• kukacos
    Én nem várok el semmilyen gondolkodást. Annyit mondok, hogy most mindenki azt kapja, amit magának főzött.

A tárgyalásos megoldást megpróbálták 90-99 között. Azon bukott meg, hogy a palesztinok ragaszkodtak a visszatérés jogához, amit az izraelieknek esze ágában sincs megadni. Most az alkupozíciók újraárazása folyik. Izrael demonstrálja, hogy a másik fél nincs abban a helyzetben, hogy feltételeket szabjon.

De érdekes egyébként, hogy az egyik bekezdésben azt mondod, hogy a palesztinoknak eszükbe se jut nem bosszulni, aztán pedig a tárgyalásos megoldást sürgeted, gondolom, akkor az izraeliek részéről, mert hát szegény palesztinek erre genetikailag képtelenek. Sajnos a zsidóknak is megvannak a saját kényszereik, amik nem engedik, hogy lefeküdjenek a palesztinoknak. Főleg, miért tennék ezt egy olyan szituációban, amikor minden adu az ő kezükben van?

"ez egy véget nem érő történet amit sem Izrael, sem a Palesztinok nem nyerhet meg"

Tévedés. Ez egy olyan történet, ahol az egyik fél már vesztett, de nem akarja elismerni.

"minden gond forrása Izrael megalakulása egy olyan korban amikor már nagyon régen lezajlottak a honfoglalások"

Ez így le van fektetve valahol, hogy ma már a honfoglalás kiment a divatból? Szerintem meg a történelemkönyveket a győztesek írják. Nem hiszem, hogy a magyarok bejövetele vér és könnyek nélkül történt, sőt, még őrzik is vérszomjunk emlékét a kalandozásokról szóló történetek. Nem, a magyar honfoglalás sem volt szebb, mint Izrael megalakulása, csak legfeljebb kevesebb nyoma maradt az atrocitásoknak. Sőt, úgy általában egyetlen népvándorlással kombinált államalapítás sem szép történet. Egyébként Izrael megalakulását az ENSZ szponzorálta, tehát elvileg a világ népeinek egyetértésével történt.

Nem Gáza megszállásához tapsikolsz, hanem ezt a konfliktust jó és rossz küzdelmének tünteted fel, ezzel segítve az egyoldalú propagandát. Nálam azzal verted ki a biztosítékot, hogy #40-ben azzal mentegetted a palesztinokat, hogy dehát ők sokkal bénábban céloznak, Izrael pedig az egyedüli gyerekgyilkos. #44-ben meg beidéztél valami irományt a zsidó terrorcsoportokról mint "jó kiindulási alap", pedig egy legalább ilyen vagy még ilyenebb listát össze lehetne szedni a másik oldalról is. Nem úgy tűnik, hogy én látom egyszerűen a szituációt.