johnsmitheger#46
"A fényük 0-hoz közelít, de végtelen számú 0-hoz közelítő ici-pici mennyiség is végtelen lesz. Lehet, hogy van olyan csillag, melynek egyetlen fotonja se találja el a földet egy évig, de ha végtelen! csillag van, akkor mindenképpen végtelen mennyiségű fotonnak kell befutnia. Mert akármilyen kis értéket szorzol is a végtelennel, az végtelen lesz."
Ez ok, de a minden irányból felénk érkező fotonokkal egyetlen probléma van, hogy így nem is lehetne:
- a könnyeimet morzsoltam, amikor megtudtam, hogy nem minden csillag világít, sőt van, amelyik elnyeli a fényt.
- vannak nem csillag alapú létformák az űrben, amin sajna nem megy át a fény. A szomszédban hiába vakuznak, nekem nem okoz problémát.
- Másféle létforma az energia, amely szintén nem világít annyira (pl. gravitációs erőtér, stb.)
A végtelen sok kis mennyiségő fényforrás a fenti okok miatt, nem létezik, de ettől még lehet végtelen a világmindenség.
Az elmélet kitalálói komolyan azt hitték, hogy a mi kis szaros bolygónkig szabadon, akadálytalanul eljut az univerzum összes (persze fényesen ragyogó anyagából) a fény??? Bakker, el vagyunk veszve, ha ezek alkotják majd meg a fizikát. Otthon gondolom, nézett kifelé, és kédezte, hogy aminek sötétnek kell lennie, az miért sötét? Jobb, egy óvodást megkérdezni inkább, hátha egy vad ötlettel megoldja :D Vagy egyszerűen nem értem az elméletet, és nekem belül van sötét! :)