• kukacos
    #412
    Bocsika, konferencián voltam (világösszeesküvést tervezni, hehe), és a hotelben akadozott a net. Hallottam egy marha érdekes website-ról, ami nagyon a témához kapcsolódik, itt ti is megnézhetitek, hogy is néz ki a "háttérhatalom" valódi szerkezete, legalábbis az USA-ban:

    www.theyrule.net

    Szemezgessetek a Load maps / popular -ból. Talán kaptok egy kis képet arról, hogy mennyire összetett is a probléma :) Bizonyítható pl. a média és a cégbirodalmak összefonódása, de pl. érdekes, hogy az olajtársaságok mennyire függetlenek egymástól, alig van igazgató, aki két cégben is benne ülne.

    Ez csak néhány ezer vezető és szupergazdag, de már az ő kapcsolataik is eszméletlen bonyolultan struktúráltak, és nagyon sokféle összefonódásra vagy érdekellentétre adnak lehetőséget. Ezek dinamikája együtt határozza meg, hogy merre halad a világ, miről "döntenek" odafent. Legyen az illető akár a struktúrán belül, ha azt állítja, hogy tudja, hogy mit csinál és mit akar ez a bonyolult struktúra, az hazudik. Az egész vezetésnek egyetlen akaratot tulajdonítani, az egész világot egyetlen szemüvegen át szemlélni butaság: nincsenek egyszerű magyarázatok, ahogy a világ sem egyszerű.