• remark #182
    A valtozatossag kedveert most roviden fogok valaszolni. ;-)
    - Nem akarok valtozast eloidezni.
    - Csak annak mondom el a mondandomat, akinek érdemes, nem akarok tomegeket agitálni, sot, ugy altalaban nem akarok agaitálni.
    - Nem a tomegtol varom hogy megvaltozzon, tehat nem a tomegeknek szol az amit irok, szimplan a megfelelo egyéneket bátorítom arra, hogy legyenek önmaguk, azaz legyenek igazak és valóságosak, ha õk is így gondolják hogy ez szamukra a megfelelo ut.
    - Tehat csak azt varom el az egyenektol es a civilizacionktol, hogy valjon azza, amive valhat. Ami egyebkent is lenne, vagy lehetne. Semmi tobbet. Nem akarok mestersegesen semmit sem raeroszakolni senkire sem, barmi is legyen az amit az egyén, vagy a tarsadalom egésze választ, el fogom fogadni, de jogot formalok arra, hogy nekem meglehessen a sajat velemenyem.
    - A valtozas, az egyén szintjen vagy a civilizacionk szintjen, barmikor eljohet, semmi sincs kobe vesve. Hulyeseg a jelenlegi helyzetre veglegeskent tekinteni.
    - Ami jelenleg van, az nem a tomeg akarata, hanem a tomeg akaratlansaga, igy a valtozas, egy masfajta vilag felepitese, belenk van kodolva.
    - Ha egy ember ragaszkodik az elkepzeleseihez, es meg hatalom is van a kezeben, kiiktathatja a káoszt, a tarsadalom egeszenek a szintjen is. Errol sokan irtak jo konyveket, aki tomegmanipulacioban utazik, az el tudja erni amit akar. Jelenleg nem káosz van, hanem bizonyos erdekek ervenyesulnek. A tortenelemben rengeteg pelda van arra, hogy idolegesen felul tudtak kerekedni a káoszon, vagy ugy is mondhatnam, hogy a civilizacionk termeszetes vedekezo mechanizmusain. Nem tudom miert ragaszkodsz ahhoz hogy kaosz van. En ugy latom, hogy az emberi kozossegekre es az emberre sem jellemzo a kaosz, hanem mindig van valamilyen rendezo elv. Az ember ettol kulonleges, hogy nem alkalmazkodik, hanem atalakit, azaz rendet tesz a kaoszban, mindezt sajat elkepzelesei szerint. Kaoszelmeleteket hagyjuk meg mas teruletekre, azon teruletekre, ahol nincs ilyen rendezo elv.
    - Az emberisegnek, mint minden organizmusnak, amelyik tul akar elni, ahhoz a kornyezethez KELL alkalmazkodnia, amelyikben él. Ha az emberiseg (vagy az elit) ugy dont hogy neki nem kell a valosaghoz alkalmazkodnia, mert vannak fontosabb dolgai is, akkor bajba fog kerulni. Es nem csak akit iranyitanak, de az is aki iranyit...