• teddybear
    #30
    Nem tudom miért akarod itt osztani az észt, de nem is nagyon érdekel.

    "A nagyüzemi gazdaságokban hormonokkal kezelik a teheneket annak érdekében, hogy folyamatosan tele legyen a tőgyük (ami mellesleg sokszor gyulladt és gennyes a sok fejéstől)"

    Megsúgom, nálunk az ilyen tehenészet csak az első ÁNTSz-ellenőrzésig üzemel, mert azonnal becsukják, a tulajdonosával együtt. Az ilyesmi főleg a greenpaces és a négymanycsos oldalakon fordul elő, ha épp ezért fizetik őket.A tehenészek mind tudják, hogy minden tehénnek be kell iktatni egy pihenő időszakot, amikor nem fejik őket. Ekkor másfajta táplálékot kapnak, hogy a szervezetüknek legyen ideje regenerálódni a nagy igénybevétel után.

    Amúgy talán egy maszajnak próbáld bemagyarázni, hogy ők levágják a marháikat, azután meg nézd meg mit kapsz! Szolidan kiröhögnek. Ha nem tudnád, ők gyakorlatilag a teheneik tején és vérén élnek, és a legnagyobb csapás számukra, ha egy tehén elhull. Annyira, hogy ha kell egy szál lándzsával nekimennek az oroszlánnak is, ha a csorda körül ólálkodik.

    A berberek sem bolondultak meg, hogy egy étkezés miatt levágjanak egy kecskét, vagy egy juhot. Legfeljebb ha már elöregedett, meddő, és nem tejel többé.

    Minden állattartó nép szigorúan vigyáz az állataira, mert az életük múlik rajta. Sokat tanulhatna tőlük minden panelgazda.

    Mint már írtam, amit a boltban kapsz, az nem tej! Csak valami fehér lötty. Nem is hasonlít a frissen fejt házi tejre. Nem csoda, hogy aki ilyen löttyöt iszik, az fosik, ha valódi tejet kap.