• NEXUS6
    #129
    Jó csak szerintem ott a félrevezetés, amikor azt próbálják beadni az embereknek, hogy a válságok megoldása érdekében félre kell tenni az egyéni, de a legfőképp közösségi érdekeiket.

    Az egyén társas lény, de nem akármilyen társadalomban tud létezni, csak abban érzi jól magát, ahova való.

    Ha mindenkit bexaratunk, mindenkiből kisebbséget csinálunk egyénileg, és közösségileg, akkor kapunk egy hatalmas atomizált embercsoportot, amit látszólag marha könnyen lehet, pl a Világ nagy problémáinak megoldására használni. De a dolog célja nem a Világ nagy problémáinak megoldása, hanem épp hogy az emberek atomizálása!!!
    A kisebb állandó közösségek viszonylag hatékonyan képesek rendet, élhető környezetet tartani a saját területükön. Ha viszont odaviszünk egy csomó kultúrálisan nem odaillő embert, akkor megnő a konfliktusok száma és felütik a fejüket a kisebb nagyobb bűncselekmények is. Ekkor viszont kívülről már "segítséget" lehet nyújtani az embereknek, hogy meg tudják őrizni a biztonságukat.

    Amúgy hogy képzeled pl. az energiaválság megoldását? Kivonolunk és aztán egyénileg tudatosan nem fogyasztunk?
    A legtöbb, a mai energia termelési móddal szemben létező alternatív rendszer az épp hogy kisebb közösségi szinten lenne működőképes! Saját geotermikus/gázturbinás/akármilyen erőmű egy falunak, egy lakóközösségnek, mert gazdaságilag/egyéb szempontokból így működőképes.