• remark #293
    "Nem tudom, miről szólhatna [a KB érinthetetlensége] még azon kívül, hogy mihez van jogköre és mihez nem a KB-nak."
    A KB megregulázása elméleti lehetőség, amit elismertem én is. Gyakorlatban az történik csak meg, amire pénz érkezik. Ha nincs pénz, nincs kivitelezés. Ezt mindenki tudja. Ezért a bankkal nem is száll szembe senki.
    De a jelenlegi probléma megoldása mégiscsak az, hogy ezt az öngyilkos küzdelmet felvállaljuk, és egy jobban üzemelő rendszerrel cseréljük le a mostanit.
    Ez ez érem két oldala.

"[A kontroll-felhalmozást] saját magad cáfoltad #211-ben..."
    Abban a #211-ben amit nyilvánvalóan még most sem értesz?

"Szerintem meg te értelmezed hibásan, és ennyiben maradunk."
    :-) Az, hogy a világ pár ember irányítása alatt áll a bankrendszeren keresztül, a mi tézisünk volt. A tézis alkotója a saját tézisét hogyan értelmezhetné hibásan?

"Az én intuícióm ezt a képet sokkal hihetőbbnek tartja, mint az egyetértést és a központilag zárt, évtizedeken átívelő manipulációt."
    Amit te látsz, az a szinpadon történő viaskodás, ami ráadásul nem is mindig megrendezett viaskodás. De mi arról beszélünk hogy mi van a színfalak mögött. Gondolod hogy pont a Soros fog erről írni?

"Ehhez csak annyit, hogy Hitler..."
    El kell ismerjem, hogy mestere vagy a mondatok kontextusból való kiemelésének, az összetett gondolatok széttördelésének, amit az önmagukban nyilvánvalóan semmitmondó töredékgondolatok megcáfolása követ mellyel az eredeti gondolat érvénytelenségét próbálod illusztrálni.
    Hmm. Nekem ez ismerős valahonnan. Ja persze: http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
    Azt hiszem túl sokáig hagytam hogy az orromnál fogva vezess...