• waterman
    nem kapcsolódik szervesen ide, de a dínóról jutott eszembe:
    mi lesz, ha Hamlet királyfi mellé még kapunk egy T-rexet is otthonra?
    nagy nagy dínóm-dánom...

Polemius:
    feladom. britt tudósok bebizonyították, hogy pistike honlapja és az amazon világméretű szerverparkja között VAN átmenet.
    mellesleg ki a betmen mondta, hogy a szerzőnek saját magának kell csinálnia egy saját honlapot, saját fizetős izéval etc? senki. annyit próbáltam csak kifejteni, hogy 67 mánáger, 70 tördelő, 40 szerkesztő, 15 filozófus és 35 korrektor és 23 dizájner nélkül is meg lehet csinálni. és töredékébe fog kerülni. ha valaki ír 10 könyvet és nem tud helyesen írni és annyi stílusérzéke nincs, hogy tudja hogyan néz ki egy könyv, azt sajnálom. a többinek meg nem kell 63 mánáger, 70 tördelő, 40.. , 15.. elég mindenből 2-3 is. és fele annyiba kerül. a kiadók ragaszkodnak a régi bevált technikához, hogy jól lenyúlnak mindent. a mai technikával meg a régi gépezet 80% felesleges.
    ha nehéz belátni, hogy pl ez a cikk sokkal drágábban jelent volna meg egy nyomtatott számítástechnikai magazinban, ahol 30ezer példányt kell megcsinálni, ahol minden oldal egyedi, és kell a 40 korrektor, hogy ne legyen benne hiba, akkor felesleges vitatkozni. ha csak ezt a cikket adnám ki egy magazinban akkor rámenne a gatyám. ha viszont 400 másikat is, akkor már megéri. mert kíváncsiak rá.
    plussz: én nem vennék semmilyen drm másolásvédelmi technikával védett tartalmat, mert egy könyvből is bármikor kimásolhatok egy oldalt. milyen jogon tiltják meg akkor, hogy többszörösítsem a digitális médiát amiért már fizettem? attól hogy megvettem egy könyvet, és még le is másolhatnám, nem fogok nekiállni másolni és pénzért osztogatni a kópiákat. itt is az játszik, hogyha olcsón elérhető, akkor nagyobb tömegekhez fog legálisan elérni.