• remark #100
    Nekem a következõ szubjektív véleményem van a dologról:

Mások lenézésébõl/ledegradálásából lesz késõbb az a jogalap amit arra használunk hogy kifosszuk a másikat. (Ahogy az állatok alsóbbrendűnek tartása is jogalap arra hogy úgy bánjunk velük ahogy bánunk. A logika ugyanaz.)
    Sosem a szegregáció az elsõ, az elsõ a kizsákmányolás, a szegregáció már csak az utólag megjelenõ magyarázat. Tehát itt gazdasági (erõforráselosztási) kérdésrõl van szó.

Aki pedig alsóbbrendű, azt a logika szerint ki lehet fosztani, hisz annak semmi nem jár meg, mert az úgysem tudja eldönteni hogy mi a helyes és mi a helytelen, mi a lehetséges és mi a lehetetlen, sõt megvalósítani se tud semmit. Így inkább majd mi kézbe vesszük a dolgokat. Kezdve azzal hogy elvesszük amije van, mert nagyszeru" elméleteinkkel meg tudjuk indokolni hogy nekünk miért van a Föld erõforrásaihoz több jogunk. Kedvenc elméletem az, hogy "mert Isten is megmondta". Bravó!

A szegregáció funkciója a kasztrendszer igazolása. A faji szegregáció az csak egy a sok közül. És én életem során semmi olyasmivel nem találkoztam ami azt igazolná hogy egy ember értékességét faji alapon el lehet dönteni. Arról nem is beszélve, hogy semmi olyasmivel nem találkoztam, ami a kasztrendszer létjogosultságát igazolná.