• BlackRose
    Nézd és kb. hetente nézek vagy 10 perc TV-t tehát nekem sem fontos a HDTV, de az, hogy van az mindég jobb mint az ha nincs (és jó néha megnézni egy filmet HD-ben vagy egy sportközvetítést). Ugyanakkor talán semmi sincs olyan rossz formában mint a média, az teljesen szemété lett főleg a politika és a hitelexpanzió miatt, de könnyű nem nézni és a probléma meg van oldva. Mobilt is ritkán használok de jobb ha van mintha nincs. Vadászni és halászni is járok néha nagyon ritkán, nem azért mert nincs (az is van) hanem mert sokkal több tartalom van és nem jut időm minden héten halászni menni, de ha akarok akkor mehetek tehát az sem szünt meg. Hajó és repülő modeleket kélszítettem iskolás koromban és azt ma is készithetek ha akarok sőt sokkal jobbat is mert most számítógépen megtervezhetem olyan anyagokat vehetek a neten amelyekről azelőtt álmodni sem tudtam, motort és távirányítót stb... tehát az is van, más kérdés, hogy élek e a lehetőséggekel vagy sem.

Asztronómiával is foglalkoztam és annak idején egy évig csiszoltam a lencséket, hogy egy teleszkópot csináljak, ma viszont elmegyek az Amazon-ra és 100+ dollárért rendelek egyet amilyenről akkor álmodni sem tudtam, nem élek a lehetőséggel de sokan igen. Hobi van és sokan élnek is vele (ellentétben nem lenne a piacon mindez amit itt leirtam), én jelenleg nem de nem azért mert HDTV-t nézek vagy SMS-eket küldögetek (mert nem) hanem azért mert más tartalmakat részesítek előnyben, mint pl. utazás, programozás, olvasás, néha néha vitorlázás stb. De aki ezeket a dolgokat részesíti előnyben amelyeket felsoroltál, nyugodtan megteheti sokkal könnyebben mint valaha. Nem fogyott el csak kibővült a lehetőség. Persze az igaz, hogy ma nem lehet csak úgy kutyákat kínozni vagy feketéket felakasztani mint 100 évvel ezelőtt, de ezek a régi lehetőségek nekem nem hiányzanak.