• cateran
    #52
    Hogy itt is kötözködjek kicsit:) "a cukor elnyomja a dolgok igazi ízét" Nem,inkább megváltoztatja..a cukor -mint a többi ételízesítő- mennyiségétől függ,hogy milyen hatást mutat..ugyanezt mondhatnád a sóra,borsra is...Sütésnél-főzésnél a hozzáadott ízesítők összhangja adja a végső ízharmóniát(jó esetben:D), ha kihagyod valamelyiket vagy túladagolod,borul a bili:) (persze érdemes kipróbálni mindent amit lehet ízesítés nélkül...aztán hoppácska van és kiderül,hogy a hús milyen "szar" só nélkül,stb...nem mintha az lenne,csak már annyira hozzászoktunk az ízesítők használatához,hogy roppant nehéz megválni tőlük)
    Másik csacsiság:)A legtöbb tea a benne lévő tannin miatt érződik keserűnek..kis tej és máris semlegesítődik (á lá angol módi)