Nagyon nyitott vagyok minden megoldásra.
Könyveket is írhatsz nekem az elképzeléseidről, csak legyen meg a probléma belokalizálása.
Követnélek, ha meg tudnád mondani hova lőjjünk, kiket kell megállítani.
Akárhogyis, mindenhonnan ellentétes információkat kapunk, mi mind, és ezért van az ,hogy vitatkozunk. Mert habár közösek az érdekeink, más, más közlemények váltak nálunk dominánsakká. Oszd meg és uralkodj elv.
Azt kell felismernünk kukacos, hogy nekem meg neked ugyan azok az érdekeink.
Hogy, kevesebb legyen az adónk, kevesebb legyen az adóságszolgálatunk, élhetőbb biztonságosabb életteret biztosítsunk gyermekeink számára.
Ami nekem jó, az neked is jó.
Ezért nincs értelme itt egymással vitatkozni, az csak megoszt minket.
Ezt az időt amit veszekedéssel töltünk felhasználhatnánk arra, hogy kitaláljuk, hogyan könnyítsünk az életünkön, és, hogy másokat is beszervezzünk azokba az érdekekbe, amik valóban az országunk lakosságát szolgálják, és nem a gazdagokat gazdagítja tovább.
Ott kell elindulnunk, ahol mind egyet értünk.
Talán, ott, hogy nem lenne szabad meg engedni,hogy kevesek végtelenségig gazdagodjanak, és a többség elszegényedjen tömegével.
Ezzel te is egyet értesz, és te is látod ezeket a tendenciákat.
Tisztában vagy azzal,hogy vannak akiknek érdeke az országunk eladósítása.
Mi igazából azon vitatkozunk,hogy szerintem ez titkos szerveződésen alapszik, te szerinted meg minden szereplője a játéknak független öncélú player.
Azaz, te nem látsz szervezkedéseket, és nem látsz manipulációt, a dolgok szerinted maguktól folynak ebbe az irányba, és habár van korrupció az elnökeinket, hatalmi pozicióban lévőket nem tartják sakkban a háttérben szerveződők egy csoportja. Azt gondolod, ezekért az értékátcsoportosulásokért, szegénytől-> gazdaghoz, nem a pénzrendszerünk tehető felelőssé.
Javíts ki ha nem jól látom.