Nekem tetszett a film és az alapötlet, ez a film épp olyan film amitől hiába fogod várni hogy elalélj tőle inkább más célokat szolgált. Szerintem a star-trek is ezért van komoly válságban manapság, mert az igazi scifi nem foglalkoztatja az embereket, inkább az akciójelenetek poénos beszólások stb... Pedig pl nekem a Voyager sorozat nagyon tetszett, nem csak azért mert a st legfejlettebb technologóáit láthattuk benne, hanem azért is mert rengeteg lélektan volt benne.
Nekem tetszett az alapötlet, melyszerint más foldönkívüli élet megvétózhatja az emberi faj sorsát, hiszen mi is történik manapság ? Igen keményen romboljuk a földet, ma már a globalás felmegedés nem csak egy elmélet hanem tény, hihetetlen mértékben olvadnak a jégsapkák és ha ez nem elég hatalmas területek sivatagosodnak el a földön. Ez zajlik ma és a film erre épít, arra hogy ha nem is hívja fel hivalkodóan a figyelmet, mivel ahogy az látszik ez átlagembereknek fel sem tűnik, de legalább elülteti a gondolatot az emberekben ha valaha is a föld lakhatatlanná válik azért igen is mi leszünk a felelősek. Egyáltalán nem tudjuk jelen pillanatban megmondani hogy mennyire lesz lakható a bolygó kb 50-100 év múlva. És miért történik mindez ? Természetesen az emberi önzöség és kabzsiság miatt, ha képtelenek leszünk változtatni ezen, és úgy gondolom ez a korunk legnagyobb kérdése, akkor elég valószínű hogy el fogunk bukni, mint ahogyan az a filmben is történt volna.