• dez
    #58
    Ez így helytelen, mert sajnos a cukor teljesen félrevezeti a szervezetet! Évmilliók alatt ahhoz szokott, hogy az édes dolgok a gyümölcsök voltak, amik tele vannak vitaminokkal, egyéb fontos tápanyagokkal, stb. Minnél érettebb a gyümölcs, annál inkább.

    A bolti kristálycukor (glükóz) édesebb, mint a gyümölcscukor (fruktóz), vagy akár a szőlőcukor, ezért inkább azt kívánja, ha egyszer jobban megismerte. Csak éppen az agyoncukrozott édességekben nem sok hasznos anyag van (annál több káros adalékanyag)... Ráadásul a cukor éppen hogy kilúgozza a szervezetből a vitaminokat.

    Megfigyelték, hogy amikor a CocaCola és a Pepsi bevonult különféle szegényebb országokba, és persze megkóstolták az újdonságot a gyerekek, attól kezdve a szegénység ellenére a kólák "megszállottjai" lettek, az ott olcsón elérhető gyümölcsök helyett. Ez párosult a szegényes kajával, az alultáplált gyerekek száma megtöbbszöröződött!

    2,3 éves kislányomat sem tömjük édességekkel, így nem hiperkatív, mindent jól megfigyel (ugyanis a sok cukor hiperaktivitást okoz a kicsiknél, amit aztán adott esetben komoly gyógyszerekkel kezelnek, LOL?), a fogai is gyorsan kijöttek, és nagyon szépek. Napi 1-2 kocka jó minőségű étcsokit kap, evés után. A tejcsokit meg nem is szereti. :) (A tehéntejet sem nagyon, de az sem baj. Joghurtot viszont igen.)