cousin333#47
"Igen csak azóta eltelt 7-8 év, és a felhasználók sokat okosodtak."
Hát, én ezt így nem mondanám. Sőt, azóta bejött rengeteg olyan ember, akik addig nem (és azóta sem) konyítanak a PC-hez, csak megnyitják a "zinternetet", és elolvassák az "íméleket". AZ XP ráadásul komoly előrelépés volt, kellett is neki elég sok idő, hogy kellően kiforrott legyen.
"hogyha a vista tényleg olyan jó lenne, akkor nem akarnák máris kihozni a windows 7-et a microsfot."
Egyrészt, már a Vista (azaz annak elődje) is 2004-re volt bejelölve, tehát nem a 7 jön hamar, hanem a Vista késett, nem is keveset. Másrészt, a Vista okkal vagy ok nélkül, de félresikerült operációs rendszernek van elkönyvelve, ebből a Microsoft nem jöhet ki jól (bár ki tudja, ha az XP mintájára még 2-3 évig piacon lenne, lehet, hogy sokkal jobb eredményekkel büszkélkedhetne majd). Így inkább továbbfejlesztik, csiszolgatják (tapasztalat azért van bőven, még így is sokkal többen használnak Vista-t, mint Linuxot), és kiadják új néven. Ez kicsit olyan, mint az a kísérlet, ahol nagy Vista utálók elé odaraktak egy elmaszkírozott Vistát (az új WIndows" felkiálltással, és az illetők nem győzték dícsérni :).
"A sebesség meg relativ dolog, de nekem az azért elég meggyőző (negativ irányba) hogy minden játéknál vista alatt kb. másfélszer akkora gépigény van megjelölve mint xp alatt."
A papír sok mindent elbír. Én inkább teszteket nézek, vagy kipróbálom magam, annak jobban hiszek...