Veszélyben a csokoládé
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Kara kánként folytatom tanításom.
Korrigálnám magam, a glükóz a szõlõcukor; a répacukor becsületes neve szacharóz (nem keverendõ a szacharinnal).
Ismerõsöknél meg sorra leálltak a kicsik a gyümölcsökrõl, miután elkezdtek nekik édességeket adni, és a lyukak is kezdenek megjelenni. Hát nem végtelen hülyeség?
A bolti kristálycukor (glükóz) édesebb, mint a gyümölcscukor (fruktóz), vagy akár a szõlõcukor, ezért inkább azt kívánja, ha egyszer jobban megismerte. Csak éppen az agyoncukrozott édességekben nem sok hasznos anyag van (annál több káros adalékanyag)... Ráadásul a cukor éppen hogy kilúgozza a szervezetbõl a vitaminokat.
Megfigyelték, hogy amikor a CocaCola és a Pepsi bevonult különféle szegényebb országokba, és persze megkóstolták az újdonságot a gyerekek, attól kezdve a szegénység ellenére a kólák "megszállottjai" lettek, az ott olcsón elérhetõ gyümölcsök helyett. Ez párosult a szegényes kajával, az alultáplált gyerekek száma megtöbbszörözõdött!
2,3 éves kislányomat sem tömjük édességekkel, így nem hiperkatív, mindent jól megfigyel (ugyanis a sok cukor hiperaktivitást okoz a kicsiknél, amit aztán adott esetben komoly gyógyszerekkel kezelnek, LOL?), a fogai is gyorsan kijöttek, és nagyon szépek. Napi 1-2 kocka jó minõségû étcsokit kap, evés után. A tejcsokit meg nem is szereti. 😊 (A tehéntejet sem nagyon, de az sem baj. Joghurtot viszont igen.)
De azért én vagyok a hibás, amiért két marék cukrot 5 deka csokiban, vagy másban émelyítõen édesnek érzek. LOL?
Az ne zavarjon, hogy a silány összetételû cuccokkal csinálják ezt, mert azok eredeti íze valóban pocsék lenne. 😛 (Amellett, hogy egészségtelenek is.)
(Nyilván a Romantika csatornán futó sorozatok is a normális szociális kapcsolatokat mutatják, és az összes többi film a szívtelen és rideg. 😊 )
Csodálatos az emberi test!
Persze, van, amikor téved, de a legtöbbször pontos jelzéseket küld a "megkívánás" révén. Az ember csak annyit érez, hogy úgy kíván valamit, ilyenkor nyilván hiány van abból, amit az a valami tartalmaz. A finomított cukor amúgy épp ezt a mechanizmust borította fel.
Én fiatalabb koromban nagyon szerettem az édességet, meg is romlott emiatt elég sok fogam. Ahogy haladok a korral, azt vettem észre magamon, hogy apránkint átalakulnak a preferenciáim. Régen ki nem állhattam a keserû ízt, ma szeretem. Na, vajon miért? Hát azért, mert a májmûködés a kor elõrehaladtával veszít hatékonyságából, a keserû anyagok azonban ezen javítanak, épp ezért a máj imádja a keserûségeket. Én ebbõl annyit érzek, hogy kívánom az olajbogyót, az unikumot, más ilyen finomságokat. :-)
Amúgy bocsesz, hogy kihangsúlyoztam a mennyiséget..te ugyanis csak annyit mondtál hogy a cukor mi csinál és nem azt hogy a SOK cukor....
Nem is csoda, hogy erre törekednek a legtöbb cuccnál. Mint ahogy más dolgok (nem édességek) meg aromákkal vannak tele.
Tannin ide vagy oda, nekem rég nem keserû egy tea sem. Hoppácska.
Másik csacsiság😊A legtöbb tea a benne lévõ tannin miatt érzõdik keserûnek..kis tej és máris semlegesítõdik (á lá angol módi)
Következõ láncszem, hogy aki cukrosszájú, az mást is agyoncukrozva eszik-iszik, és mindez összességében már tényleg nem egészséges.
Arról nem beszélve, hogy az olcsóbb bolti tejcsoki az igazi tejcsokitól is távol áll, miközben az utóbbi drágább, mint egy jó minõségû étcsoki.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A legfõbb gond a csokival, hogy emiatt (is) brutálisan írtják az õserdõket.
Szóval együnk minél kevesebb csokit, hiszen itt van nekünk az alma😊 Abból van bõven😉
A
Én egyébként kíváncsi lennék, hogy a nagy áruházláncok - Auchan, Cora, Tesco, Wall Mart, Lidl, Aldi, stb. - tulajdonosai és csúcsvezetõi vajon mit esznek? Azt a kaját, amit a népnek árulnak, vagy külön rendelnek maguknak máshonnan?
(Tudom, hogy a "klasszikus" nemesítés is módosítja a DNS-t, de természetes úton, amiben talán vannak olyan elemek, amiket még nem ismerünk, nem pedig durva vágdosással.)
"David Kuhn molekuláris biológus által vezetett munkacsoportja fogja megvizsgálni azon DNS területek után kutatva, amik az értékes jegyeket hordozzák. Ez nagyban felgyorsíthatja a nemesítést."
Azaz a nemesítés az "értékes jegyeket" hordozó genomok kivágása és átrakása másik kakaó dns-ébe. Magyarán génmódosítják.
"...a kész szekvenciák pedig bárki számára szabadon elérhetõk lesznek. "A közös tudás jobb, mint a bezárt tudás, mivel több ember alkalmazhatja. Ez egy lehetõség saját jövõnk biztosítására" - mondta Shapiro."
Ezt az elvet általánosabban kellene alkalmazni.
Ha az ember nem ilyen cukrosszájú, a 80% körüli étcsoki adja vissza legjobban a csokoládé zamatát, senem túl keserûen, senem túl édesen.
Azt mondanám, a tejcsoki pisiseknek való, de csak mondanám, ha úgy gondolnám, hogy cukorral és zsírral kell õket tömni. 😊
Amirõl te beszélsz az mem csoki csak az a neve.(Arra viszont igaz)
Az is meglepõ egyébként hogy a forró csoki mint olyan alatt mit értenek az emberek. Volt hely ahol sima kakaót akartak így eladni.
De olvass csak vissza! Az igazi csoki a valódi csokoládéból álló jobb fajta étcsokik. (Persze a jobb fajta étcsokikat sem táblástól kell benyomni, és nem is állandóan.)
Egyetek inkább spenótot!<#beka2>#beka2>
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Viccet(?) félretéve:
1. A génmódosítás nem a fogyasztók érdekeit szolgálja, hanem a termesztõkét.
Jobban bírja a termény a rossz talajt -> silányabb, tápanyaghiányosabb lesz.
"Beépített" kémiai védelem a fertõzõ betegségek ellen -> esetenkénti túltermelésbõl fakadó ellenõrízhetetlen (nem tudnak minden darabot egyenként ellenõrízni) méregszint.
Stb.
2. Alapos tesztelés mellett is elõfordulhat, hogy évek múlva derül ki valami. (Pl. magzatfejlõdési rendellenességet okozhat, stb.) Ha nem tussolják el...
Többet ilyen témában nem off-olok,
Mé há nem?
Én természetesen a magyar csokikkal vagyok.
LZ forever
Mé há nem?
http://www.greenandblacks.com/uk/home.html
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
\"Finding beauty in the dissonance.\" - Tool