?
  • Vorpal
    Vicces volt ahogy mutatták, amint Busch 4 éve ugyanezeket a szarságokat mondja el.DDD

Véltozás béke szolidaliritás - meg mindenkit be fogunk venni - hát naggyából annyi megvalósult, hogy mindenki bevehette amig voltak.

Fekete vagy fehér mind1 - a tőke és a profit irányit(burkolt zsidózás?)
  • ziipp
    Indíts petíciót! Elsők között leszek, akik aláírják.
  • ziipp
    Obama szocializmust fog csinálni Amerikában. Régen volt már ilyen népszerű elnök, ha tud élni ezzel, és nem langyosodik el, van esélye érdemi változtatásra. Más kérdés, hogy ez jó lesz-e, vagy sem? Nekem idáig az a legszimpatikusabb, hogy kimondta USA felelőségét a globális felmelegedésben. Innen Magyarországról csak politikai vetítésnek tűnhet, amit a mostani beszédjében mondott, de azért azt figyelembe kell venni, hogy idehaza általános kiábrándultság és utálat van a politikusok ellen - megjegyzem nem alaptalanul. Tehát én elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg megpróbálja végigvinni a felvázolt programját.

Az elején én be akartam szállni a faji osztásba, de itt a végén általam is elfogadható konklúzióra jutottatok. Szóval inkább nem. Esetleg annyit tennék még hozzá, hogy az idegengyűlölet természetes dolog. Ahogy az ember a fejlődése során közösségé alakult, az utálat, ami addig egyed-vs-egyed szinten volt, csoport-vs-csoportra emelkedett. Tehát nem vagyunk kötelesek befogadni minden jöttment bevándorlót, elkopott jelszavak nevében.
  • B0nFire
    Bocs, a #28-ra akart menni! Mér'nincs itten egy "Szerkeszt" gomb? Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne technikailag megoldani, hogy csak a VIP-nek jár. Fele ennyi flood nem lenne a fórumon...
  • Gaboca76
    Figyelj én csak a tényeket közlöm és nem vagyok fajgyűlölő sem amíg engem nem piszkálnak rézben igazad van (justil) de sajnos mögé látok a dolgoknak és ezen csak úgy lehet változtatni ha beszélünk róla .Próbálok ellene tenni de ami igaz az igaz a zsidók irányítanak mindent ezt a rabló kapitalizmust is minket kifosztva. Az USA pedig báb úgy mozog ahogy rángatják főleg most a recesszió alatt. Ere példa az egyik zsidó politikus keményen elszólta magát igazolva engem Amerikáról….

• B0nFire
    Azért szerintem a ló másik oldalára sem lenne szabad átesni, és egyből lesovinisztázni, akinek egy kicsit maga felé hajlik a keze. Emberi tulajdonság, sőt, a közmondások szerint még a "szentek" is ugyanilyen gyarlók, mint mi.

Mondok egy jó példát. Az mondod: támogatnád, hogy mindenki beszéljen angolul. Én ezt úgy módosítanám, hogy beszéljen mindenki magyarul, mert magamból indulok ki, és nekem így kényelmes, mert ez az anyanyelvem. Az persze már más lapra tartozik, hogy nem fog a világ énhozzám igazodni, de azért ábrándozni jó. És habár angolul csak éppen mekegek, oroszból meg mindig tukó voltam, annyira azért ismerem az angolt, hogy felfedezzem a nyelvi korlátait. Én nagyon szeretem az anyanyelvemet, mert szép, változatos, jólesik rajta káromkodni, meg minden. És érdek nélkül szeretem, mert nem vagyok sem író, sem költő, aki a nyelvével keresi a kenyerét. De ezért én még nem vagyok semmiféle soviniszta, vagy igen?

És hogy a témánál maradjak, bennem is az merült fel, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Igaz, az amerikai rózsaszín vattacukrot már megszokhattuk, de volt már rá példa náluk, hogy aki keresztbe tett a multik zsírfejűinek, azt kivonták a forgalomból. Az igazi okokat persze máig homály fedi, többek között politikai okokra hivatkoznak, csak hát a politika arról szól, hogy a különböző érdekcsoportok közül melyik tudja jobban érvényesíteni az akaratát. Márpedig egy multi is csak érdekcsoport, vagy tömörülés, és ebben nem sokban különbözik a pártoktól. /Szerintem/
  • NEXUS6
    Mi az identitás?
    Ez jó kérdés!
    Szerintem a kapcsolataid összessége az az identitásod. Te magad is egy csomópont;) vagy. És az, hogy mihez tudsz kapcsolódni azt a belső tulajdonságaid határozzák meg, amik viszont akkor tudatosodnak, ha a kapcsolat kiépült. Ennyi.

A bőrszín talán az ezredik fontosságú tulajdonság, de a nyelv viszont az elsők között van. Anyanyelve általában csak 1 van az embernek, ez biológiailag kódolt dolog ezt nem tudod átlépni. Semmilyen nyelvet nem fogsz tudni úgy beszélni, mint az anyanyelvedet. Az e köré épülő irodalom, hétköznapi kultúra az, ami egy közösség identitását jellemzi.

Másrészt, hidd el, ha nem a saját, vagy választott fajtádat/identitásod támogatod, akkor akinek épp kedvezel, azok nyugodt lelkiismerettel ki fognak használni, mert viszont ők ezt csinálják. Ezt csinálják a zsidók, a fekák, a cigók, csak az űber intellektuális fehér értelmiség nem, és pont ez amiért kihalásra vagyunk ítélve, ha így folytatjuk.
    Ez nem filozófiai, meg etikai kérdés, hanem biológiai. Egyszerűen az ember közösségi lény, de nincs olyan közösség hogy EMBERISÉG, és valszeg soha nem is lesz. Még ha egy nyelvet beszélünk is majd valamikor, előbb utóbb frakciókra szakadunk.
    Ha tudomásul vesszük ezt és esszerint alakítjuk ki a jövő társadalmát, akkor van esélyünk egy élhető, békésebb Világra, ha nem akkor háborúskodni fogunk amíg csak 2 ember is lesz a Földön!

Sokféle közösség és sokféle érdek van a Földön, neked csak annyi a dolgod, hogy ne másokét, hanem a sajátodat keresd. Ha mindenki így tenne/tehetne, akkor nem lehetne tömegeket mások ellen irányítani, a szabadság és egyenlőség nevében!
  • gyozo
    mármint egy l-el, bocs