• Doktor Kotász
    #101
    "Egyik elmélettel sem értek egyet. szerintem a tér végtelen és mindig is létezett, nem az ösrobbanás hozta létre..a tér üres és kiterjedésében végtelen, Az anyaghalmaz, amit mi az univerzumunknak hivunk, az ösrobbant bele, és tágult szét, kb 20milliárd fényév távolságra.
    véleményem szerint végtelen sok ilyen anyaghalmaz létezik, és folyamatosan pulzál a végtelen térben.
    Az ösrobbanás nem a teret hanem csak a most benne lévö anyagot hozta létre, és dobta szét..
    persze ez ellentmond a most divatos elméletekkel, de én igy gondolom.
    semmi nem mond ennek ellent..."

    Alapvetően tévedésben vagy.
    A tér nem oszthatatlan, hanem kvantumszerű. Van egy minimális távolság, aminél nincs kisebb. Mintha egy kockásfüzetnek a rácspontjai lenne a tér, és minden ilyen rácspont egy részecskepár, vagy egy "hurok". Ezeknek a részecskéknek a kvantum szerinti mennyiségei összességében nulla. Ha valamiben az egyik "pozitív", akkor a párja "negatív".

    Magyarán a tér az dugig televan részecskékkel, amik a "hagyományos" módon nem hatnak a többi részecskére.

    Ajánlanám figyelmedbe a húrelméletet.
    Az elméletből levezettek egy jóslatot, ami egy kvantum állandó a várttól való eltérését jelezte előre. Ez pedig a fizikai kísérletekben utólag kimutatható volt.

    Tehát amikor egy részecske áthalad a téren, akkor ezekkel a virtuális térrészecskékkel párt alkot, és úgy halad tovább, hogy átrezeg a szomszédos térrészecskére. Gyakorlatilag a folyamatos mozgás, apró kvantumtulajdonságok teleportációja. Tehát nem az anyag mozog át, hanem a tömege, spinje, töltése, ugrik át a szomszéd virtuális részecskére.

    Talán ez is lehet az oka a fénysebesség határtulajdonságának. Talán, amikor azt mondjuk, hogy a tér görbül, akkor ez a "kvantumtérrács" torzul.

    Az ősrobbanás pedig nem más volt, mint a valódi anyag, és a virtuális anyag (azaz a tér) keletkezése.

    Te azt képzeled a térről, hogy egy üres valami, pedig inkább olyan, mint egy tenger, amiben a halak nem tudják, hogy a víz létezik. Azt hiszik, hogy az a tér. Pedig az is egy anyag, aminek a tulajdonsága az, hogy mozogni lehet benne, áramlik, sodor (ezt egy hering fizikus görbült térnek értelmezné), és nem enged egy sebességnél tovább gyorsulni.
    Ami közel áll ehhez, az az éter kifejezés.